ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μοίρασε το

Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την επιτυχία των εφήβων, ούτε η ήττα με 88-80 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Μπάσκετ στην Αυστραλία. 

Η εθνική ομάδα κατέκτησε επάξια την δεύτερη θέση χάνοντας από τις ΗΠΑ στον τελικό της διοργάνωσης και δικαιολόγησε έτσι απόλυτα τον τίτλο της πρωταθλήτρια Ευρώπης, που είχε κατακτήσει πέρσι στον Πύργο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου που έκαναν τα πάντα για να ανεβούν στο βάθρο. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, παίκτες των Ηνωμένων πολιτειών ήταν αυτοί που το “σήκωσαν”  και δικαίως έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έχοντας μόνο νίκες στο τουρνουά.

Παρ’ όλη την δυσκολία της αποστολής του τελικού, οι Έλληνες παίκτες έδωσαν το 101% των δυνάμεών τους και παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν έδειξαν διάθεση και απέδωσαν υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Βοηθοί στην προσπάθεια αυτή και οι λιγοστοί ομογενείς κυρίως που βρέθηκαν στο γήπεδο και έτσι άφησαν το δικό τους στίγμα στον τελικό.

Όσον αφορα τα αγωνιστικά στο πρώτο δεκάλεπτο παρά το νευρικό ξεκίνημα η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό και χωρίς να αποσπά μεγάλες διαφορές βρισκόταν μπροστά στο σκορ, περιορίζοντας παράλληλα τους Αμερικανούς στην επίθεση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναζητούσαν τρόπο για να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό χωρίς όμως να τα καταφέρνουν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου η οποία βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 19-19.

Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε εντελώς αφού οι ΗΠΑ βελτίωσαν την άμυνα τους, την ίδια στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και έκανε λάθη τα οποία έδιναν το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να τρέξει και να βγάλει εύκολους αιφνιδιασμούς άρα και εύκολους πόντους. Το μπλακ-άουτ της Ελλάδας είχε ως συνέπεια οι ΗΠΑ να κάνουν επιμέρους σκορ 16-1 και στο 15′ να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 35-20. Το επιθετικό πρόβλημα συνεχίστηκε και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου οι Αμερικανοί είχαν το προβάδισμα με 46-30.

Η Ελλάδα μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να κάνει την ανατροπή αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να διατηρήσουν το πρβάδισμα και παρά την απανάκαμψη της ελληνικής άμυνας και βελτίωση των ποσοστών ευστοχίας ο αγώνας έληξε με τις ΗΠΑ νικήτριες και τη διαφορά στους 8 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-46, 51-60, 80-88

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 1, Κατσίβελης 5 (1), Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης, Παπανικολάου 12 (2), Γεωργάκης 1, Σλούκας 17 (1), Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 16, Κασελάκης 15 (1), Σαρικόπουλος 2.

ΗΠΑ (Ντίξον): Γκιμπς 13 (1), Κέρι 9 (1), Τέιλορ 18 (1), Μακ 4, Τόμπσον 10 (2), Ουάιτ 9 (1), Χέιγουορντ, Σούρνα 1, Μίλερ 8, Κάστο, Μούλτρι 10, Τόμπκινς 6

Η πορεία των “ασημένιων” παιδιών του Γιώργου Βλασσόπουλου δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Θα πρέπει και οι ίδιοι μέσα από τις ομάδες τους να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία καθώς έχουν να δώσουν πολλά ακόμα. Βέβαια και οι μεγάλοι σύλλογοι δεν πρέπει να τους αφήσουν αναξιοποίητους και να μείνουν μόνο στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα.

Άξια αναφοράς είναι τα τηλεγραφήματα που απέστειλαν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η ΚΑΕ Άρης, ο ΑΣ Άρης, ο ΚΑΟ Δράμας, η Ένωσις 1924, ο ΜΑΣ Μαντουλίδης, ο ΕΣΑΚΕ, ο ΣΕΠΚ, η ΕΚΑΣΘ και η Champion.

Τέλος αύριο το μεσημέρι στις δύο η ώρα θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της Εθνική που επιστρέφει από το Όκλαντ. Οι παίκτες θα μιλήσουν στους εκπροσώπους ΜΜΕ στην αίθουσα Τύπου του αεροδρομίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου