Μάργκαρετ Θάτσερ | «Κοιτάζω τις φωτογραφίες του (σημ: Βλάντιμιρ Πούτιν) για να βρω ίχνος ανθρωπιάς»

«Κοιτάζω τις φωτογραφίες του (σημ: Βλάντιμιρ Πούτιν) για να βρω ίχνος ανθρωπιάς» είναι μια φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ από ομιλία της το 2000 που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες. new deal

Μοίρασε το

«Κοιτάζω τις φωτογραφίες του (σημ: Βλάντιμιρ Πούτιν) για να βρω ίχνος ανθρωπιάς» είναι μια φράση της Μάργκαρετ Θάτσερ από ομιλία της το 2000 που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες.

Ήταν μόλις λίγους μήνες μετά την άνοδο του Ρώσου Προέδρου στην εξουσία και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ομιλία της είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του με τα χειρότερα λόγια.

Αφορμή ήταν η βύθιση του υποβρύχιου «Κουρσκ» τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

«Έχουμε τώρα τον νέο (πρόεδρο), κύριο Πούτιν. Κοιτάζω τις φωτογραφίες του και ψάχνω να βρω ίχνος ανθρωπιάς (γελάει το κοινό). Θα έπρεπε μέσα σε λίγες εβδομάδες να γνωρίζω καλύτερα. Πρόσφατα είχαν την τραγωδία με το υποβρύχιο. Έχει ενδιαφέρον το τι έγινε. Μαζευτήκαμε δυτικοί ηγέτες και αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε άμεσα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές στο υποβρύχιο. Και το ενδιαφέρον είναι ότι ο νέος ηγέτης της ΕΣΣΔ δεν έδρασε αμέσως. Δεν προσπάθησε να εμπλέξει άλλους. Δεν ξέραμε πώς να πράξουμε. Αυτό ήταν πολύ αποκαλυπτικό. Έδειχνε ότι δεν εκτιμά την ανθρώπινη ζωή όπως εμείς. Η βοήθεια που πήγε, πήγε αργά. Είμαι ανακουφισμένη που ο Πούτιν έλαβε την κριτική γι’ αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε», είχε αναφέρει η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Να ταν μόνο αυτά τα προφητικά λόγια που είχε πει η Θάτσερ και θα έπρεπε να είχαμε λάβει σοβαρά υπόψη;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου