Ερντογάν και Τσίπρας δουλεύουν για τον Μητσοτάκη 

Ο Λουκάς Γεωργιάδης εξηγεί πως ο "δημοκρατοδικτάτορας" Ερντογάν ζημιώνει τον Τσίπρα και γιατί οι δυο τους ωφελούν τον Μητσοτάκη! new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης εξηγεί πως ο “δημοκρατοδικτάτορας” Ερντογάν ζημιώνει τον Τσίπρα και γιατί οι δυο τους ωφελούν τον Μητσοτάκη!


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές με το βλέμμα στραμμένο και στην Τουρκία, όπου ο “δημοκρατοδικτάτορας” Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 14 Μαίου. 

Η πρόωρη προσφυγή, σύμφωνα με το Σύνταγμα του 2017, ανοίγει τον δρόμο στον ίδιο για να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία, την τρίτη! Κι αυτό γιατί παρακάμπτει το μέγιστο των δύο θητειών, όταν οι εκλογές γίνονται… πρόωρα στο τέλος της τετραετίας! Ερντογάν είναι αυτός, ό,τι θέλει κάνει και τρέλα πουλάει! Όμως, οι συμβολισμοί και οι πρακτικές από το δημόσιο βίο του Σουλτάνου, δημιουργούν συνειρμούς όταν αρχίζουν οι συγκρίσεις με το φιλαράκι του, τον Τσίπρα! 

Έξω από τα δόντια…

Νέτα σκέτα, παστρικά και χωρίς… γαργάρες, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο Τσίπρας, ο οποίος μας… συστήνεται ως προστάτης των κατατρεγμένων (εδώ γελάμε…), θα έπρεπε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να ηγείται συγκεντρώσεων, συλλαλητηρίων, διαδηλώσεων και… συναυλιών για τον Κουρδικό λαό. Αν έχει δει έστω και ένας μία εκδήλωση από τα υποκείμενα της Κουμουνδούρου, της… υπόγας και των λοιπών “”καναλιών υποστήριξης, να μας ειδοποιήσει. Εδώ αρχίζει το πρώτο πράγμα που μας… βρωμάει και εξηγεί αυτή τη σχέση στοργής με τον Ερντογάν. 

Ξεχαρβαλωμένο ΣΥΡΙΖΟκράτος

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την πολιτική των ανοικτών συνόρων το 2015 άνοιξε πολλούς διαύλους και ταυτόχρονα πολλές… δουλειές. 

Κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις οποίες υπάρχουν αρκετοί… σύντροφοι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, έχουν θησαυρίσει, καθώς διαθέτουν… πλεόνασμα αλληλεγγύης. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και η οσμής εγκληματικών οργανώσεων, όπως έγινε πριν από μερικές εβδομάδες με τον “εθνική μηνυτή”, ο οποίος μαζί με κάποια άλλα λεβεντόπαιδα, κάνουν οργανωμένο παιχνίδι, δηλαδή μπίζνες. 

Οι Τούρκοι δουλέμποροι συνεχίζουν το… θεάρεστο έργο τους, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι… πνίγει μετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι εθνικοί… διασώστες που σιτίζονται εκμεταλλευόμενοι τον πόνο εξαθλιωμένων ανθρώπων, σαμποτάρουν και μειοδοτούν κατά της χώρας, στην οποία γεννήθηκαν. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αηδία που μπορεί να νιώθει ένας λογικός άνθρωπος…  

Η “Μαρία”, ο… σκορπιός και η άγνωστη λέξη “συγγνώμη”

Τα αναίσθητα λαμόγια δεν δίστασαν να δημιουργήσουν ακόμη και σκηνικό εμπλοκής στον Έβρο για τη “Μαρία”, την οποία τσίμπησε… σκορπιός επί Ελληνικού εδάφους και πέθανε! 

Η… Μαρία είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, το Spiegel ξεφτιλίστηκε και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την Ελλάδα, για το ανύπαρκτο γεγονός, αλλά οι αχαρακτήριστοι τύποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν το ίδιο. Πήγαν… κουβά και ξεφτιλίστηκαν. 

Την ίδια αχαρακτήριστη στάση τηρούν και στο θέμα του φράχτη στον Έβρο, ο οποίος θα καλύπτει όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Αντί να βγουν τα πολιτικά ρετάλια και να επικροτήσουν την απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης, ως έσχατο μέσο αντιμετώπισης ενός υβριδικού πολέμου, παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν. Φαίνεται ότι είναι τόσα πολλά αυτά που τους ενώνουν, σε σημείο που να πιστεύουμε ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση και αλληλεξάρτηση. Προφανώς, ο Ερντογάν κρατάει πολλούς στο χέρι, ενώ το αντίστροφο -αν ισχύει- δεν έχει καμία απολύτως σημασία.  

Εχθροί της αμυντικής θωράκισης της χώρας

Πάμε στο θέμα των στρατιωτικών συμφωνιών της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία… 

Ένας φυσιολογικός, λογικός, κανονικός και προσγειωμένος άνθρωπος θα περίμενε ότι όλα τα κόμματα της Βουλής θα ψήφιζαν αυτές τις συμφωνίες, οι οποίες θωρακίζουν τη χώρα και την καθιστούν δύναμη ειρήνης, αλλά και αποτροπής. Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι σε αυτές τις συμφωνίες, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν και η σπείρα του, ωμά και απροκάλυπτα απειλούν συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ, με… επίσκεψη εν τω μέσω της νυκτός. Ούτε μία παρέμβαση δεν υπήρξε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτές τις απειλές. 

Τέτοιοι υπονομευτές που φέρουν Ελληνικά ονοματεπώνυμα, δεν έχουν ξαναπεράσει από τη χώρα, τουλάχιστον τις τελευταίες πολλές δεκαετίες. Οι συμπεριφορές τους, η ρητορική μίσους και οι αναίσχυντες παρεμβάσεις στελεχών και “τρολ” στο Διαδίκτυο, προκαλούν ανακλαστικά απέχθεια, αηδία και οργή, θυμίζοντας στους πολύ παλαιότερους τις… χρυσές ημέρες των κατορθωμάτων στον συμμοριτοπόλεμο της περιόδου 1946-49.

Επιπλέον, στην υπόθεση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, είδαμε ρυπαρά έντυπα να επιχειρούν να πλήξουν αυτόν που έχει στείλει το μήνυμα ότι… περιμένει νύχτα και μέρα τους Τούρκους, αν οι τελευταίοι επιχειρήσουν να κάνουν το… αδιανόητο.

Επιπλέον, γνωρίζουν ότι το στρατιωτικό δόγμα εμπλοκής της χώρας μας σε μια πολεμική περιπέτεια που ουδείς θέλει, συνοψίζεται στο εξής μήνυμα: επίθεση σε νησί εσείς, επίθεση σε κάθε σπιθαμή τουρκικού εδάφους εμείς! Και εδώ, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι πρόκειται για… φιλελληνική προσέγγιση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ! 

Τα Erdoganomics και Tsipreconomics!

Τα Tsipreconomics και τα Erdoganomics αποτελούν τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Ο… Σουλτάνος βλέποντας να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια του (είναι σκληρός για να… πεθάνει πολιτικά), άρχισε να αυξάνει τους μισθούς, πρώτα κατά 25% και τώρα κατά 50%. Μόνο που όταν έρθει η ώρα για να πάνε οι δυστυχείς υπήκοοι του να πάρουν τις λίρες, θα διαπιστώσουν ότι είναι… χαρτοπόλεμος! Η λίρα έχει ξεφτιλιστεί από έναν άνθρωπο που έχει καταστρατηγήσει τις στοιχειώδεις αρχές της οικονομικής επιστήμης, που διδάσκονται σήμερα στη Γ΄ Λυκείόυ στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Την ίδια… λογική έχει και ο Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα έχει ανακηρυχθεί και Επίτιμος Διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Σμύρνης! Έλα… Έρντι στον τόπο σου! 

Ώρα ευθύνης στην κάλπη

Δεν ξέρουμε πόσοι ασπάζονται τα παραπάνω ή πόσοι μπορούν να τα προσπεράσουν, αλλά νοήμονες άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι πρόκειται για θέματα ζωτικής σημασίας για τη χώρα, ιδίως σε αυτήν τη δύσκολη φάση, όπου η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει φέρει τα πάνω κάτω σε γεωπολιτικό και ενεργειακό επίπεδο. 

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όσοι διαθέτουν το μέσο όρο της κοινής λογικής, δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Δεν γίνεται λογικός άνθρωπος να ταυτίζεται με τη… μη φιλελληνική στάση τους, εκτός και αν ανήκει στις κατηγορίες των ανεγκέφαλων, των βολεμένων, των φυλακισμένων, των υπόδικων και των περιθωριακών. 

Δυστυχώς, αυτή είναι η πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια κανονική χώρα, κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα περιορίζονταν σε μονοψήφια ποσοστά. Η ώρα της ευθύνης πλησιάζει και οι λανθασμένες επιλογές, όπως το 2015, οδηγούν στην τιμωρία και μάλιστα χωρίς οίκτο! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν έχουν αφήγημα, είναι παγιδευμένοι στην ατζέντα του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι σε μια περίοδο αρραγούς εθνικής ενότητας, έχουν αποφασίσει να μην συστρατευτούν με τη χώρα που τους… ταίζει ως πολιτικά στελέχη, αλλά με την… άλλη πλευρά. Στον δρόμο προς την κάλπη, οι λογικοί άνθρωποι του Κέντρου ξέρουν τι δεν πρέπει να ψηφίσουν. Ταυτόχρονα, οφείλουν να κάνουν τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με βάση όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα σε σχέση με τον… κακό γείτονα της. 

Ταύτιση απόψεων… 

Η καθεστωτική αντίληψη του Ερντογάν ταυτίζεται πλήρως με την αντίστοιχη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιάνουν στο στόμα τους τη λέξη δημοκρατία περισσότερες φορές απ΄ όσες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους! 

Είδαμε τις μεθόδους τους το 2015 και αντιλαμβανόμαστε πώς λειτουργούσε το… μαγαζί τους. Είτε με τα… σκουπίδια πεταμένα στον δρόμο, είτε μέσα σε… σακούλες! Η ανεπάρκεια και ασχετοσύνη τους σε όλα τα επίπεδα είναι αποδεδειγμένη. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι λέγοντας… μπούρδες και λειτουργώντας με τις γνωστές νεοκομμουνιστικές μεθόδους, είναι επικίνδυνοι για τον τόπο και για το μέλλον της χώρας.

Η… προσέγγιση του Τσίπρα με τον Ερντογάν δημιουργεί ευλόγως πάρα πολλούς συνειρμούς. Η πρακτική Ερντογάν και η αποδοχή της από τον Τσίπρα, προκαλεί μεγάλη ζημιά στον δεύτερο, καθώς οι σκεπτόμενοι πολίτες αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν και οι δύο για τα συμφέροντα της χώρας μας. Όταν ένας νοήμων πολίτης ακούει όσα λέει η Άγκυρα και παρατηρεί την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται να το ψάξει και πολύ. Τον Τσίπρα με τον Ερντογάν τους ενώνουν πολλά και θα έρθει η ώρα που θα αποκαλυφθούν με περισσότερες λεπτομέρειες. Ας αρκεστούμε προς το παρόν στο γεγονός ότι έχουν καταστεί… χρυσοί χορηγοί του Μητσοτάκη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου