Τσίπρας ο αντι-Θεσμικός

Ο Λουκάς Γεωργιάδη αποδομεί την ανάρμοστη σχέση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδη αποδομεί την ανάρμοστη σχέση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.


 Το πολιτικό σκηνικό, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, θυμίζει… ροντέο, καθώς η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, αναδεικνύει την πολιτική ανεπάρκεια και το… αμαρτωλό παρελθόν του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. 

O Τσίπρας δίνει μάχη για να μην πάρει δεύτερη τετραετία ο Μητσοτάκης. Είναι η μοναδική επιλογή που έχει. Η σύγκριση Μητσοτάκη-Τσίπρα γέρνει ξεκάθαρα υπέρ του πρώτου ενώ τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 μας θυμίζουν μόνο τα ψέματα του κόμματος που μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εισήγαγαν νέα… ήθη στην πολιτική, ως αποτέλεσμα της διαμόρφωσης μιας ιδιότυπης αντιμνημονιακής υστερίας, η οποία εξελίχθηκε σε βάρος αυτών των δύο κομμάτων αλλά κυρίως εις βάρος των πολιτών.

Ο Τσίπρας ξέρει ότι δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Μητσοτάκη, καθώς από το 2016 βλέπει σταθερά την… πλάτη του στις δημοσκοπήσεις. Η συντριπτική αποδοκιμασία των πολιτών στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε καταφέρει καλύτερα τα τελευταία τρία χρόνια, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην Κουμουνδούρου. 

Ο Τσίπρας με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, πιστεύει ότι θα παίξει το τελευταίο του χαρτί, μιλώντας για “εκτροπή” και “εγκληματικό δίκτυο”, για “το φως της δημοκρατίας που σβήνει το σκοτάδι” ή “για τους δικαστές που υπάρχουν εις τας Αθήνας” και άλλες τέτοιες περισπούδαστες… αρλούμπες. Προσπαθεί να πιαστεί από κάπου για να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι προς το παρόν στέλνουν το μήνυμα ότι δεν τον εμπιστεύονται, καθώς τα παραπτώματα του είναι βαριά και δεν παραγράφονται στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, ασχέτως αν έχουν παραγραφεί τα εγκλήματα του κατά της χώρας. 

Ακόμη και αν ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τα πρόσωπα που ακούστηκαν, μάλλον μένει το παράπονο στον Τσίπρα, ότι δεν ήταν στις… προτιμήσεις του! Το κακό με τον Τσίπρα είναι ότι δεν μπορεί να μεταπείσει σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τη θεαματική βελτίωση της θέσης της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, το πρόσωπο που έχουμε στο εξωτερικό και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν γεγονότα που συμβαίνουν κάθε… εκατό χρόνια. Κρίμα, που…. ηγέτες σαν τον Τσίπρα (οι οποίοι βγαίνουν κάθε εκατό χρόνια…) δεν ήταν παρών για να μας… σώσει! 

Στο μέτωπο της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της καθημερινότητας, ο Τσίπρας καταγράφεται σταθερά ως δεύτερος πίσω από τον Μητσοτάκη. Ο κόσμος που σκέπτεται, ξέρει να διακρίνει ποιος έχει διαχειριστική ικανότητα και ποιος λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε κατάληψη σχολείου, ως επικεφαλής δεκαπενταμελούς συμβουλίου! Οι δημοσκοπήσεις όμως, δίνουν στον Τσίπρα ένα ελαφρύ προβάδισμα στα ζητήματα διαφθοράς και εκεί πραγματικά ανοίγεται ένα πεδίο δόξης λαμπρό, για να αναδείξουμε τα… κατορθώματα του, την περίοδο 2015-2019, αλλά και σήμερα. Γιατί αυτός που επικαλείται τη Δημοκρατία και ζητεί “Δικαιοσύνη παντού”, πρέπει να μπει στη θέση του, μέσα από τα γεγονότα που ο ίδιος… γέννησε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…  

Το δράμα του 2015

Δυστυχώς, οι εκλογές του 2019 “μηδένισαν” το κοντέρ σε σχέση με τις εγκληματικές ευθύνες μιας παρέας πολιτικών χαβαλέδων, οι οποίοι το 2015 έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή. 

Με… απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατία, ο Τσίπρας μετέτρεψε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, αν και επί της ουσίας ορθώς έπραξε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ίσως σήμερα να βρισκόταν εξόριστος στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την πιο… ήπια εκδοχή. Ετοίμαζε σχέδιο εξόδου από το ευρώ με τον Καμμένο και τον Βαρουφάκη, αγνοώντας ότι στο τέλος δεν θα ήξεραν πού να κρυφτούν. Η αβεβαιότητα και ο φόβος οδήγησαν σε μαζικές αποσύρσεις καταθέσεων και έτσι φτάσαμε στον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), με τις γνωστές σκηνές στα ΑΤΜ, οι οποίες προσιδιάζουν μόνο σε “δημοκρατίες” τύπου Βενεζουέλας, Κούβας και λοιπών εξαθλιωμένων λαών. 

Στη συνέχεια και χωρίς τον Βαρουφάκη στο… πλοίο, αναγκάστηκαν (έτσι όπως τα έκαναν…) να μας… σερβίρουν το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, προκαλώντας ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, όπως έχει υποστηρίξει ο κατ΄ εξοχήν ο πρώην αρμόδιος αρχιλογιστής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ. Όπως είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη “είναι ασφαλής και ίσως συντηρητική η εκτίμηση ότι χάθηκαν 200 δισ. ευρώ την περίοδο Βαρουφάκη”. Δεν το λέει ο… μπακάλης της γειτονιάς, αλλά ο θεσμικός παράγοντας που γνώριζε και μετρούσε μέχρι το… τελευταίο ευρώ, τι συνέβαινε σε κάθε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης. 

Σε μια κανονική χώρα, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Βαρουφάκης θα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, θα είχαν καταδικαστεί και κανονικά θα έπρεπε να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα  για πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί μετά από μια περίοδο δανεικών, η οποία τελείωσε με το μνημόνιο, ήρθαν συνειδητά να κοροϊδέψουν τους πολίτες και με τις ενέργειες τους να ζημιώσουν το δημόσιο συμφέρον, αντί να πάνε συντεταγμένα τη χώρα παραπέρα. Οι τύποι αυτοί κανονικά δεν θα έπρεπε να περνούν ούτε έξω από τη Βουλή, αλλά στην Ελληνική Δημοκρατία, όλα επιτρέπονται! Βέβαια, για να κάνουμε και το συνήγορο του διαβόλου, επί της ουσίας δεν φταίνε ο Τσίπρας και ο Καμμένος, αλλά αυτοί που τους ψήφισαν, νομίζοντας ότι ο γάιδαρος πετάει και το τζιτζίκι κολυμπάει… 

Το Μάτι και το αριστερό… ηθικό πλεονέκτημα!

Η τραγωδία στο Μάτι αποτελεί την… αποθέωση της… συριζαίικης δικαιοσύνης! 

Το… ηθικό πλεονέκτημα του Αριστερού Τσίπρα δεν επέτρεψε την ανάληψη ευθυνών. Όπως έλεγε και ο… κολίγας του Καμμένος “οι καταπατητές κάτοικοι φταίνε για τη φωτιά στο Μάτι”!!!. Μόνο που στα 30 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν τόλμησε να στείλει έστω μια επιστολή για να αναδείξει τα αυθαίρετα ή τις καταπατήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Συνεπώς δεν δικαιούται δια να ομιλεί και πολύ περισσότερο να επιδεικνύει τέτοιο θράσος σε μια τραγωδία με 104 νεκρούς.

Εντάξει, τον Καμμένο τον… χάσαμε, αλλά το πρόβλημα είναι ο Τσίπρας. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε την εικόνα ενός αξιολύπητου όσο και κουτοπόνηρου πολιτικάντη εκείνο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία, όπου ζητούσε να μάθει τι ώρα θα πετάξουν το πρωί τα “Κανανταίρ”(!), ενώ την ώρα που τα έλεγε αυτά, η φωτιά είχε σταματήσει στη θάλασσα, αφήνοντας πίσω καμένες σάρκες, κατεστραμμένες περιουσίες, αποκαϊδια και οδύνη. Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι τα 2.000 ευρώ της οικονομικής βοήθειας θα τα… σπατάλαγαν οι άτυχοι παθόντες της πυρκαγιάς. Πού τους βρήκαμε αυτούς τους…. σατανάδες;  

Στη συνέχεια, μέσα από τις εξελίξεις άρχισε να αναδύεται μια έντονη δυσοσμία μαφίας και υποκόσμου. Όλο το… παρεάκι της Κουμουνδούρου σε κυβερνητικό, κομματικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο προσπαθούσαν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες για τον όλεθρο και την παντελή απουσία υπόστασης κράτους. Μάλιστα, στην πορεία, “μεσάζοντας” του συστήματος που ανήκει στον κρατικό μηχανισμό της… Συριζοταβέρνας, πίεζε τον πραγματογνώμονα να βγάλει απαλλακτικό πόρισμα, γιατί “είναι εντολή από πολύ ψηλά” και γιατί “μπορεί η Δούρου να τον σκίσει”! Η… ευαισθησία, η…. δημοκρατική αντίληψη και η… δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταρρεύσει και το “κερασάκι στην τούρτα” είναι ότι δεν μπόρεσαν να φορέσουν ούτε μια ώρα… παντελόνια και να πάνε να παρηγορήσουν τους συγγενείς των θυμάτων. 

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, η περιφρόνηση των υπαίτιων απέναντι στα θύματα και τους συγγενείς τους, αποδεικνύεται δια της απουσίας τους, ενώ τα… κατακάθια που αποτελούν τον στρατό τους στο διαδίκτυο, δεν… τόλμησαν να πραγματοποιήσουν έστω μία συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο του Εφετείου. Εδώ, πρέπει να δείξουμε… κατανόηση, γιατί είναι πολύ πιθανό να κουράστηκαν τα… παιδιά από τις εκατοντάδες κινητοποιήσεις και μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού για τον… Κουφοντίνα! Δεν πειράζει παιδιά! 

Πάντα τέτοια σας ευχόμαστε, για να μπορούμε να μετρήσουμε το μέγεθος της αναισθησίας και της αλητείας. Για τον κουβά, σύντροφοι. Δυστυχώς, για τους ατυχείς συγγενείς κανένας δεν πρόκεταιι να πληρώσει από τους πολιτικούς υπευθύνους που τόσο πόνο προκάλεσαν, καθώς φρόντισαν με τους… δημοκρατικούς νόμους και με τη… δικαιοσύνη τους, να απαλλαγούν από κάθε ευθύνη. Για τέτοιους φθηνούς τύπους μιλάμε…  

Οι υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ

Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαμε μια άγρια κόντρα μεταξύ του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου και τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δημοσιογράφου Γιάννη Ρουμπάτη. 

Ο Τσίπρας διεκδικεί τον ρόλο του… υπερασπιστή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης στο ζήτημα των υποκλοπών (εδώ γελάμε…), χωρίς να έχει δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι γινόταν επί των ημερών του, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση Πιτσιόρλα. Στο κάτω κάτω, η ΕΥΠ πρέπει να είναι απερίσπαστη και εφόσον κρίνεται αναγκαία να παρακολουθεί τους πάντες, αυτό μπορούν να το διασφαλίσουν θεσμικοί οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Ο μόνος που μπορεί να… μυξοκλαίει για τις υποκλοπές είναι όποιος έχει κάτι να κρύψει ή έχει κακές προθέσεις. Σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονται παρακολουθήσεις και εμείς δεν θα ψέξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το τι έκανε η ΕΥΠ επί των ημερών του… 

Αυτό που θέλουμε να μας εξηγήσει πειστικά είναι τι μεσολάβησε και μετέτρεψε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019, το κακούργημα των υποκλοπών σε πλημμέλημα. Αν ήταν τόσο… ευαίσθητος δημοκράτης, άτεγκτος και ατρόμητος, ο… άχαστος της Κουμουνδούρου, κανονικά θα έπρεπε να κάνει πιο σκληρές τις ποινές. Τι συνέβη, οέο; Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Φύλαξε τα νώτα του γιατί αν δεν άλλαζε το νόμο, τότε θα του έκαναν τη “δημοκρατία” του… σουρωτήρι! Κουβάς και εδώ… 

Οι… σακούλες της… Μονόπολης!

Αυτήν την περίοδο διεξάγεται στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Το θέμα θεωρείται λήξαν καθώς η όποια καταδίκη θα έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα. 

Ωστόσο, αν αποδειχθεί ότι διακινούνταν σακούλες με λεφτά, τότε το πράγμα εμπίπτει στις διατάξεις περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Εμείς είμαστε με το μέρος του… ΣΥΡΙΖΑ και καλόπιστα θεωρούμε ότι οι σακούλες, τις οποίες αποκάλυψε επωνύμως (και όχι με κουκούλα…) η γραμματέας του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, είχαν μέσα χαρτονομίσματα από τη Monopoly! Όμως, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τόσο εύκολα την κάθετη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (“οι άλλοι είναι διεφθαρμένοι, εμάς μην μας κατηγορείτε γιατί είμαστε το ιερό τοτέμ”…), από τη στιγμή που αμφισβήτησαν και το γνωστό sms Καλογρίτσα, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση στο SYRIZA Channel. 

Και ω του θαύματος, μετά από πραγματογνωμοσύνη του αρμόδιου εισαγγελέα καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην δικηγόρου του Κοσκωτά, Γιάννη Ματζουράνη, ότι το μήνυμα ήταν πλαστό. Καραγνήσιο ήταν με βούλα, βουλοκέρια και σφραγίδες! Οπότε, αρχίζουν και μας τρώνε τα σημάδια. Κάτι δεν πάει καλά με την… αλήθεια, τη… δημοκρατία και τη… δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε για τίποτα, καθώς εξακολουθούν πεισματικά να μην αναγνωρίζουν την γκάφα με τη… νεκρή Μαρία στον Έβρο. Υιοθέτησαν… αμάσητα ό,τι διάβασαν και δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν και να διασταυρώσουν τα σχετικά στοιχεία, πριν ανοίξουν το… βρωμόστομα τους και γίνουν απαίσιοι και αποκρουστικοί. Στον κουβά, στον κουβά! 

Η Novartis και ο “Σαράφης”

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όταν προκαλείς την τύχη σου, τότε είσαι υποχρεωμένος να λουστείς και τις συνέπειες… 

Αυτό το λέμε για την περίπτωση του προστατευόμενου μάρτυρα “Μάξιμου Σαράφη”, ο οποίος έβγαλε στα… μανταλάκια πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και κεντρικό τραπεζίτη, κάνοντας λόγο για… τροχήλατες βαλίτσες. Πάλι καλά που δεν ήταν… σακούλες!

Τελικώς, ο προστατευόμενος μάρτυρας που είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει το 2017, λόγω της αφόρητης πίεσης που του ασκούσαν για να ψευδομαρτυρήσει και να στηθεί η σκευωρία, αποδεικνύεται ότι οι δουλειές που έκανε δεν ήταν και τόσο… σόι! Κουβά και εδώ για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παιχνίδι με τις… δημοκρατικές διαδικασίες και τη… δικαιοσύνη τύπου Novartis, θα ανοίξει πολύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες και όποιος αντέξει, άντεξε… 

Πλημμελήματα όλα τα κακουργήματα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ! 

Κλείνοντας, δεν γίνεται να μην… αποθεώσουμε τη “Δικαιοσύνη παντού” που αποτελεί το σλόγκαν του Τσίπρα και των Συριζαίων. 

Για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση, επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν νόμοι οι οποίοι μετέτρεπαν τα κακουργήματα σε πλημμελήματα, όπως στις περιπτώσεις δωροδοκίας, εμπρησμού, κατοχής μολότοφ, χρήσης λογισμικού παρακολούθησης, ενώ κατάργησε πλήρως την εμπορεία παράνομων λογισμικών! Επιπλέον, αποπειράθηκε να μετατρέψει τον βιασμό με ψυχολογική απειλή σε πλημμέλημα! Έφεραν νόμους για να βγάλουν… λάδι τους εαυτούς τους και τις παρανομίες τους, βολεύοντας και ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος. Ποινές… χάδι, αποφυλακίσεις χιλιάδων ποινικών και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη δύναμη στις φυλακές! Για τη συριζαίικη… δημοκρατία και τη… δικαιοσύνη παντού, ρε γαμώτο!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου