ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ… ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ

Μοίρασε το

O ένας είναι ο σούπερμαν(Χάουαρντ) ο άλλος άπλά δεν είναι γήινος (Μπράιαντ)… Τα επτά χρόνια απραγείας για την ομάδα των Λέικερς ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι λιμνάνθρωποι πλέον είναι και πάλι στην κορυφή. Το 99-86 επί των Μάτζικ στην “Amway Arena” του Ορλάντο ήταν όσο πειστικό χρειαζόταν για να φτάσουν στο 4-1 και μαζί στον 15ο τίτλο της ιστορίας τους.

Πολυτιμότερος παίκτης όπως ήταν και αναμενόμενο ο ηγέτης της ομάδας του Λος Άντζελες, ο “διαστημικός” Κόμπι. Από τα χέρια του Μπιλ Ράσελ παρέλαβε το βραβείο του MVP των τελικών ο Μπράιαντ. Ο θρύλος των Σέλτικς βράβευσε τον ηγέτη των Λέικερς. Ενας από τους πολλούς που συγχάρηκαν τον Μπράιαντ για την κατάκτηση του τίτλου από τους Λέικερς είναι ο Σακίλ Ονίλ, ο οποίος μέχρι το 2004 ήταν παίκτης της ομάδας. Μάλιστα, ο 37χρονος άσος των Suns φρόντισε να στείλει συγχαρητήρια στον πρώην συμπαίκτη του και φίλο του μέσω του twitter: “Συγχαρητήρια Kobe, το άξιζες. Επαιξες εξαιρετικά. Απόλαυσέ το φίλε μου, απόλαυσέ το”, ήταν το μήνυμά του.

Παράλληλα τα δέκα δαχτυλίδια ως προπονητής (έχει και δύο ως παίκτης) έφτασε ο Phil Jackson, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Αμερικάνικου Πρωταθήματος. Ο κόουτς των Λέικερς άφησε πίσω του τον Red Auerbach των θρυλικών Celtics. Στις δηλώσεις του ο Phil Jackson έκανε λόγο για την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού το οποίο ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο – Σεπτέμβριο και για τις επόμενες μέρες άπαντες μπορούν να κυκλοφορούν συνεχώς με ένα χαμόγελο στα χείλη. Ο πολυνίκης προπονητής του ΝΒΑ με τους δέκα τίτλους δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους παίκτες του: “Ηταν προφανές ότι οι παίκτες μου είχαν στο μυαλό τους και το δικό μου ρεκόρ των δέκα πρωταθλημάτων αλλά έδειξαν απίστευτη ενότητα και αυταπάρνηση καθ’όλη τη διάρκεια των playoff ώστε να πετύχουμε το στόχο μας”.

Ο Κομπι βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, αλλά υπάρχει και ένας που βοήθησε εξίσου τα μέγιστα για να φτάσουν οι Λέικερς στον 15ο τίτλο της ιστορίας τους. O λόγος για τον Ντέρεκ Φίσερ, ο οποίος έφτασε τα 4 δαχτυλίδια. Ο αθόρυβος σταρ της πρωταθλήτριας ομάδας. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του στην αμερικάνικη λίγκα. Τα φώτα σχεδόν ποτέ δεν πέφτουν πάνω του αλλά σίγουρα αξίζει πολλλά συγχαρητήρια για την ολική του συμμετοχή σε όλες τις επιτυχίες της ομάδας του.

Όσον αφορά τον αγώνα οι παίκτες του Van Gundy απλώς υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των νέων πρωταθλητών. Ο Μπράιαντ φρόντισε προκειμένου το προβάδισμα για την ομάδα του να παγιωθεί πάνω από τους δέκα πόντους (61-76, 67-83) και οι τίτλοι τέλους σε ένα αρκετά απρόοπτο πρωτάθλημα να πέσουν νωρίτερα του αναμενομένου. Χωρίς καν οι Lakers να επιστρέψουν στην έδρα τους. Οι Μάτζικ, οι οποίοι έκαναν την υπέρβαση φτάνοντας ως το τέλος της διαδρομής, πήραν ένα γερό μάθημα που θα έχουν να θυμούνται για το μέλλον.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-26, 46-56, 61-76, 86-99

Magic: Turkoglu 12, Lewis 18(3/12τρ, 10ρ), Howard 11(10ρ), Lee 12, Alston 12(5ρ), Pietrus 4, Nelson 5, Battie, Gortat 4, Redick 8
Lakers: Ariza 15(5ρ), Gasol 14(15ρ), Bynum 6(5ρ), Bryant 30(6ρ, 5ασ), Fisher 13, Odom 17(10ρ), Walton 2, Farmar 2, Vujacic

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου