ΤΑ …ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

Αυτή που συσπειρώνεται λοιπόν είναι η σκληρά δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει προς όφελος της εκλογικής του πελατείας! Από αυτούς ουδέποτε κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολιτικού. Αντιθέτως, έγιναν βορά των παρακρατικών πάσης αποχρώσεως. new deal Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης, σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Το μεθαυριανό συλλαλητήριο, όπως άλλωστε και της Θεσσαλονίκης, ελάχιστη έως καθόλου επίπτωση είχε και θα έχει στο Σκοπιανό. Κύριο κίνητρο της μεγάλης μάζας των συμμετεχόντων (και από τη μεσαία τάξη) είναι η οργή και η απόγνωσή τους για όσα συμβαίνουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Υπ’ αυτήν την έννοια,

ο τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα και της παρέας του μπορεί να αποβεί και εις βάρος τους, αλλά μόνον εμμέσως.

Πρωτίστως, το συλλαλητήριο είχε και θα έχει επιπτώσεις στην Δεξιά παράταξη. Η Ν.Δ. κλυδωνίζεται από τις αντιδράσεις της παραδοσιακής / λαϊκής Δεξιάς, η οποία -και δικαίως- νοιώθει περιθωριοποιημένη λόγω των επιλογών Μητσοτάκη σε πρόσωπα και πολιτικές.

ΤΑ …ΚΑΚΑΡΊΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ

Περαιτέρω, το εθνικό θέμα αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για την συσπείρωση μιας μεγάλης μάζας πολιτών που έχουν απορρίψει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για αυτούς που εκφράζονται δια της αποχής, μια «σιωπηλή πλειοψηφία», αν η αποχή ανέλθει στο 55% κατά τις επόμενες εκλογές. Αυτοί οι άνθρωποι ούτε ακροδεξιοί είναι ούτε εθνικιστές ή ότι άλλο ανάλογο.

Αυτή που συσπειρώνεται λοιπόν είναι η σκληρά δοκιμαζόμενη μεσαία τάξη, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζει προς όφελος της εκλογικής του πελατείας! Από αυτούς ουδέποτε κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολιτικού. Αντιθέτως, έγιναν βορά των παρακρατικών πάσης αποχρώσεως.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία τους, εάν προσέρχονταν στις κάλπες, θα ψήφιζαν ένα σύγχρονο δεξιό και ριζοσπαστικό κόμμα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αυτοί που εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. Πρώτη αυτή υπέστη τις συνέπειες της απαξιώσεως του πολιτικού συστήματος.

Από το 2007 μέχρι το 2015 περίπου ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες -1.300.000- ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. Δεν θα επιστρέψουν σε αυτήν. Τουλάχιστον όσο κόμμα και ηγεσία παραμένουν εγκλωβισμένοι στις αφόρητα συμβατική, ανέμπνευστη, αναποτελεσματική και μουχλιασμένη λογική του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου