Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Κωνσταντίνος Καραμανλής Δεν «ανήκομεν» πλέον στην Δύση. Με ταχύτατο ρυθμό τα τρία τελευταία χρόνια, με έντονο αντιευρωπαϊσμό και θεωρίες συνωμοσίας ξένων εις βάρος μας, παρεκκλίνουμε προς την Ανατολή. Βαλκανοποιηθήκαμε. new dea Στράτης Στρατήγης

Μοίρασε το

Ο κατά δική του παραδοχή οιηματίας πρωθυπουργός μας, αρχίζει και προσδίδει στην εικόνα του την μορφή του «ηγέτη». Την πρόσφατη, μπροστά στο τζάκι του Μαξίμου, απλή ανάγνωση από ηλεκτρονική οθόνη, του γλίσχρου κοινωνικού επιδόματος από υπερφορολόγηση των υπηκόων του, βάφτισε πομπωδώς «Διάγγελμα». Το συνεχές χαμόγελο, οι αστεϊσμοί και οι θωπείες στα παιδάκια με τα λουλούδια στις πρόσφατες περιοδείες του, θυμίζουν «λαοπρόβλητους» δικτάτορες παλαιών εποχών. Δεν του απομένει παρά να μιμηθεί το νέο του φίλο, τον φαιδρό Πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ. Να μας απευθύνει προσεχώς απολογισμό τύπου «The State of the Union» για την «Κατάσταση του έθνους». Μετά την «για πρώτη φορά αριστερά» τριετή διακυβέρνηση του.

Δεν πρέπει να ξεχάσει ότι στα τέλη του 2014, οι δανειστές μας προέβλεπαν ότι μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ήταν γύρω στο 13%.

Ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» το πρώτο εξάμηνο του 2015» του πρώτου της υπουργού οικονομικών αλήστου μνήμης Βαρουφάκη μας πήγε τρία χρόνια πίσω. Αν είχε διατηρηθεί η μέχρι τότε οικονομική πολιτική θα φτάναμε σε λίγους μήνες εκεί που, άνποτε, μπορεί να φτάσουμε σε πέντε χρόνια, το 2022.

Ότι χαρακτηριζόμαστε όλο και περισσότερο από την ίδρυση του, ως «αποτυχημένο κράτος» (Failed State). Ανίκανο να παρέχει σωστές δημόσιες υπηρεσίες και δεσμευτικές αποφάσεις της νόμιμης αρχής του για την ασφάλεια του. Από το 2015 χαρακτηριζόμαστε και ως «κράτος ανέντιμο» (Rogue State). Κράτος που κυβερνάται από άτομα που συστηματικά εξαπατούν και τους πολίτες του και την διεθνή κοινότητα. Πρόσφατα δε και «τριτοκοσμικό», εκτός Σένγκεν, διοχετεύοντας ανεξέλεγκτα τρομοκράτες στην Ευρώπη.

Η …ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ

Ότι τον Μάιο του 2012 ο 39χρονος τότε Αλέξης έγινε, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Επικοινωνιακά προικισμένος αλλά απαίδευτος και ανιστόρητος, ηγούμενος κυρίως νοσταλγών των ηττημένων του Εμφυλίου και παντός είδους «αναρχικών». Τον έφεραν σε επαφή με τον Σλοβένο νέο-μαρξιστή Σλαβόι Ζίζεκ. Ήταν ο μόνος κομμουνιστής με πιθανότητες να κυβερνήσει. Τον κάλεσε για μια εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ σε εκδήλωση της 6ου Ανατρεπτικού Συνεδρίου (Subversive Forum) με τίτλο «Η ουτοπία της δημοκρατίας». Παρών και ο αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, θαυμαστής και φίλος του  Ούγκο Τσάβες. Συμπτωματικά τον ίδιο Αύγουστο ταξείδεψε και ο Ν.Παππάς στην Βενεζουέλα. Από τότε ο Αλέξης «επένδυσε» το κόμμα του με ελληνικής καταγωγής περιθωριακούς νέο-μαρξιστές. Τους παρέδωσε κυρίως την παιδεία και τον πολιτισμό, με τελευταίο τον ανεκδιήγητο Γαβρόγλου, για μια συνεχή προσπάθεια «αφελληνισμού» μας.

Δεν «ανήκομεν» πλέον στην Δύση. Με ταχύτατο ρυθμό τα τρία τελευταία χρόνια, με έντονο αντιευρωπαϊσμό και θεωρίες συνωμοσίας ξένων εις βάρος μας, παρεκκλίνουμε προς την Ανατολή. Βαλκανοποιηθήκαμε.

Το είχε εξ’ άλλου διαγνώσει και ο Διονύσης Σαββόπουλος στον Μπάλλο του το 1970.«Εδώ είναι Μπαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε» από στίχο του Εγγονόπουλου.

Η δημοκρατική Δύση ευτυχώς θεωρεί ακόμη ότι «ανήκομεν» σε αυτήν.Ερχονται εδώ οι ηγέτες της να μιλήσουν με φόντο τον Παρθενώνα. Μέχρι πότε όμως, αν δεν απαλλαγούμε σύντομα από την για «πρώτη φορά αριστερά»;

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Στράτη Στρατήγη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου