Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

max-beckmann1920 Δημοκρατία Βαιμάρης... Κανένα ελληνικό κόμμα στην Βουλή σήμερα, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που στήνει ο Τσίπρας με την απλή αναλογική. Θα γίνουμε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα μεταπολεμικά με δυνατότητα επιβολής ολοκληρωτικού καθεστώτος όχι με τα όπλα αλλά με την λαϊκή ψήφο. Ό,τι έγινε το 1933 στη Γερμανία.. new deal Στράτης Στρατήγης

Μοίρασε το

Ο κ. Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι έμπιστοι του στο Μαξίμου, προωθούν επίμονα ένα δόλιο σχέδιο. Μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια όταν γίνουν εκλογές να κρατηθούν στην εξουσία. Ο λόγος για την καθιέρωση της «απλής και ανόθευτης αναλογικής» χωρίς το ρείθρο του 3%. Το οποίο να ισχύει για όλες τις εκλογικές διαδικασίες με κατοχύρωση του στο Σύνταγμα από την παρούσα Βουλή στη διαδικασία αναθεώρησής του. Ακόμη και μέσω δημοψηφίσματος. Πιστεύουν ότι θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία, των 2/3 του σώματος, για την εφαρμογή του στις αμέσως επόμενες εκλογές.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο για όσα κόμματα της παρούσας Βουλής δεν υπερβούν το 3%. Αλλά και για 12 από τα 20 που εμφανίστηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και δεν το πέρασαν.

Λέγεται ότι στο Μαξίμου γίνονται μυστικές συναντήσεις με αρχηγούς αυτών των κομμάτων με στόχο την υπερψήφιση της αλλαγής αυτής. Εάν το πετύχουν θα οδηγηθούμε σε συνεχή πολιτική αστάθεια και απρόβλεπτο μέλλον.

Σημειωτέον ότι, η χώρα μας αριθμεί περί τα 145 αναγνωρισμένα από τον Άρειο Πάγο κόμματα. Πολλά από αυτά θα εμφανισθούν στις εκλογές με ελπίδες επιτυχίας.

ΠΩΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΡΕΊΘΡΟ

Την καθιέρωση του ρείθρου του 5%, επέλεξαν μεταπολεμικά οι Γερμανοί επί Αντενάουερ. Ήταν αποτέλεσμα της πικρής πείρας που απέκτησαν από το αμιγές αναλογικό σύστημα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Στις τελευταίες πριν τον πόλεμο εκλογές της 6.11.1932. έλαβαν μέρος πάνω από 40 κόμματα, μπήκαν στην Βουλή 14 με 3 να εκλέγουν μόνο έναν βουλευτή. Το αριστερό «Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα Εργατών» (NSDAP) του Χίτλερ, αναδείχθηκε πρώτο με το 33.1%. Σχημάτισε Κυβέρνηση με το δεξιό Εθνικό Λαϊκό κόμμα, (DNVP), του Φον Πάπεν με το 11,9%. (Πάσα ομοιότητα με τα παρ΄ ημίν τον Δεκέμβριο του 2015 συμπτωματική!) Τρεις μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 1933, επιβάλλουν το εγκληματικότερο δικτατορικό καθεστώς του 20ου αιώνα σε πολιτισμένη δυτική χώρα.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΉ ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ

Θυμίζω σχετικά ότι στις εκλογές της 17.6.2012 επί Υπηρεσιακής Κυβερνήσεως Πάνου Πικραμμένου, έλαβαν μέρος 21 κόμματα. Μόνο επτά με πρώτη την ΝΔ με ποσοστό % 29,66, δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ με 26,89 και έβδομο το ΚΚΕ με 4,51 εξέλεξαν βουλευτές. Άλλα πέντε, με ποσοστά άνω του 0.30%, με απλή αναλογική , θα εξέλεγαν και αυτά βουλευτές. Θα αποκτούσαμε 12μελή Βουλή αγνώστων προθέσεων ως προς την επιταγή του άρθρ. 29.1 του Συντάγματος. Η δράση των κομμάτων, «οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Τσίπρας και το αυταρχικό του περιβάλλον, συνεχίζουν να την αγνοούν. Συνεχίζουν να είναι αμετανόητοι θαυμαστές και αναβιωτές του εμφυλίου μας και θαυμαστές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Ευτυχώς με την «kolotoumba» που του επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2015 δεν μας απέκοψαν από την δημοκρατική Ευρώπη. Συνέχισαν όμως να επιχειρούν πράξεις προλείανσης αυταρχικού καθεστώτος. Ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης με την συνδρομή λειτουργών της. Φίμωση μερίδας των ΜΜΕ με την «διαδικασία» των ραδιοτηλεοπτικών αδειών το 2016. Χάρις στην απόφαση ενός αδέκαστου ΣτΕ την αποφύγαμε. Σήμερα πλέον ανθίστανται όλοι οι Δικαστές στις συνεχιζόμενες βολές κατά των αποφάσεών των.

Κανένα ελληνικό κόμμα στην Βουλή σήμερα, στο οποίο, πέρα από την επιθυμία επανεκλογής του, έχει απομείνει ίχνος πατριωτισμού, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνει το καθεστώς που μας κυβερνά. Θα ήταν, βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα μεταπολεμικά με δυνατότητα επιβολής ολοκληρωτικού καθεστώτος όχι με τα όπλα αλλά με την λαϊκή ψήφο όπως στην Γερμανία το 1933.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Στράτη Στρατήγη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου