Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΟΧΙ ΣΚΑΦΟΣ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

Μοίρασε το

Σε απάντηση ή, πιο σωστά, με αφορμή το άρθρο μου για την Ν.Δ. (εδώ) Συντάκτης του κειμένου είναι καλός μου φίλος, που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. Πρόκειται για πολύ έμπειρο και παλαιό στέλεχος της Ν.Δ., αποστασιοποιημένο πλέον, και, όπως φαίνεται από το γλαφυρό και σαφές κείμενό του, πολύ απογοητευμένο!

Συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία και τους προβληματισμούς του γι’ αυτό αναρτώ το κείμενό του αυτούσιο, όπως ακριβώς το έλαβα.

Σημειώνω, μόνον, ότι ο καλός μου φίλος δεν είναι μια τυχαία ή μοναδική περίπτωση. Γνωρίζω ότι στο ίδιο μήκος κύματος συντονίζεται ένας μεγάλος κύκλος στελεχών, που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την κατάσταση την Παράταξη, αλλά και στο κόμμα. Δεν είναι οργανωμένοι ούτε έχουν αποφασίσει αν και πως θα κινηθούν, αλλά νομίζω ότι η ιστορία τους και η αξιοπρέπειά τους δεν επιτρέπουν μικροκομματικές κινήσεις. Το μόνο βέβαιον είναι ότι η Δεξιά παράταξη δεν είναι νεκρή ούτε αφημένη στις διαθέσεις παλαιών και νέων δημαγωγών & σωστήρων! Πολλώ δε μάλλον, η Δεξιά παράταξη δεν είναι κληρονομική μοναρχία όσων νομίζουν ότι έχουν σειρά δυναστικής διαδοχής…

Όλα φαίνεται να κινούνται πολύ γρήγορα και νωρίτερα από τα προγραμματισμένα. Η επίσπευση κατά ενός έτους της κατάργησης του αφορολόγητου, μετά από απαίτηση του ΔΝΤ, η αναμφισβήτητη συνέχιση περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις, το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, η μετωπική σύγκρουση με τη δικαιοσύνη, η προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, η βιαστική έξοδος στις αγορές με τυμπανοκρουσίες παρά το πανθομολογούμενο υψηλό κόστος, οι διορισμοί από το “παράθυρο” και τόσα άλλα γνωστά και άγνωστα.

Οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνοντας το πολιτικό κλίμα της εποχής, δείχνουν τα κυβερνητικά κόμματα να κατρακυλάνε στις προτιμήσεις των πολιτών. Την αντιπολίτευση να κερδίζει, μικρά ή μεγάλα ποσοστά, αλλά και πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και αδιάφορων ψηφοφόρων, ικανό όμως να κάνει τις οποιεσδήποτε ανατροπές στα αποτελέσματα.

Και αυτό είναι που όλα τα κόμματα φοβούνται.

Ο κόσμος αποδοκιμάζει πλέον, φανερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στο σύνολο σχεδόν της πολιτικής που ακολουθούν. Ωστόσο, φαίνεται να δυσπιστεί και γι’ αυτούς που έχουν ήδη κυβερνήσει τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Οι πολίτες ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Βαρέθηκαν να ακούνε λόγια. Έχουν ανάγκη από λόγο και παραδείγματα. Τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία. Γι αυτό οι Έλληνες δεν ξεχωρίζουν πια πολιτικές, αλλά πρόσωπα. Πρόσωπα τα οποία είναι κοντά τους, νοιώθουν τον πόνο τους, καταλαβαίνουν το μόχθο τους, γνωρίζουν τα προβλήματα τους, τους εμπνέουν εμπιστοσύνη. Κι αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα του πολιτικού κόσμου. Η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Κι αυτό είναι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα μικρά κόμματα εκτός βουλής. Γι αυτό έχουμε και μια πανσπερμία νέων κομμάτων. Επειδή υπάρχει ιδεολογικό κενό και δεξιά και αριστερά και στο κέντρο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι, παρά τη θερινή ραστώνη, ο ορίζοντας είναι συννεφιασμένος και τα επιτελεία των κομμάτων υπ’ ατμόν.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά παράλληλα, έχει έτοιμα τα ψηφοδέλτια σε περίπτωση που θελήσει να αιφνιδιάσει με εκλογές.

Η αντιπολίτευση, επίσης, στο σύνολό της ζητάει επανειλημμένα εκλογές, δηλώνοντας έτοιμη ανά πάσα στιγμή.

Σε όλη τη χώρα, θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων και πολιτικών.

Οι ζυμώσεις είναι συνεχείς από και προς πρόσωπα και παρατάξεις.

Παλιοί που φαίνεται να «κόβονται» από τις παρατάξεις τους, καθώς και νέοι που φιλοδοξούν, αλλά βλέπουν κλειστές τις πόρτες των κομμάτων εξουσίας, συζητούν με όλους και για όλα.

Εξ άλλου, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, ανά την επικράτεια, που αξιόλογα στελέχη γύρισαν την πλάτη τους στα κόμματά τους και εκλέχτηκαν με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Κι από ότι όλα δείχνουν, τα πολιτικά κόμματα ούτε και σε αυτό μπορούν να αλλάξουν. Ούτε στο εσωτερικό τους μπορούν να λειτουργήσουν την πραγματική δημοκρατία.

Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου