ΤΟ ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Μοίρασε το

Ο Αντώνης Σαμαράς  έχει  πολύ  καλούς  συνεργάτες  Κατορθώνουν να επικοινωνήσουν ως ήττα  επιπέδου Στάλινγκραντ μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτά με τη βοήθεια  των  μεγάλων ΜΜΕ.

Οι δύο απατεωνιές της Κυβερνητικής Προπαγάνδας σε Αθήνα και Περιφέρεια

Και  ας  τα  πάρουμε  όλα  με  χαρτί και μολύβι, ως νοήμονες άνθρωποι. Γιατί  τη στιγμή που η ΝΔ έχασε οριστικά Δήμο και Περιφέρεια Αττικής, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να καταπίνει το μνημονιακό  μιντιακό παραμύθι αμάσητο.

Απατεωνιά πρώτη:  «Η Δούρου πήρε απλά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια. Άρα, για ποια ανατροπή μας μιλάνε;»

 Η υπόθεση ότι η Ρένα  Δούρου εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική , σημαίνει, αντιστρόφως ότι  ο Σγουρός εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ.  Άρα σύμφωνα με τη λογική αυτή το ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑ πρέπει να πάρει 22% στην Περιφέρεια!

Και προχωράμε, αν ταυτίζονται  τα ποσοστά της Δούρου με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε ότι  ευρωεκλογές , ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ και ΝΔ  θα πάρουν στην Περιφέρεια  36% ;

Από αυτά τα παραδείγματα εύκολα προκύπτει  πόσο αξιόπιστη και έγκυρη είναι η ανάλυσή τους, που καταλήγει στο ότι είναι ήττα της Δούρου, η πρώτη της θέση!

Μιλώντας με γεγονότα .Η Ρένα η Δούρου ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο στην αυτοδιοίκηση .  Είχε απέναντί της όλο το σύστημα και για αντίπαλο τον champion αυτού του συστήματος,  τον απόλυτο κυρίαρχο, Γιάννη Σγουρό. Κάποτε,  ένας παλιός αυτοδιοικητικός έλεγε ότι ο ήδη Δήμαρχος για να χάσει το Δήμο πρέπει να  είναι εντελώς βλάκας και άχρηστος ( μονολεκτικά το έλεγε αλλά …). Στο επίπεδο του περιφερειάρχη  ο οποίος είναι ένας  μικρός  πρωθυπουργός ενός αυτοτελούς σχεδόν υπο-κράτους , η φράση αυτή  γίνεται νόμος.

Ο περιφερειάρχης  έχει πολύ μεγάλα  κονδύλια να διαθέσει, με τρόπο , περίπου, ανεξέλεγκτο. Κονδύλια , τα οποία   όπως λένε οι οικονομολόγοι , είναι  επενδύσεις έντασης κεφαλαίου και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ο κ. Σγουρός αυτή την τακτική και την ξέρει πολύ καλά και την υλοποιεί  εδώ και  11 χρόνια , από νομάρχης το 2003.  Ταυτόχρονα ο Σγουρός  έχει πίσω του ό,τι σημαίνει Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών καθώς  και  τα  συστήματα  που  εμπλέκονται με το μπάσκετ και τον συνοικιακό αθλητισμό, όπου παρενέβη  ως Γ.Γ Αθλητισμού από το 1998 ως το 2001.

Έτσι η Ρένα Δούρου  τα έβαλε  με τον απόλυτο κυρίαρχο των εφημερίδων, των δημοσκοπήσεων και όλων των καναλιών. Αν  θυμάστε  τα  ΜΜΕ  την άφηναν εκτός δεύτερου γύρου και μόλις το τελευταίο διάστημα άρχισαν να την εμφανίζουν ως διεκδικήτρια αλλά με μεγάλη διαφορά από τον Σγουρό

Και ήρθε πρώτη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια Αττικής. Χωρίς μηχανισμό.  Χωρίς γνωριμίες. Χωρίς καμία απολύτως προώθηση από τα μίντια. Και νίκησε η Ρένα Δούρου , αφού περπάτησε σε όλες τις  γειτονιές,  με  το  ποδάρι  και  χωρίς  κουστωδίες, και πολλές φορές και μόνη της.

Δεν  μπορεί κανείς να μας πείσει ότι έχασε .

Και η πιο πάνω προβληματική έχει αξία αν  ταυτίζουμε τα ποσοστά της Δούρου με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν  το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε χρίσμα και στον Σγουρό , ώστε να  νομιμοποιείται  να οικειοποιείται τα ποσοστά του το βράδυ των εκλογών. Είμαστε σίγουροι ότι  αν ο Σγουρός κατέβαινε με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, θα έπιανε ποσοστό μεγαλύτερο του 4 % ; 

Απατεωνιά δεύτερη : « Στο Δήμο Αθηναίων, μας λένε «χωρίστηκαν οι δυνάμεις της ΝΔ και δυστυχώς από λάθος στρατηγικής χάθηκε η δεύτερη θέση. Δεν ήταν επιτυχία του Σακελλαρίδη».

Σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού, όλοι το ήξεραν ότι η Ν.Δ.θα χωριζόταν. Είναι απότοκο της μάχης  οπισθοφυλακών που δίνει η ΝΔ , αφού   σε ενδεχόμενο στραπάτσο, θα προέκυπτε η εύκολη απάντηση. Ότι «χωρίστηκαν οι δυνάμεις τους στα δύο και για αυτό έχασαν». Έτσι τώρα που ήρθε η συντριβή , ακολουθείται   το προαποφασισμένο   σχέδιο διαφυγής . Το ακούμε από εχθές! Και ,φυσικά, ο Σαμαράς τρίβει τα χέρια του που πέρασε στον κόσμο και αυτή η άποψη…

Αποπειρώνται να προσθέσουν στο ποσοστό Σπηλιωτόπουλου και το ποσοστό του Νικήτα Κακλαμάνη (ερήμην του Κακλαμάνη) για να μας πουν ότι η ΝΔ πήγε καλά ως κόμμα! Πρόκειται ασφαλώς για άλλη μια εντυπωσιακά αβάσιμη σύγκριση! Με αυτά τα δεδομένα είναι σαν να  περιμένουμε ότι  στην Α και Β Αθηνών, η ΝΔ θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 24%.  Δεν  το πιστεύω, αλλά και αν έτσι είναι τα πράγματα , πώς  αυτό είναι νίκη όταν στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου του 2012, η ΝΔ πήρε 30% στην Α Αθηνών και 26,2% στη Β Αθηνών. Ακόμη και με αυτή την καταστροφική λογική και αθροίζοντας τους δυσαρεστημένους του Ν. Κακαλαμάνη ( που είναι ψήφος διαμαρτυρίας) και πάλι τα επιτελεία της Ν.Δ. συνομολογούν  την πτώση της εκλογικής τους επιρροής .

Στην  Αθήνα ο κόσμος πήγε μαζικά και ψήφισε ένα δήμαρχο ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ! Οι περισσότεροι που ψήφισαν  το Σακελλαρίδη , δεν τον είχαν ακούσει ούτε τον είχαν δει να μιλάει ποτέ! Και όμως τον ψήφισαν. Χωρίς να ξέρουν τον υποψήφιο καν!!! Για να στείλουν το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Φύγετε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας έναν άνθρωπο παντελώς άγνωστο και πήρε το Χ με το  μεγαλύτερο φαβορί της Ελλάδας. Ο  Γαβριήλ έπαιζε από τρίτος μέχρι πέμπτος, στην αρχή , και , αργότερα,  να  αγκομαχεί για να βγει στο β΄γύρο ; Σοβαρά το λέμε ότι το αποτέλεσμα που έφερε  είναι ήττα;

Ήρθε ισόπαλος με τον Καμίνη! Πέρα από κάθε προγνωστικό και πρόβλεψη . Και με  ποιον ;  Με  τον Καμίνη!

Ο Καμίνης , πέρα  από  τα κονδύλια που κι αυτός έχει διαχειριστεί, έχοντας στα χέρια  του  φοβερά «εργαλεία » , λόγω της κρίσης , κοινωνικά ιατρεία, δημοτικές δομές πρόνοιας , παιδικούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι , ΚΑΠΗ  κ.λπ. είχε για  το μεγαλύτερο μέρος της θητείας  του και τη  διακομματική  στήριξη, και από το ΣΥΡΙΖΑ ,  λόγω της αντιπαράθεσής του με τη Χρυσή Αυγή.

Νίκη, συνεκτιμώντας τους ανωτέρω παράγοντες,   θα  ήταν  αν ο Καμίνης  είχε  πάρει ποσοστό πάνω από 35% .  Η ισοπαλία του Γαβριήλ Σακελλαρίδη  είναι ισοπαλία  του Παναθηναϊκού, χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες,   με  τη την υπερπλήρη  Barça  στο CampΝu.

Συνολική Αποτίμηση

Πάμε  στην τρίτη  απατεωνιά που αφορά τη συνολική αποτίμηση:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στο δεύτερο γύρο σε λιγότερες Περιφέρειες απ’ ό,τι η κυβέρνηση».

Με  το δεδομένο αυτό , από τη μια θέτουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το συνασπισμό  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Πρόκειται για δύο διακριτά κόμματα ; Ή για συνασπισμό κομμάτων της κυβέρνησης Ευαγγέλου Βενιζέλου με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ;  Αυτό θα πρέπει να το σταθμίσουν πολύ σοβαρά  οι ψηφοφόροι  της  ερχόμενης Κυριακής .

Η κρίσιμη ερώτηση είναι άλλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πριν δύο μόλις χρόνια  κόμμα του 3 και του 4%, ήταν ανύπαρκτος στην αυτοδιοίκηση, όταν κλήθηκε να διαχειριστεί ένα τεράστιο κύμα οργής, που ήρθε κατά πάνω του και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το διαχειρίστηκε επιτυχώς ή όχι.  Για να απαντήσουμε πρέπει να προσμετρήσουμε το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στη μάχη της αυτοδιοίκησης χωρίς μηχανισμό. Χωρίς τη γιγαντιαία οργάνωση που χρειάζεται αυτή η προσπάθεια. Χωρίς τεχνικά μέσα. Χωρίς  υποδομή .

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς χρήματα , με  την αυτό-οργάνωση, τον εθελοντισμό, το πρόγραμμα αρχών και αξιών και με αυτοδιαχείριση. Και το κυριώτερο πήγε στις εκλογές χωρίς να  έχει λεφτά  για να μοιράσει και  θέσεις για  να  τάξει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν τα πήγε απλώς καλά , τα  πήγε  περίφημα .

[quote text_size=”small”]

Αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή, δεν είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι οργισμένοι, οι απελπισμένοι, οι απογοητευμένοι και όσοι συνειδητά (και απεγνωσμένα) ζητούν να φύγει το ΠασοκοΝεοδημοκρατικό αντιπαραγωγικό σύστημα.

[/quote]

Το μνημόνιο κατέστρεψε  το κεντρικό ΠΑΣΟΚ , αλλά  δημιούργησε στις αντίστοιχες περιφέρειες 13 μικρά αντιπαραγωγικά συστήματα του που λειτουργούσαν με  όρους Σημιτικού   ύστερου νεοπασοκισμού σε όλη  την  Ελλάδα. Και  αναρίθμητα άλλα τέτοια συστήματα  σε  μεγάλους και μικρούς Καλλικρατικούς Δήμους.  Εκεί , ο κόσμος  ξαναψήφισε κυβερνησιμότητα, για να καρατήσει  στο παρασιτικό σύστημα τη μόνη διέξοδο επιβίωσης  σε καθεστώς μηνμονίου.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν πόνταρε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί ήταν το δυνατό σημείο της  ενιαίας , πλέον , κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  με τους έτοιμους μηχανισμούς , όλα τα μήντια και τα παραδοσιακά φαβορί μαζί του , λόγω των μηχανισμών του κρατισμού,  της ρουσφετολογίας, της ευνοιοκρατίας και του φαβοριτισμού. Το spoiledstate της αυτοδιοίκησης δεν παλεύεται από ένα κόμμα που ως ενιαίο σύστημα δεν έχει κλείσει ούτε έτος ζωής.

Μα και γι΄αυτό αναβλήθηκαν σκανδαλωδώς για τη δεύτερη Κυριακή οι  ευρωεκλογές. Τα κόμματα της  συγκυβέρνησης  περίμεναν ότι οι μηχανισμοί των «αυτοδιοικητικών»  υποψηφίων (που τους προστάτεψαν , μη τολμώντας να  τους δώσουν χρίσμα )  θα κρατούσαν τις εντυπώσεις την πρώτη Κυριακή , για να περιορίσουν την προδιαγεγραμμένη συντριβή της δεύτερης. Κι όμως ήρθε , με τους όρους  αυτούς μια πολιτική ήττα που αγγίζει τα όρια της συντριβής.

Με τα πιο πάνω δεδομένα , έχουμε μια καθαρότατη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ !  Που  με αυτή τη μέτρηση  του δίνει  αποτέλεσμα που  αντιστοιχεί σε πάνω  από 40% παλιότερων εποχών .

Η εβδομάδα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές 

Ο Σύριζα πρέπει να διαχειριστεί  πολύ  προσεκτικά  την  κατάσταση που έχει προκύψει . Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών  με τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών , μπορεί είτε να “εγκλωβίσει”  την ψήφο των ψηφοφόρων που φοβούνται  την  αστάθεια , και  υποκύπτουν στην επικοινωνιακή πολιτική του τρόμου , είτε να “απασφαλίσει” την ψήφο , αυτών που επενδύουν στην ελπίδα .  Όλα, παραμένουν ανοικτά . Το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη στρατηγική των κομμάτων και από τη συμμετοχή , με μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ ,αφού το επικοινωνιακό σοκ της τρομοκρατίας έπιασε το 2012 και η πολιτική επιστήμη διδάσκει  ότι  το ίδιο τρυκ δεν πιάνει δύο φορές .

Μπορεί η ΝΔ να  κερδίσει για τους πιο πάνω λόγους όλους τους Δήμους και τις περιφέρειες και  να  χάσει  καθαρά Στις Ευρωεκλογές . Ήττα  της ΝΔ στις ευρωεκλογές, έστω και με  3 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι  διαχειρίσιμη

[quote text_size=”small”]

Η έλλειψη κυβερνησιμότητας θα σπρώξει τους δικούς της ανθρώπους στη διαφυγή . Οι δικοί της άνθρωποι, ακόμη κι αν διαπλέκονται με τα τοπικά αυτοδιοικητικά μικροσυστήματα, θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει και θα προσπαθούν να βρουν σημείο επαφής με τη διαφαινόμενη νέα κυβέρνησιμότητα.

[/quote]

 Τα  μίντια  θα πάψουν να βρίζουν κάθε βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα, για να έχουν γέφυρες με τον  αυριανό Πρωθυπουργό. Οι Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί εσωκομματικοί δελφίνοι  θα κατηγορούν για  αποτυχία  τον Αντώνη Σαμαρά και υπερτονίζοντας  τη συνεργασία του με τον Βενιζέλο και την κάλυψη που παρείχε  στα « λαμόγια του ΠΑΣΟΚ» .

Και ας μη υποτιμάμε το Διεθνή Παράγοντα, ο οποίος, κακά τα ψέμματα, κρατάει για τις δικές του στοχεύσεις την Κυβέρνηση την τελευταία διετία. Αν οι Δανειστές εκτιμήσουν ότι  ο  Αντώνης Σαμαράς δεν θα είναι ο νικητής  στις επόμενες εκλογές, θα προσπαθήσουν να εγκαινιάσουν επαφή με τον νικητή των επόμενων εκλογών. Από την  άλλη, μετά  την επαφή Τσίπρα με τη Μόσχα , και όσο συνεχίζεται  η ένταση στην Ουκρανία και εκκρεμμεί το θέμα της ΑΟΖ του Αιγαίου, δεν αποκλείεται  και οι ΗΠΑ να  κάνουν στροφή με αιτία τη γεωπολιτική, που εδώ και ένα αιώνα ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια ως μόνο, σχεδόν, οδηγό της εξωτερικής τους πολιτικής.

Αν, μάλιστα, η υπό τον Αλέξη Τσίπρα « Ευρωπαϊκή Αριστερά για τη Νέα Ευρώπη» πάει καλά , τότε , αδυνατώ να φανταστώ πώς ο  Αντώνης Σαμαράς θα  έχει καλύτερο τέλος  από εκείνο του ΓΑΠ .

Η σημερινή  εποχή  δεν  είναι  η εποχή Σημίτη του 2000. Ο Σαμαράς δεν έχει ούτε το επικοινωνιακό  εφόδιο της  «τεράστιας επιτυχίας» της ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη, ούτε όσα μήντια είχε το δικά του  ΠΑΣΟΚ το 2000 . Επίσης ο Σαμαράς δεν έχει απέναντί του  τον Κωστάκη .

Ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , αντίθετα, έχει  να επιδείξει, ιδίως σε επίπεδο καθημερινότητας,  την απόλυτη καταστροφή και έχει απέναντί του  τον Τσίπρα, που τυγχάνει της έγκρισης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας ως το κατάλληλο πρόσωπο  για αλλαγή της Ευρώπης.

Τον Τσίπρα με το αυξημένο κύρος στην Ευρώπη μετά το Ευρωπαϊκόdebate. Τον Τσίπρα που πρακτικά είναι ο μόνος Έλληνας  πολιτικός  με αυτό το προφίλ , μετά  τον Κωνσταντίνο Καραμανλή , το συνομιλητή του Ντε Γκωλ και του Αντενάουερ, του 1955 – 1963 .

Και  εδώ προκύπτει αυτόθροη η απάντηση στην τρίτη απατεωνιά «Με όσα έχει κάνει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει 40%, που θα είχε το ΠΑΣΟΚ σε τέτοια περίπτωση».

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας από το 1955 και μετά , και τοΠΑΣΟΚ  και η ΝΔ , είχαν  στα χέρια τους το απόλυτο πολιτικό υπερόπλο , το  «Δημόσιο». Εκεί είχε και προσβάσεις η ΝΔ,   αλλά , από το 1985 και μετά , όλος  ο μηχανισμός «έπαιζε»  ΠΑΣΟΚ. Είτε το ΠΑΣΟΚ  ήταν στην κυβέρνηση , είτε στην αντιπολίτευση. Μέσω της κρατικοδίαιτης  επιχειρηματικότητας  και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια ήλεγχε , τουλάχιστον, το 60% τωνmedia της χώρας που το υμνούσαν με εμετική ένταση αλλά  και εξασφάλιζε ότι τα αντίπαλα μίντια θα του φέρονταν «πολιτισμένα» , χωρίς ποτέ να το βρίζουν. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ ολόκληρο το σύστημα εναντίον του,  ήταν το σύστημα

Πλέον έχει μεσολαβήσει το κίνημα των αγανακτισμένων! Το  πολιτικό σύστημα κατέρρευσε στη συνείδηση του κόσμου. Και η  αξιοπιστία του έχει εξαφανιστεί! Υπουργοί και Βουλευτές της κυβέρνησης κρύβονται και αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός , ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του από το Κοινοβούλιο,  δεν κάνει δημόσιες συγκεντρώσεις. Μόνο ιδιωτικές και σε μικρούς χώρους.

Με  τις  παραπάνω  διαπιστώσεις, με  μία  προσεκτική διαχείριση από σήμερα μέχρι την Πέμπτη , με  μία  ένταση  της  επικοινωνιακής  τακτικής,  η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ  στις Ευρωεκλογές μπορεί να είναι εντυπωσιακή . Και  ως  εντυπωσιακή ορίζω με τις πιο πάνω συνισταμένες οποιαδήποτε διαφορά μεγαλύτερη από το 3% με τη Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου