ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ

Μοίρασε το

Με ποιους μπορούμε να συνεννοηθούμε για σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο για να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με ελάχιστα εχέγγυα και ατζέντα τα όσα προ ημερών έγραψα .  Σε κάθε χώρα υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς . Ο Σουλτς δεν ανήκει στην αριστερά . Σοσιαλδημοκράτης είναι. Σε κάθε χώρα όμως υπάρχουν οι Σούλας, οι οποίοι έχουν μεγάλες διαφορές από τους διαχειριστές που επιβάλει η Κλεπτοκρατία, η Χρεοκρατία και η Τραπεζοκρατία.

Ποια είναι η διαφορά του Μάρτιν Σούλτς από την πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της Ευρώπης. Ο Σουλτς δεν πήγε σε ακριβά Κολέγια ή Πανεπιστήμια, δεν είναι κάτοχος 17 διδακτορικών , μάστερ και τιμητικών διακρίσεων . Δεν είναι τεχνοκράτης , αλλά πολιτικός . Υπήρξε ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που από βιβλιοδέτης με μισθό ανειδίκευτου εργάτη το 1975 κατόρθωσε το 1982 να ανοίξει το δικό του βιβλιοπωλείο και να το κρατήσει για 12 χρόνια μέχρι το 1994 που μπήκε στην πολιτική, από κάτω προς τα πάνω ( εσοκομματικές , περιφέρεια , Βουλή κ.λπ.).

Ο Σουλτς δεν είναι τεχνοκράτης , είναι πολιτικός . Πολιτικός με εμπειρία ζωής . Ξέρει τη διαφορά της πολιτικής απόφασης από τη διαχειριστική πρακτική.

Δεν ήταν κάποιος που από τον κομματικό σωλήνα της Ανατολικογερμανικής Σοσιαλιστικής Νεολαίας του Χόνεκερ , με τα όσα έχουν γραφτεί για τις εκλεκτικές της συγγένειες με το Ναζισμό , βρέθηκε στην κομματική νομενκλατούρα , το γύρισε στη νομενκλατούρα, του λουθηροκαλβινιστικού δεξιού κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας, ελέω δικτυωμένου πάστορα μπαμπά , κατόπιν στην υπαλληλική γραφειοκρατική ηγεσία του κόμματος του Χέλμουτ Κολ κ.λπ.

Ο Σουλτς ξέρει τί θα πει μεροκάματο , ΦΠΑ , πιάτσα , πεζοδρόμιο, επιχειρείν . Όχι επιχειρείν με τα λεφτά των άλλων , με τα ίδια κεφάλαια που τα έχεις βγάλει με ιδρώτα και αίμα , και ρισκάρεις και να τα χάσεις.

Με αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να έρθεις σε συνεννόηση, αμβλύνοντας προγραμματικές αντιθέσεις, με άξονα τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Σε συνεννόηση δεν μπορείς να έρθεις με την σύμπραξη ναζί και «φιλελευθέρων», διότι αυτοί αποσκοπούν στο να αυξήσει το πλεονέκτημά του το 15% του πληθυσμού και οι υπόλοιποι να είναι αποκλεισμένοι .

Κι όμως δεν κυβερνάει στην Ευρώπη ο εκλεγμένος Σουλτς , κυβερνά ο διορισμένος κ. Δήμας , η κ. Δαμανάκη , ο κ. Μόντι , οι επίτροποι, η μη εκλεγμένη ηγεσία της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κ.λπ. Και οι εκλεγμένες ηγεσίες που αποτελούν το κολέγιο των πρωθυπουργών και υπουργών οικονομικών και εξωτερικών κατόπιν υποτάσσονται στις αποφάσεις τους , αδιάφορα αν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση , ή αν αυτά στα οποία υποτάσσονται έρχονται σε αρμονία με τις προγραμματικές τους δεσμέυσεις . Η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα αυστηρά ολιγαρχικό πολίτευμα και , πλέον, πιο ανελεύθερο και από την Ανατολική Γερμανία του Χόνεκερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου