Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοίρασε το

«Έτσι οι πρόγονοι μας ανάγκασαν όλους τους εχθρούς μας να γλύψουν εκεί που έφτυσαν και ν’ αναγνωρίσουν τους αγώνες μας και την ανεξαρτησία μας.Κανείς δεν πίστευε προηγούμενα σ’ αυτό το θαύμα, που συντελέστηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις και τα μέσα του λαού.

Άλλοι περίμεναν να τους έλθει η λευτεριά από τη Ρωσία κι άλλοι από τη μεγαλοψυχία των βασιλιάδων της Ευρώπης. Μα η επανάσταση απόδειξε, ότι αυτή μόνη της χάρισε τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τα παραμύθια του φιλελληνισμού, χάρη στον οποίο αποκτήσαμε δήθεν τη λευτεριά μας, εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να γίνει πιστευτό, ότι η πατρίδα μας λευτερώθηκε, όχι από τις ίδιες της τις δυνάμεις, μα από τους ξένους.»
Άρης Βελουχιώτης
Λαμία 29.10 .1944
Με τα επίκαιρα αυτά λόγια του Άρη Βελουχιώτη μπορούμε να εξορκίσουμε τη φοβικότητα που προκαλεί η θεολογία του Μνημονίου. Γιατί τί είναι άραγε η μνημονιακή πολιτική πέρα από εμπειριοκρατία και μεταφυσική . Δεν υπάρχει ένα μοντέλο ένα σχέδιο που με σαφείς κανόνες μακροοικονομικής ανάπτυξης το οποίο να οδηγεί στη βελτίωση της ζωής του Λαού . Υπάρχει μόνο μία περιοριστική πολιτική λιτότητας η οποία πιθανολογείται ότι θα αποτρέψει την κατάρρευση .
Το μέλλον προέρχεται από την καλή θέληση των ξένων δανειστών μας , οι  οποίοι θα εκτιμήσουν κάποτε την εθελοδουλία μας και θα μας ανοίξουν τη βασιλεία των καπιταλιστικών ουρανών . Αφού περάσουμε από το αμόνι του καθαρτηρίου για να απελευθερωθούμε από τα αμαρτωλά μας βάρη , όπως ο συνδικαλισμός , η αξίωση για αξιοπρεπή εργασία , έντιμη καθημερινότητα , πολιτικά δικαιώματα , ατομικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα .
Και η σωτηρία θα είναι η διαμόρφωση μιας αποικιοκρατικής διάστρωσης της ευρωπαϊκής οικονομικής περιφέρειας προς όφελος της δομικής ανάπτυξης του ευρωπαϊκού οικονομικού κέντρου . Η σωτηρία θα είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της παραγωγής και η παράδοση της παραγωγικής διαδικασίας δε διεθνικά ξένα κεφάλαια , η ιεράρχηση της παραγωγής με σκοπό όχι την ανταγωνιστικότητα αλλά τη φθηνή εργασία , τον κατακερματισμό της Ελληνικής Κυριαρχίας σε Ζώνες Ελευθέρων Συναλλαγών .
Επειδή ο εφιάλτης αυτός δεν μπορεί να εξηγηθεί στο μέσο άνθρωπο ως πρόοδος ,αφού δεν μπορείς να πείσεις κάποιον με λογικά επιχειρήματα να κόψει το κεφάλι του , επιλέγεται μια μεταφυσική προσέγγιση . Η θεολογία του Μνημονίου . Στη θεολογία πρέπει πάντα να υπάρχει ο Διάβολος και η Κόλαση . Στη Θεολογία του Μνημονίου ο Διάβολος είναι ο Λαός και η Κόλαση η Αριστερά .
Υπάρχει κάπου κάπου και ολίγη φασίζουσα ακροδεξιά , αλλά αυτά είναι τα πλανημένα τέκνα που κάποτε θα επιστρέψουν στους κόλπους της στοργικής πολιτικής τους μητέρας , είναι αμαρτωλοί με προοπτική σωτηρίας , όχι διάβολοι .
Ο Κάρολος Μαρξ είχε πει ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού . Σήμερα έχω πειστεί ότι η θρησκεία που εννοούσε δεν είχε να κάνει σε τίποτα με την ελληνορθόδοξη παράδοσή , αλλά αυτή η ενοχική αυτομεμψία που προκαλεί η μεταφυσική του Μνημονίου .
Είναι η αυτομεμψία της συλλογικής ευθύνης που ταπεινώνει το Διάβολο που λέγεται Λαός , που αμαρτάνει   αναζητώντας   ένα μέρος από όσα του ανήκουν . Και ως ένας από το Λαό είσαι και εσύ ένοχος . Είσαι ένοχος ως μέλος της αμαρτωλής κοινωνίας που ζούσε με παραπάνω από όσα έπρεπε . Είσαι ένοχος γιατί συμμερίζεσαι την αγωνία του απολυμένου , του άνεργου , του εξαθλιωμένου . Είσαι ένοχος γιατί δεν αποδέχεσαι τη θυσία τη δική σου , του παιδιού σου , της γυναίκας σου , του γονιού σου του αδελφού σου , του γείτονά σου , προκειμένου να διασωθούν τα ανώτερα όντα που έχουν την προνομιακή θέση με το θείο , τον ιμπεριαλιστικό διεθνικό μετακαπιταλιστικό παράγοντα .
Και γιατί όμως η Κόλαση είναι η Αριστερά ; Διότι όταν η Αριστερά ωθήσει το Λαό στο Ριζοσπαστισμό , και διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια ανατροπή μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Χώρα, τότε η ριζοσπαστικοποίηση υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί και στα αγνά εδάφη του Ευρωπαϊκού Βορρά , και να απαιτήσουν και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί Λαοί μεγαλύτερα μερίδια στην αναδιανομή και στη συμμετοχή . Αυτό άλλωστε είναι και το διαχρονικό μήνυμα των ελληνικών ταξικών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων , όπως αποτυπώνεται στον Ελασίτικο Θούριο «Θέλουμε ελεύθερη εμείς την Πατρίδα και πανανθρώπινη τη Λευτεριά » . Γιατί χωρίς πανανθρώπινη Λευτεριά δεν υπάρχει ούτε ελεύθερη Πατρίδα .
Και εδώ έρχεται η σκέψη του Άρη . Τη Χώρα δεν θα τη σώσουν οι ξένοι . Δεν θα τη σώσουν ούτε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας , ούτε ο Ρώσος ούτε ο Κινέζος . Όπως δεν την έσωσαν ποτέ στο παρελθόν τη Χώρα θα τη σώσει ο Ελληνικός Λαός . Ο Ελληνικός Λαός ενωμένος ξεπερνώντας τις διαφορές του , με όχημα την επιστημονική και ιστορική ανάλυση που οδηγεί στην Λευτεριά . Και η πρώτη απελευθέρωση και η πρώτη νίκη είναι ο ορθός λόγος , η επιστημονική τεκμηρίωση και ιστορική ανάλυση απέναντι στην εμπειριοκρατία της λιτότητας και τη μνηνονιακή μεταφυσική .
Με τις δικές μας δυνάμεις θα στηρίξουμε την παραγωγική αναδιάρθωση που θα εξασφαλίσει την αύξηση της παραγωγής του εθνικού πλούτου και θα μεγιστοποιήσει τις προστιθέμενες αξίες με την ιεράρχηση της διακλαδικότητας και την απόλαυσή της από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με την αναδιανομή , συνεταιριστική οργάνωση της παραγωγής και με την ευρύτερη συμμετοχή στην διάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας . Γιατί μόνο έτσι θα ανακτήσουμε τη θέση στο Διεθνή Καταμερισμό της Εργασίας και θα αποκτήσει το Ελληνικό προϊόν ανταγωνιστικότητα και όχι με τη φιλοσοφίας της φθηνής παραγωγής κατωτάτης ποιότητας προϊόντος από εξαθλιωμένους σκλάβους .
Και από εκεί και πέρα αρχίζει η οικοδόμηση της παραγωγής πάνω στη Λαϊκή Κυριαρχία και περνά στην Εθνική Ανεξαρτησία . Η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει τώρα την επιστροφή του Ελληνικού Χρυσού στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας . Οι 111,5 τόνοι των αποθεμάτων μας δεν λύνουν το πρόβλημά μας , ούτε εξοφλούν το χρέος μας , είναι όμως μια καλή βάση για να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση ενός πληρωτέου επί τη εμφανίσει νομίσματος , αν και όποτε αυτό χρειαστεί . Η εμπέδωση των Κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την εντατικοποίηση της έρευνας για τους υδρογονάθρακες επείγει . Για τους υδρογονάνθρακες που δεν είναι Ευρωπαϊκοί ,αλλά είναι του Ελληνικού Λαού , όπως δεν είναι ευρωπαϊκά τα γερμανικά αυτοκίνητα . Και εδώ δεν ασκούμε ιμπεριαλιστική πολιτική . Εκμεταλλευόμαστε αυτό που μας ανήκει μέσα από τις διεθνείς συνθήκες . Και όπως αποκρούσαμε στο παρελθόν τις επιβουλές κατά της κυριαρχίας μας , θα τις αντιμετωπίσουμε και τώρα . Και όσο κινούμαστε συγκρουσιακά , τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια έχουμε κατά της επιβουλής , αφού θα αποκτάμε το γεωπολιτικό προβάδισμα και το πλεονέκτημα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα.Και η Διεθνής Κοινή Γνώμη δεν επιτρέπει τέτοιες εκδικητικές επεμβάσεις, αλλά κυρίως μια χώρα με αντικειμενικώς εμπορεύσιμο ενεργειακό προϊόν και απόθεμα χρυσού δεν συντρίβεται .
Αλλά δεν ξεκινάνε και με τέτοιες προοπτικές οι αγώνες . Ποτέ δεν ξεκίνησαν , γι΄αυτό υπήρξε εξέλιξη . Οι αγώνες ξεκινάνε με οράματα . Ξεκινάνε με την αποδοχή της διακινδύνευσης . Όποιος θέλει τη μοιρολατρική υποταγή δεν αγωνίζεται . Υπομένει με θρησκευτική καρτερία . Αλλά στο τέλος η εξέλιξη αποδεικνύει ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δόθηκαν .
Και με αυτές τις σκέψεις πηγαίνουμε στο πρώτο μας συνέδριο . Στο Συνέδριο για τη συνολική ανατροπή . Την ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη . Και από εκεί και πέρα πιέζουμε για να κυβερνηθεί ο Τόπος και να μη διαλυθεί σε συντρίμμια . Γιατί η προγραμματικές επιδιώξεις της Αριστεράς πρέπει να γίνουν φλέγοντα θέματα της πολιτικής ατζέντας του σήμερα , ώστε με τη λαϊκή πίεση να μη χαθεί άλλος χρόνος .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου