ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΩΡΑ!

Η Εθνική Άμυνα χρειάζεται θυσίες, το όποιο πολιτικό κότσος ας το υποστούν αυτοί που τους αναλογεί. Η εφεδρεία πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί. Ο επαγγελματικός στρατός είναι αυτός που πρωτίστως διακρίνεται από το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως, ετοιμότητος και ευελιξίας! new deal Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Μοίρασε το

Όσο και αν δεν είναι η ώρα να κρίνουμε, δεν αντέχω να μην επισημάνω ότι οι δύο αιχμαλωτισθέντες είναι μόνιμα στελέχη. Ελπίζω και εύχομαι η περιπέτειά τους να λήξει άμεσα!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΆΜΥΝΑ ΕΦΕΔΡΕΊΑ ΤΩΡΑ

Εν τω μεταξύ, όμως, ας καταπιούν τη γλώσσα τους οι όποιοι ειδήμονες – μόνιμοι και μη, στρατιωτικοί και πολιτικοί – που με επιμονή ηλιθίου αρνούνται συστηματικώς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση της εφεδρείας!

Η Εθνική Άμυνα χρειάζεται θυσίες, το όποιο πολιτικό κότσος ας το υποστούν αυτοί που τους αναλογεί, αυτοί που το εξέθρεψαν με την φαυλότητα και την ανικανότητά τους.

Χωρίς περιστροφές και μισόλογα:

1. Σταδιακή –το πολύ εντός δυο ετών- αύξηση της θητείας στους 24 μήνες.

2. Κατάργηση των σχολών εφέδρων αξιωματικών και ανάληψη της εκπαιδεύσεώς των από μονοετές (ή διετές αν χρειασθεί) τμήμα της Σχολής Ευελπίδων. Το Σώμα των Αξιωματικών πρέπει και μπορεί να είναι ενιαίο! Δεν χρειαζόμαστε τόσο πολλούς μονίμους αξιωματικούς, την πυραμίδα μέχρι και το βαθμό του Ταγματάρχη μπορούν με άνεση να επανδρώνουν οι έφεδροι. Έτσι, θα εξαλειφθεί και το γελοίο φαινόμενο της αποστρατείας στα 52!

3. Θεσμοθέτηση της ενεργούς εφεδρείας. Κάθε έφεδρος οπλίτης πρέπει να εκπαιδεύεται τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο πλέον βολών μια φόρα το μήνα!

4. Οι έφεδροι αξιωματικοί υπηρετούν 28 μήνες. Όσοι εξ αυτών θέλουν –κυρίως όσοι κατοικούν στην παραμεθόριο και στη Μακεδονία- συνεχίζουν να έχουν ενεργή παρουσία στις μονάδες τους και εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχου. Επαναφορά του θεσμού της ανακατατάξεως και, στη συνέχεια, μοριοδότηση για πρόσληψη στο Δημόσιο.

5. Ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής και εντατικοποίηση της εκπαιδεύσεώς της.

6. Γενίκευση του μέτρου της οπλοκατοχής σε όλους τους οπλίτες που κατοικούν σε εύλογη απόσταση από την οργανική τους μονάδα. Εκτός του οπλισμού ο έφεδρος πρέπει να τηρεί και πλήρη συλλογή υλικών και ιματισμού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΌΣ ΣΤΡΑΤΌΣ

Ο επαγγελματικός στρατός είναι αυτός που πρωτίστως διακρίνεται από το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως, ετοιμότητος και ευελιξίας!

Επαγγελματίες είναι οι Ισραηλινοί και οι Ελβετοί. Είναι και η Εθνοφρουρά των Η.Π.Α. με εφέδρους αξιωματικούς στους ανωτάτους βαθμούς!

Αντιθέτως, επαγγελματικός δεν είναι ο στρατός των ανεκπαίδευτων μπούληδων που παριστάνουν τους Ε.Π.Ο.Π., όσων επέλεξαν το Στρατό γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να διορισθούν στο Δημόσιο και είχαν πρόσβαση σε βουλευτή για να το πετύχουν!

Υ.Γ. Σε όσους -κατ’ επάγγελμα ευαίσθητους, αντιμιλιταριστές και ειρηνιστές- ενοχληθούν… ξύδι ΤΟΠ!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου