Επειδή έβγαλαν γλώσσα στην πολιτική ορθότητα

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για όλους εκείνους που τολμούν με τις πράξεις του να βγάλουν γλώσσα στην πολιτική ορθότητα. Αφορμή της έδωσαν τα σχόλια για την Τζένη Μπαλατσινού και την εγκυμοσύνη της και για την συνύπαρξη του Εμμανουέλ Μακρόν με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη του, σύζυγο του. new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για όλους εκείνους που τολμούν με τις πράξεις του να βγάλουν γλώσσα στην πολιτική ορθότητα. Αφορμή της έδωσαν τα σχόλια για την Τζένη Μπαλατσινού και την εγκυμοσύνη της και για την συνύπαρξη του Εμμανουέλ Μακρόν με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη του, σύζυγο του.


Λίγη υπομονή αγάπες, μας πέρασε και ο κυκλώνας. Μέχρι την παρέλαση θα έχει γεννηθεί από πρόωρη γέννα και ο Αντίχριστος, για να καταργήσει και τα Χριστούγεννα του 2020.

Σήμερα θ’ αναδείξω την απέραντη καλοσύνη των ανθρώπων που ξεχειλίζει στα social media με αφορμή τις προσωπικές επιλογές αναγνωρίσιμων ανθρώπων. Αφορμή μου έδωσε η κριτική για την εγκυμοσύνη της Τζένης Μπαλατσινού και για μια συνέντευξη στο Paris Match του προέδρου της Γαλλίας.

Είναι καταπληκτικό τελικά πόσο το μίσος για την ευτυχία του “άλλου”. Το μίσος ξεπέρασε τον Covid -19. Μπορεί να ενώσει ένα πλήθος που με αφορμή μια ευχάριστη είδηση βυσσοδομεί, αποδεικνύοντας πόσο ακρωτηριασμένοι συναισθηματικά από ελεεινές στερεοτυπικές πεποιθήσεις είναι οι “άνθρωποι της διπλανής πόρτας”…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φοβιστικό από την κριτική του “ηθικού οικογενειάρχη” που εμφανίζεται αδέκαστος για τους άλλους, καθώς χώνει τους δικούς του σκελετούς στο πορτ μπαγκάζ του οικογενειακού πενταθέσιου.

Τζένη Μπαλατσινού

Θυμίζω μερικά απ’ όσα “καλοσυνάτα” γράφτηκαν για μια γυναίκα που πρόκειται να γίνει μητέρα…

“Καλά στα πενήντα φεύγα κάνει παιδί”. “Σιγά μην είναι η κοιλιά αληθινή”. “Μετά από τρία παιδιά μεγάλα…” “Άν έχεις λεφτά ακόμη και στην τρίτη ηλικία μάνα γίνεσαι”… “Για να τον κρατήσει …έπρεπε να του κάνει παιδί γιατί είναι μικρότερος της …πολλά χρόνια”…

Εμμανουέλ Μακρόν

Δεν συνεχίζω να γράφω περισσότερα. Γιατί πριν από ένα διάστημα το Paris Match, είχε ένα αφιέρωμα στον Πρόεδρο Μακρόν και την σύζυγό του. Αναδημοσιεύτηκε η συνέντευξη και από ελληνικό site και ακολουθούσαν τα σχόλια των αναγνωστών.

Το πιο “κομψό” που διάβασα για τον Γάλλο Πρόεδρο είναι το “Ζιγκολό” και ότι είναι νεκρόφιλος…. Για την γυναίκα του που αν δεν κάνω λάθος είναι 64 ετών με 7 εγγόνια, και 25 χρόνια μεγαλύτερη του, από τις “κατάρες” των “αδέκαστων – ηθικολόγων” θα καούν οι browser.

To γεγονός ότι ο Μακρόν την συνάντησε για πρώτη φορά όταν ήταν 15 χρονών και της δήλωσε όταν έφτασε 17 “ό,τι και να κάνεις μια μέρα θα σε παντρευτώ” δεν εντυπωσίασε σχεδόν κανέναν.

Γλώσσα στην πολιτική ορθότητα

Ας το καταλάβετε καλά όλοι (δεν το γράφω σε πρώτο πληθυντικό, γιατί στην προσωπική μου ζωή έκανα, κάνω και θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η καρδιά μου. Άλλωστε έγινα μητέρα πριν μπω στο πανεπιστήμιο, όταν “οι λογικοί” επέμεναν ότι “θα χαλούσα την ζωή μου και την καριέρα μου”.

Όσοι ασχολείστε με τις ζωές των άλλων, είστε μόνο αξιολύπητοι. Αν εσείς προσκυνήσατε ρόλους που σας επέβαλλαν τα κοινωνικά στερεότυπα ενός ξοφλημένου συστήματος “κανονικότητας και ηθικής” απολαύστε την δική σας κόλαση.

Το έχω καταλάβει εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν μπορεί να ενώσει περισσότερο τους ανθρώπους, από το μίσος για εκείνους που διεκδίκησαν το όνειρό τους. Και τα κατάφεραν. Ούτε θρησκεία, ούτε ομάδα, ούτε κόμμα, ούτε η μουσική, ούτε η αγωνία του θανάτου. Τίποτα δεν συνδέει τόσο δυνατά άτομα που συσπειρώνονται εναντίον εκείνων που έβγαλαν την γλώσσα, στο κατεστημένο σαπιοσύστημα πολιτικής ορθότητας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου