20 ελεεινές αλητείες μέσα στην πανδημία!

Η Νανά Παλαιτσάκη παραθέτει 20 ελεεινές αλητείες, όσο εξελίσσεται η πανδημία. Το συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά, οι λίγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία. Και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολλούς, δείχνοντας ανοχή στους λίγους. new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη παραθέτει 20 ελεεινές αλητείες, όσο εξελίσσεται η πανδημία. Το συμπέρασμα ότι για μια ακόμα φορά, οι λίγοι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και σε περαιτέρω ύφεση την οικονομία. Και η Πολιτεία, για μια ακόμα φορά, δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολλούς, δείχνοντας ανοχή στους λίγους.


Αλητεία 1. Καταστηματάρχες που για να οικονομήσουν για ένα μήνα, «σκότωσαν» τους συναδέλφους τους που τηρούσαν τις αποστάσεις, που λάμβαναν μέτρα, που συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες.

Αλητεία 2. Όλοι οι ανεγκέφαλοι «κάγκουρες» που ακόμη και πριν το πρόσφατο lock down, γλειφόντουσαν στα μπαρ, ο ένας πάνω στον άλλον.

Αλητεία 3. Οι απαγορεύσεις για συνωστισμό, την ίδια ώρα που τα μέσα μαζικής μεταφοράς «ξεχειλίζουν» από πολίτες.

Αλητεία 4. Το «σφυροκόπημα» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με μαρτυρίες που αφορούν τον ρόγχο διασωληνωμένων. Που ήταν όλοι αυτοί, δημοσιογράφοι και ειδικοί, να «ενημερώσουν» για τα τροχαία που γίνονται από μη χρήση κράνους ή ζώνης. Δεν τους είδα να προβάλουν ούτε μυαλά πεταμένα στην άσφαλτο (και καλά κάνουν). Ούτε σκηνές από χειρουργείο την στιγμή του ακρωτηριασμού.

Αλητεία 5. Η έλλειψη σεβασμού στους χρόνια πάσχοντες, που με βία επιχειρούν να τους προβάλουν σαν άμεσα μελλοθάνατους.

Αλητεία 6. Η χρησιμοποίηση της πανδημίας για την κομματική πελατεία.

Αλητεία 7. Η αδιανόητη έλλειψη κοινής εθνικής πολιτικής στο θέμα της πανδημίας.

Αλητεία 8. Η εγκληματική αδιαφορία για τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν υποστεί ήδη τεράστιες ψυχικές βλάβες εξαιτίας της αδιάκοπης επικοινωνίας τρόμου 24 ώρες το 24 ωρο από τα μεγάλα κανάλια.

Αλητεία 9. Η απαγόρευση γνώμης και άποψης. Οι πολίτες δεν ανήκουν αποκλειστικά σε δύο ομάδες Ψεκασμένοι vs Μασκολάγνων.

Κι άλλες ελεεινές αλητείες μέσα στην πανδημία

Αλητεία 10. Η a la carte άδεια για συγκεντρώσεις.

Αλητεία 11. Η εγκατάλειψη χιλιάδων ερειπίων στην τύχη τους. Δύο παιδιά νεκρά στην Σάμο γιατί βρέθηκαν την λάθος στιγμή στο λάθος σημείο και μετά …«συλλυπητήρια»

Αλητεία 12. Η διαπόμπευση του Πρύτανη.

Αλητεία 13. Οι «εθνικοί χωροφύλακες» οποιουδήποτε χρώματος.

Αλητεία 14. Ο Ερντογάν και οι φίλοι του.

Αλητεία 15. Οι αδιανόητοι «ιεροί πατέρες» που διατρανώνουν ότι με την δύναμη της πίστης ΔΕΝ νοσείς και μετά νοσούν οι ίδιοι.

Αλητεία 16. Οι δικηγορικές εταιρείες που τηλεφωνούν για διακοπή ρεύματος την εποχή της πανδημίας.

Αλητεία 17. Η αδιανόητη ματαιοδοξία και αλαζονεία της εξουσίας. Πρόσωπα που φιγουράρουν σαν προσωπεία. Που ποζάρουν «βγάζοντας την γλώσσα» στους κατατρεγμένους. Και που πιστεύουν σε έναν Θεό: Το είδωλο της εικόνας τους.

Αλητεία 18. Τα μαρτύρια που κάνουν τα ανθρωποειδή καθάρματα στα ζώα και η αδιανόητη ατιμωρησία τους.

Αλητεία 19. Οι εργοδότες που χρησιμοποιώντας την πανδημία, εκβιάζουν τους εργαζόμενους επιβάλλοντας συνθήκες εργασίας γαλέρας.

Αλητεία 20. Όσες και όσοι γράφουν στα κινητά ενώ οδηγούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου