Το γουρλίδικο καλοκαίρι του 2020

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για το γουρλίδικο (λέμε τώρα...) καλοκαίρι του 2020. Που δεν της έφτανε η πανδημία. Δεν της έφταναν οι κεραυνοί Ιούνη μήνα. Δεν της έφτανε η βιτριολάδα που μονοπωλεί την επικαιρότητα μαζί με το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, τσακώθηκε και με τον κολλητό της για τη Συνθήκη της Μαδρίτης... new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη γράφει για το γουρλίδικο (λέμε τώρα…) καλοκαίρι του 2020. Που δεν της έφτανε η πανδημία. Δεν της έφταναν οι κεραυνοί Ιούνη μήνα. Δεν της έφτανε η βιτριολάδα που μονοπωλεί την επικαιρότητα μαζί με το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, τσακώθηκε και με τον κολλητό της για τη Συνθήκη της Μαδρίτης…


Φίλοι και φίλες τι κάνετε; 

Η παρέα μεγαλώνει από αυτό το “μετερίζι” που μας εγκατέστησαν…

Όμως θέλω και να με διαβάζετε και να εκδηλώνεστε. Δεν μ’ ενδιαφέρει πως. Αρκεί να εκδηλώνεστε. Με αρνητική κριτική; Με δεκάδες like και φατσούλες χαρούμενες; Με καρδιές; Με λουλούδια; Εγώ θέλω συμμετοχή! Δεν θέλω να προσπερνάτε… Θέλω να κάθεστε εδώ! Εδώ που είναι η δική μας “χώρα”…

Το Nana land όπου έχουμε τον τρόπο να γράφουμε πολλά.

Πάμε τώρα στα θέματα!

Οδηγούσα σήμερα το αυτοκινητάκι μου με τους κεραυνούς να σκίζουν τον Αττικό ουρανό. Η καταιγίδα “γάζωνε” παντού και οι λεωφόροι της πόλης έγιναν ποτάμια. Αν πίστευα στους δώδεκα θεούς θα ήμουν σίγουρη ότι ο Δίας ξεσπάει την οργή του και ακονίζει σφυριά για να επιτεθεί στο γένος των ανθρώπων.

Ο Ιούνιος  άλλωστε του 2020 είναι ένας ακόμη χαρούμενος μαντατοφόρος μιας χρονιάς που αν είχα επιλογές θα ήθελα να την περάσω όπως οι αρκούδες. Μακάρι να κοιμόμουν έξι μήνες. Ή και τους 12 γιατί όχι.

Από το αστυνομικό δελτίο η βιτριολάδα καλά κρατεί. Το ότι μια γυναίκα ζεματίζει μια άλλη γυναίκα, αφού προηγουμένως την παρακολουθεί εμμονικά χιλιάδες μήνες, έχει γαργαλίσει τα ένστικτα του κοινού που σε συνδυασμό με την τάση των μέσων ότι “πουλάει” το θέμα έχει “ναρκώσει” τ’ αντανακλαστικά των ανθρώπων σαν να μας έχουν ρίξει λάβδανο στο νερό. 

Η “35 χρονη” και η “34 χρονη”… 

Τα μαλλιά τους, τα χωριά τους,  η γνωριμία τους, οι κοινές παρέες, τα μηνύματα, ο εραστής της διπλανής πόρτας, το life style τους. Γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την ζωή δύο νέων γυναικών που αναλωνόντουσαν αρκετά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσιοποίηση ατελείωτων προσωπικών μηνυμάτων θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλούς ν’ αναρωτηθούν, το πως και το γιατί, τόσα, μα τόσα προσωπικά δεδομένα κυκλοφορούν ελεύθερα την ίδια στιγμή που μας βάζουν να υπογράφουμε χιλιάδες σελίδες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο προβληματισμός θα ήταν ίσως μια απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να μας τσιπάρει με το εμβόλιο για τον κορωναϊό, επειδή επιθυμεί να μαθαίνει πως ζει η Σούλα που μένει στον λόφο του Στρέφη. 

Και ενώ η Βιτριολάδα συνεχίζεται, “σκάει” η  δραματική ιστορία του δεκάχρονου παιδιού που το απήγαγε μια “κοκκινομάλλα” μητέρα παιδιών.

Η ιστορία ξυπνάει εφιάλτες  για διάπραξη εγκλημάτων που αφορούν σε  διακίνηση πορνογραφικού υλικού, σεξουαλική κακοποίηση και έκθεση ανηλίκου σε κάθε κίνδυνο ζωής. Αυτό το κτηνώδες ανθρωποειδές, μόνο έτσι μπορώ ν’ αναφερθώ σ’ εκείνους που κακοποιούν παιδάκια, έχει παιδιά!!! Και έτσι φτάνω να γράφω πολλές φορές ότι το ανθρώπινο είδος είναι πολύ κατώτερο, μα πάρα πολύ του σκύλου που αν και χτυπημένος συνεχίζει να κουνάει την ουρά του στον άνθρωπο… 

Ο Ιούνιος όμως συνεχίζεται, χωρίς οίκτο για κανέναν μας και έρχεται το σποτάκι που φτιάξανε οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ εμφανίζεται  μια “ξανθιά” που κάτω από βροχή χρημάτων, επικαλείται,  το όνομα “Μητσοτάκης” για να “πέσουν” περισσότερα. Το “αστείο” αυτό σποτάκι, επικοινωνεί στους Έλληνες ότι τηλεπαρουσιαστές και δημοσιογράφοι πληρώνονται από την κυβέρνηση για να διαδίδουν στους τηλεθεατές ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τον Ιό. 

Το σποτάκι επιβεβαιώνει δηλαδή ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι και αλήτες και ρουφιάνοι. 

Στο συλλογικό ασυνείδητο καταγράφεται λοιπόν ότι: όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν. Όλοι οι αστυνομικοί είναι “μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι”, όλοι οι γιατροί λαδώνονται, όλοι οι ηλικιωμένοι είναι “βάρος”, όλες οι γυναίκες είναι “χαζοβιόλες”, όλοι οι δικαστές είναι πουλημένοι… 

Όταν κυριαρχούν αυτές οι γενικεύσεις οι κοινωνίες θα πρέπει να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τον φασισμό. Όταν όλα ισοπεδώνονται, τότε το παρακράτος βασιλεύει και φυσικά ανθίζουν τα “άκρα”.

Και μια και αναφέρθηκα στο παρακράτος, χαρακτηρισμό που “κάνει βόλτα” εξαιτίας του “ντοκουμέντου” Μιωνή, το παρακράτος για μένα τουλάχιστον ορίζεται όταν, επίορκοι κρατικοί λειτουργοί συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα δικά τους ή της παρέας τους. 

Πασιφανές τους τελευταίους μήνες ότι η υπόθεση Novartis έχει μετατραπεί σ΄ένα μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα όπου ανώτατοι εν ενεργεία δικαστικοί, καταγγέλλουν ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη.

Καταλαβαίνετε πιστεύω ότι αν καταργηθεί η διάκριση εξουσιών, ανατινάζεται η κοινοβουλευτική δημοκρατία και γι’ αυτό τον λόγο για μένα, η “Υπόθεση Novartis” απειλεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για να βγει η απόλυτη αλήθεια στο φως. 

Και μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, οι Τούρκοι εφαρμόζουν μια πλανητική στρατηγική επιδιώκοντας να γίνουν μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του νέου κόσμου στον έλεγχο της ενέργειας. Με την χώρα μας να εξαντλείται σε μικροκομματικές κουβέντες αντιπαραθέσεων για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να βρούμε κάποιον τρόπο για να κλείσουμε μια σχεδόν θετική συμφωνία με τους Ιταλούς. 

Θα ολοκληρώσω την μερική καταγραφή κάποιων από τα κύρια γεγονότα που ταλάνισαν τα μέσα ενημέρωσης τον Ιούνιο, με τις αστρολογικές προβλέψεις, αισιόδοξες και αυτές όλων των διάσημων αστρολόγων. 

Η έκλειψη είπανε στο Θερινό ηλιοστάσιο είναι τόσο άσχημη που ευτυχώς για τον κόσμο, είχε να συμβεί εδώ και 270 χρόνια. Είμαστε δηλαδή τόσο τυχεροί που το 2020 εκτός από την πανδημία, την οικονομική καταστροφή επιχειρηματικών κολοσσών αλλά και “μικρών οικογενειακών μονάδων”, ως ζώδια όλοι, μα όλοι, μα όλοι θ’ αρρωστήσουμε, θα χάσουμε πολλά, δεν θα κλείσουμε συμφωνίες, θα χωρίσουμε, θα πάρουμε κιλά, δεν θα πάμε διακοπές, θα μας χαλάσει η φραπεδιέρα, θα εξαντληθούν από την αγορά οι βαφές για το “απόλυτο ξανθό”. 

Η έκλειψη και η επιρροή της κρατάει 14 μέρες πριν και μετά… και μόλις τελειώσει αυτή, έρχεται η επόμενη. 

Εσείς τι κάνετε αλήθεια; Σκέψου ότι εμένα που είμαι Ψάρι με Ζυγό, με τσάκισε ! Τσακώθηκα μ’ έναν κολλητό μου για την ερμηνεία της συνθήκης της Μαδρίτης που έγινε μετά τα Ιμια!!!

Ναι το ξέρω! Δεν είμαι καλά που αντί να παίζω μπιρίμπα, τσακώνομαι για την συνθήκη της Μαδρίτης… Αλλά έτσι είμαι εγώ, εκκεντρική. 

Βοήθειά μας λοιπόν και θα κλείσω με μια συμβουλή: Ας προσευχηθούμε.

(Αν έχει κάποιος, κάποια διαφορετική ιδέα ας στείλει σχόλιο)  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου