Η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη

Η Νανά Παλαιτσάκη αμφισβητεί όσους αμφισβητούν τους αμφισβητίες σχετικά με την πανδημία. Σημειώνει ότι η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη και θέτει ερωτήματα για το πως έγκριτοι επιστήμονες διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον Covid 19. new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη αμφισβητεί όσους αμφισβητούν τους αμφισβητίες σχετικά με την πανδημία. Σημειώνει ότι η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη και θέτει ερωτήματα για το πως έγκριτοι επιστήμονες διαχειρίζονται το πρόβλημα με τον Covid 19.


Κοντοζυγώνει η στιγμή που θα πλακωθούμε άγρια στους δρόμους “δι’ ασήμαντο αφορμή” (φαινομενικά). Δεν θέλουμε την βοήθεια κανενός ανάδρομου Άρη. Θα έρθει από “μόνο του”.

Θα το γράψω πολύ απλά και χωρίς περικοκλάδες. Όταν αποφασίζεται η επέμβαση  εισαγγελέα για να οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία, αντιφρονούντες στο μπαλαούρο, μετράει αντίστροφη μέτρηση  για το “συστηματάκι” όποιο και να είναι.

Θα το εξηγήσω πολύ απλά.

Η αμφισβήτηση οδηγεί στην εξέλιξη

Αν δεν είχαν αμφισβητηθεί οι κυρίαρχες απόψεις των “ειδικών” στην διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπου, δεν θα είχε εξελιχθεί ποτέ ούτε η επιστήμη, ούτε η έρευνα.

Κάποτε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία κυνήγησε μέχρι θανάτου τον Γαλιλαίο που πίστευε ότι η γη γύριζε γύρω από τον ήλιο και καταδικάστηκε. Αποκαταστάθηκε η μνήμη του τρισήμιση αιώνες μετά την καταδίκη του από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β.

Κάποτε τον Γεώργιο Παπανικολάου, τον γιατρό και ερευνητή που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας, τον αντιμετώπιζε σαν περίπου καραγκιοζάκο… Πήρε την γυναίκα του και πήγε στην Αμερική όπου στην αρχή για να ζήσει πουλούσε χαλιά. Φυσικά υποκλίθηκε σ’ εκείνον η ανθρωπότητα χρόνια αργότερα, αν και το Νόμπελ δεν το έλαβε ποτέ.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα λοιπόν ότι η επιστήμη για να εξελιχθεί πρέπει να αμφισβητηθούν “θέσφατα”…

Οι διαφορετικές απόψεις επίσης κάνουν την ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα. Αν συμφωνούμε όλοι σε όλα πεθάνουμε από πλήξη. Εκείνοι επίσης που ηγούνται, που αποφασίζουν για τις τύχες περισσότερων από δύο, θα έπρεπε αν νιώθουν ασφαλείς να προκαλούν την αμφισβήτηση για να αποκτούν και απόλυτη νομιμοποίηση της εξουσίας που διαθέτουν.

Σήμερα ζούμε τις μέρες στην Μαρμότα. Πλακώνονται άνθρωποι στα μπουνίδια μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί κάποιοι φοράνε μάσκα και κάποιοι όχι. Οι συναθροίσεις επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα, αλλά τα παιδιά στις τάξεις είναι 25.

Παιδιά στο γυμνάσιο που δεν αισθάνονται καλά φορώντας την μάσκα, όταν ζήτησαν άδεια από καθηγητή, να την βγάλουν για λίγο, τιμωρήθηκαν με απουσία.

Τα περίπτερα θα πουλάνε μπύρες μέχρι πριν τα μεσάνυχτα γιατί ο κύριος Σύψας είπε ότι όταν πίνουμε αλκοόλ ερχόμαστε πιο κοντά!!!! Προφανώς έπεσε στην αγκαλιά του κάποτε μια μεθυσμένη και ο καθηγητής είχε τραυματική εμπειρία… Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πως οι έγκριτοι διαχειρίζονται την πανδημία;

Δηλαδή μαζευτήκανε κάποιοι έγκριτοι και έγκυροι και κατέληξαν ότι μια από τις αιτίες διάδοσης είναι όταν πάρουμε από περίπτερο ή μίνι μάρκετ μπύρα τα μεσάνυχτα; Δεν μπορούμε να την πάρουμε στις 12 παρά δέκα; Δεν μπορούμε να την έχουμε σ’ ένα ψυγειάκι στο αυτοκίνητο; Δεν μπορούμε να την πάρουμε από το σπίτι μας; Δεν μπορούμε να την βάλουμε στο σακίδιο πλάτης; Δηλαδή κλείνοντας περίπτερα και μίνι μάρκετ ξορκίζεις τον ιό;

Έχουν καμία απόδειξη ότι ο Covid 19 λάτρεψε  το ωράριο της Ζωζώς Σαπουντζάκη, τότε που έκανε είσοδο στη μια το πρωί;

Έχουν κάποια εναλλακτική για το πως θα επιβιώσουν οι χιλιάδες άνεργοι που επενδύουν στον τουρισμό, στην διασκέδαση, στα events;

Η υπουργός κυρία Μενδώνη έκανε μια άθλια δήλωση που αφορούσε τα “μαύρα” που παίρνουν ηθοποιοί….

Καταρχάς ο πολιτισμός στην Ελλάδα δεν τελειώνει μόνο στον Sakiiiii και στους ακόμη επτά, οκτώ που αναφέρονται τα media. Επίσης η ηθοποιοί είναι δυνητικά κάθε έξι μήνες άνεργοι… Γνωρίζει η κυρία Μενδώνη ότι έχουν σταματήσει τα πάντα στον τομέα που λέγεται “θέαμα” από πέρυσι τον Μάρτιο; Ξέρουν όλοι οι έγκριτοι και έγκυροι ότι υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Μάρτιο του 2020;

Έχουν κάποια πρόταση για το πως θα διαχειριστούμε οι πληγέντες από τον ιό, τις ΔΕΚΟ και τις τρέχουσες υποχρεώσεις; Έχουν καταλάβει ότι οι απολύσεις έχουν απελευθερωθεί και προστίθενται κάθε μέρα και νέοι άνεργοι; ≠

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου