Επικηρυγμένος Έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού

Η Νανά Παλαιτσάκη διαπιστώνει ότι ο Έρωτας στα χρόνια του …κορωνοϊού, είναι επικηρυγμένος. Καθώς οι σχέσεις έξω από το πλαίσιο οικογένεια / μόνιμη σχέση είναι επικηρυγμένες. Κάπως έτσι ο εραστής δεν απλά ζητούμενος. Είναι καταζητούμενος… new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη διαπιστώνει ότι ο Έρωτας στα χρόνια του …κορωνοϊού, είναι επικηρυγμένος. Καθώς οι σχέσεις έξω από το πλαίσιο οικογένεια / μόνιμη σχέση είναι επικηρυγμένες. Κάπως έτσι ο εραστής δεν απλά ζητούμενος. Είναι καταζητούμενος…


Κοίτα  φίλε μου τι κατάλαβα παρακολουθώντας τα του ιού!

Τι με ρώτησες; Αν παρακολουθώ; Φυσικά.

Από την στιγμή που γινόμαστε ιστορία θα παρακολουθώ.

Όταν μου παίρνουν την ζωή ερήμην μου και με συνοπτικές διαδικασίες, θέλω να παρακολουθώ. Όσα καταλαβαίνω και όπως τα καταλαβαίνω.

Γράφουμε ιστορία φίλε, όπου η συγκυρία το έφερε να μας “ερευνήσουν” οι επόμενοι όπως κάποιοι από τους σύγχρονους όταν βρήκαν τους ομαδικούς τάφους του Κεραμεικού. Τότε το 430 π.Χ. που ο λοιμός αποδεκάτισε τους Αθηναίους. Και ο Θουκυδίδης έγραψε για την κόλαση που βίωσε ο λαός της Αθήνας.

Η σύγχρονη ιστορία απέκτησε ακόμη δύο μεγάλους περιόδους. Την προ – Covid 19 και την μετά – Covid 19.

Για μένα λοιπόν φίλε είναι η πρώτη περίοδος της ανθρωπότητας που χωρίς να ανοίξει “ρουθούνι” καταργήθηκαν όλες οι ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα που διεκδικηθήκαν από την Γαλλική επανάσταση και μετά. Και το καλύτερο; Με την σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων ανεξάρτητα οικονομικής και κοινωνικής τάξης.

Στις αρκετές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, καταργήθηκαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Και στις χώρες του κάποτε Ανατολικού Μπλοκ με την ένδειξη της επείγουσας ανάγκης που είναι ένα “κλικ” πιο πίσω από την κατάσταση πολιορκίας…!

Και γυρίσαμε ακαριαία στον Μεσαίωνα χωρίς τζετ λαγκ. Τι κυριαρχούσε στο Μεσαίωνα; Συντηρητισμός και θεοκρατία.

Στους έξι λόγους που η επίσημη πολιτεία μας δικαιολογεί έξοδο, δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά λόγος σεξουαλικής συνεύρεσης.

Επικηρυγμένος Έρωτας στα χρόνια του κορωνοϊού

Ο Έρωτας και το Σεξ το 2020 θεωρείται ότι πρέπει να εκφράζεται σε αποκλειστικά δύο πλαίσια. Σε αυτό της οικογενειακής ζωής ή της συντροφικής σχέσης διαρκείας ή στο διαδικτυακό χώρο.

Ο καινούργιος ιός δεν σκοτώνει μόνο την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις και τον τουρισμό. Διαλύει την επιθυμία του ανθρώπου για άγγιγμα. Αυτή για μένα είναι η τρομακτική δύναμη του ιού και όχι τόσο ο υπερβολικά γρήγορος τρόπος μετάδοσης.

Η ανάγκη για αγκαλιά μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων που δεν είχαν αποδεχθεί “πλαίσιο” αποτελεί δημόσιο κίνδυνο την εποχή του Covid 19. Η προσδοκία για σεξ, με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη, εγκυμονεί τον κίνδυνο θανάτου. Ενός θανάτου που δεν αφορά μόνο τους εραστές. Αφορά και το περιβάλλον των εραστών καθώς η μόλυνση είναι εξαιρετικά ύπουλη.

Που σημαίνει τι; Η επιθυμία για ηδονή μπορεί να οδηγήσει το υποκείμενο σε περιπέτεια αρρώστιας ή στον θάνατο ή στην διάδοση της νόσου σε αγαπημένους του.
Ο δρόμος μονόδρομος λοιπόν. Ηδονή = μόλυνση= πόνος- αγωνία = ενοχή για αφαίρεση υγείας και ζωής αγαπημένων.

Ο εραστής δεν απλά ζητούμενος. Είναι καταζητούμενος…

Άρα ο υποψήφιος εραστής είναι απολύτως καταζητούμενος!!!

Το 1400 ο κυβερνήτης της Φλωρεντίας τοποθέτησε κουτιά στην πόλη όπου ζητούσε από τους πολίτες να γράψουν ανώνυμες καταγγελίες, για σεξουαλικά σκάνδαλα. Αυτά στη συνέχεια θα ερευνούσαν οι αρχές. Έτσι, ο κόσμος άρχισε να καταθέτει εκατοντάδες καταγγελίες στα “Κουτιά της Αλήθειας”.

Για παράδειγμα ο Νικολό Μακιαβέλι έπρεπε να αποδείξει ότι δεν ερωτοτροπούσε με μια εταίρα. Ή ακόμα και ότι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και άλλοι τρεις τοπικοί προύχοντες δεν έκαναν τακτικά σεξ με ένα 17χρονο.

Αρκετοί ήταν, μάλιστα, οι καλλιτέχνες που πέρασαν από το γραφείο του ανακριτή για να αποδείξουν ότι δε συμμετείχαν σε όργια. Ή ότι είχαν κάποια εξωσυζυγική σχέση.

Αυτά το 1400…

Έχεις εντοπίσει κάποια προτροπή των επιστημόνων ή των υπευθύνων της πολιτείας για τους ανθρώπους που αγαπάνε εκτός “κουτιού”: Όχι.

Γιατί αυτές οι σχέσεις είναι επικηρυγμένες για την δημόσια υγεία. Με αυτά και με άλλα εγκαθίσταται μια νέα μορφή φασισμού. Όπου τα περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα εξατμίζονται στο κρεματόριο της υγειονομικής προστασίας.

Οι θυμωμένες μάζες λοιπόν, θα πρέπει να εκτιμήσουν πολύ αν σε μια γενικευμένη εξέγερση διεκδίκησης δικαιωμάτων που καταλύονται, δεν θα παίξουν ρώσικη ρουλέτα την υγεία την δική τους και των δικών τους.

Οι δυνάμεις καταστολής σε αυτή την νέα κατάσταση υποβαθμίζονται. Και το έργο τους αναλαμβάνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πολύ σχολαστικά…

Σημ. Και με απόλυτη επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου