Ανοίγουν σχολεία, ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα

Η Νανά Παλαιτσάκη λίγο πριν το νέο μήνυμα που θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν διστάζει να πει πως αν ανοίξουν τα σχολεία ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα. new deal

Μοίρασε το

Η Νανά Παλαιτσάκη λίγο πριν το νέο μήνυμα που θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν διστάζει να πει πως αν ανοίξουν τα σχολεία ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα.


Η πρώτη φάση της πανδημίας σε επίπεδο διαχείρισης πήγε από πολύ καλά έως άριστα για την χώρα μας.

Αισθάνομαι και φοβάμαι ότι τώρα που πάνε να χαλαρώσουν τα μέτρα, κοντοζυγώνει το μοιραίο λάθος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη… Αν και θέλω να διαψευστώ “πανηγυρικά”…

Αν ανοίξουν τα σχολεία…

Τεράστιο λάθος να ανοίξουν τα σχολεία. Μα τεράστιο όμως! Καταλαβαίνω την ανάγκη να πάνε τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου, αλλά το καθολικό άνοιγμα των σχολείων, μπορεί να οδηγήσει σε ένα Βατερλό για τα όσα καταφέραμε μέχρι στιγμής.

Αντιλαμβάνομαι ότι όσοι είναι στα κέντρα εξουσίας πιθανόν να αγνοούν τις συνθήκες που λειτουργεί η δημόσια εκπαίδευση. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν τελειώσει ή Αμερικάνικο Κολλέγιο ή σχολή Μωραΐτη…

Τα δημόσια σχολεία στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν έχουν βρύσες. Δεν διαθέτουν χαρτί τουαλέτας. Δεν έχουν σαπούνι.

Τα κτίρια των δημοσίων σχολείων στην μεγάλη τους πλειονότητα είναι “χρέπια”. Λείπουν τζάμια. Δεν διαθέτουν κλιματισμό και φυσικά ελάχιστα έχουν θέρμανση τον χειμώνα.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι οι επιπτώσεις από τον ιό έχουν ταξικά κριτήρια. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δεν έχουν καμία πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, καθώς στα σπιτικά τους ακόμη και η κουζίνα λειτουργεί με γκάζι. Δεν σας γράφω κάτι πρωτότυπο, ούτε κάτι που αγνοείτε. Αυτά τα παιδάκια έχουν πια και εξαιτίας του ιού, ακόμη μεγαλύτερη απόσταση στην γνώση από τους συνομηλίκους τους.

…ενεργοποιείται ωρολογιακή βόμβα

Το άνοιγμα των σχολείων επειδή δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου να δώσουν σημασία στις αποστάσεις, στο πλύσιμο των χεριών και στην σωστή τοποθέτηση μάσκας θα λειτουργήσει σαν περίπου ωρολογιακή βόμβα.

Η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα πήρε δύο αντιφατικές αποφάσεις. Έκλεισε τις εκκλησίες με σκοπό να μην ευνοηθούν οι συναθροίσεις και ανοίγει τα σχολεία με δυο εβδομάδες διαφορές από το Πάσχα. Ή το πρώτο ήταν λάθος ή το δεύτερο.

Αν τα παιδιά μείνουν σπίτι πάλι, το θέμα είναι πως θα δουλέψουν οι γονείς των παιδιών αυτών. Αν ζουν οι παππούδες που μπορούν να τα φροντίσουν για να πάνε οι γονείς στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις δικαιολογείται και η τοποθέτηση από τον κύριο Τσιόδρα ότι “σύμφωνα με νέες έρευνες τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό”…

Συμπέρασμα δικό μου: Μύλος!!!!

Αναμφίβολα το δίλημμα τού τι είναι καλύτερο να μας συμβεί ανάμεσα τού να νοσήσουμε ή να πεθάνουμε από τον ιό ή να πεθάνουμε από την πείνα, ο θάνατος από την πείνα είναι πιο αργός και υπό αυτή την έννοια πιο βασανιστικός.

Φίλοι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Η Δεύτερη φάση είναι πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη. Όλοι είμαστε ψυχολογικά πάρα πολύ κουρασμένοι και ήδη στην Γερμανία με την μικρή χαλάρωση των μέτρων επιδεινώθηκαν τα κρούσματα.

Πιθανόν να μπορέσει να μας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας και να την σκαπουλάρουμε.

Αν είχα παιδί στο σχολείο και δεν πήγαινε τρίτη λυκείου θα έκανα κάθε προσπάθεια να μην πάει σχολείο για ένα μήνα.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή στους προβληματισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου