ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ;

Μοίρασε το

Eιλικρινά ήθελα πολύ να μην ασχοληθώ με τίποτε άλλο αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα και να παρακολουθήσω μόνο τις ακολουθίες με τη Σοφία και την Ελενίτσα.( Η Ευγενία είναι στο Ληξούρι της με τη νόνα της και το μπάρμπα της).

Εκεί,όμως, που θέλω ηρεμήσω να η σκοταδιστική κλίκα που πολεμά το Άγιο Φως.
Μερικά χρόνια πριν δεν μπορούσα να καταλάβω ποια ήσαν τα ελατήρια του κάθε σπουδαρχίδη να προσπαθεί να αποδομήσει ό,τι όμορφο, ευγενές και σπουδαίο έχει ο Ελληνικός Λαός και, μάλιστα, λίγο πριν από επετείους και γιορτές.
Πλέον πιστεύω ότι αυτή την παρέα ουδόλως την ενδιαφέρει ο ορθός λόγος , ο στόχος τους είναι η Λαϊκή Συνείδηση.

Είναι η παρέα που διαπνέεται από τον απέραντο εγωισμό του βουλησιαρχικού ατομισμού.

Έρχεται η ημέρα που γιορτάζουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τσουπ θα πεταχτεί ένας από αυτούς για να αποδομήσει την Επανάσταση. Έρχεται η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το μόνο που θα βρουν να σου πουν είναι το ΟΧΙ του Μεταξά και η μετά από 4 έτη απελευθέρωση της Ελλάδας από τους «Μεγάλους Συμμάχους». Έρχεται η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, το μόνο που θα τονίσουν είναι η συμβολή της ομάδας των Άγγλων σαμποτέρ, ενώ δεν θα λείψουν από το να χύσουν και ολίγα δάκρυα για την βίαιη αντιμετώπιση των καημένων των συνεργατών του κατακτητή από τις δυνάμεις της Αντίστασης, καταδικάζοντας τη βία από όπου και αν προέρχεται. Θα τους ακούσουμε επίσης να προσπαθούν να μηδενίζουν τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη μικρασιατική εκστρατεία, να αφήνουν ερωτήματα για τη στάση του Ελληνικού Λαού στη Χούντα κ.λπ.

Η κορύφωσή τους είναι η στάση της συνειδητής βλασφημίας την οποία επιλέγουν την εποχή των μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας. Αυτό έχει μία εξήγηση. Ο Ελληνικός Λαός μέσα από την ανατολική ορθόδοξη κληρονομιά του αντιλαμβάνεται τη θρησκευτικότητα περισσότερο ως Εκκλησία και λιγότερο ως δόγμα. Αυτό είναι που τους τσακίζει. Η Πίστη ως Εκκλησία , ως συσσωμάτωση, ως συλλογικότητα.
Όλα, και η θρησκευτικότητα, πρέπει να είναι ένας πραγματιστικός ορθολογισμός, για να είναι κτήμα μόνο της ευρωλιγούρικης κλίκας των «μορφωμένων».

Αυτών που δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει το κερί, η συμμετοχή, η μυστηριακή ζωή και η λατρευτική πνευματικότητα, που δεν υπάρχει στο ιδεώδες τους.
Από την άλλη υπάρχει και ένας σεβασμός που, προς τιμήν τους επιδεικνύουν προς το λαϊκό φρόνημα, επώνυμοι αριστεροί, δηλωμένοι άθεοι, σεβόμενοι αυτή τη διακριτότητα της θρησκευτικότητας του Ελληνικού Λαού, παρά τις όποιες, σοβαρότατες ενστάσεις τους. Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι της Αριστεράς, που δεν θρησκεύονται, δεν θεωρούν θεμιτό να υποταγούν σε κάτι που δεν πιστεύουν ούτε την ημέρα τους γάμου τους , ούτε, καν την ημέρα της κηδείας τους. Είναι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν μεν, κατανοούν, όμως, αγαπούν και αποδέχονται τη μάνα τους, τη θειά τους, τον αδερφό τους, το γείτονά τους. Αγαπούν και σέβονται το Λαό.

Δεν έχω ακούσει κανένα από αυτούς να βλασφημεί τις απόψεις του Λαού, και μάλιστα σε στιγμές με ιδιαίτερη σημασία. Και όταν διατυπώνουν το διακριτό τους λόγο, επιλέγοντας πιο ουδέτερες στιγμές, το κάνουν με σθεναρή εμμονή στις απόψεις τους , μα και με υπερβολικό σεβασμό.

Δυστυχώς οι όσοι συγκροτούν αυτή τη μηδενιστική κλίκα είναι αντικοινωνικοί ψυχοπαθείς. Η διάθεσή τους κατά του Λαού είναι δόλια και εγκληματική. Πηγάζει από την αδυναμία συναισθηματικής αλληλεγγύης , την έλλειψη αναστολών και την εξαπόλυση του σαδισμού ως μέσου κυριαρχίας.
Ο James Fallon, νευροεπιστήμονας στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και συγγραφέας του βιβλίου «The Psychopath Inside: A Neuroscientist’s Personal Journey into the Dark Side of the Brain», μας λέει ότι «Η γνωστική ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να γνωρίζει κανείς τι αισθάνονται οι άλλοι και η συναισθηματική ενσυναίσθηση έχει να κάνει με την ικανότητα να συναισθάνεται κανείς αυτά που αισθάνονται οι άλλοι» .

Με τους ψυχοπαθείς συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο « γνωρίζουν τι αισθάνεται κάποιος, όμως δε νιώθουν καμία συμπόνοια και κανένα συναίσθημα οι ίδιοι. Αυτό τους “εξοπλίζει” με ένα μοναδικό πλεονέκτημα, καθώς μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτεται κάποιος. Απλά δεν τους ενδιαφέρει και έτσι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του».

[quote text_size=”small”]

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιδεικνύουν την παντελή έλλειψη της συμπόνιας για τον φτωχό , τον πλησίον, μόνο και μόνο επειδή είναι φτωχός. Η εγωπάθειά τους πρέπει να διακρίνεται. Το εγώ τους να κυριαρχεί.

[/quote]

«Οι ψυχοπαθείς πιστεύουν ότι είναι πιο λογικοί από τους άλλους ανθρώπους». Πρέπει επομένως οι υπόλοιποι να υποφέρουν , να πονούν και εκείνοι να κυριαρχούν.

Συμπλεκόμενοι με το lobby της πλουτοκρατικής ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας γίνονται το βαρύ πυροβολικό της επιβολής της ιδεολογίας της εξουσιοφρένειας. Έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης, γι΄αυτό προσεκτικά αποδομούν το αξιακό σύστημα με το οποίο ο Λαός αντιλαμβάνεται την εμπειρική πραγματικότητα. Ο σαδισμός, η απονιά, και η ηγεμονία των ολίγων πρέπει να εμπεδωθούν ως ιδεολογία παραίτησης από τον αγώνα. Να γίνουν αποδεκτά ως αποτέλεσμα της ενηλικότητας.
Στο αξιακό αυτό σύστημα καμία θέση δεν έχει ο πάσχων θεός, ο θνήσκων θεάνθρωπος, η συγχώρηση πάνω στο σταυρό και κυρίως η Ανάσταση.
Το σύστημα αυτό φοβάται τις ανεξάντλητες παραγωγικές δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει η Λαϊκή Αυτοσυνειδησία.

Τις τεράστιες δυνάμεις που μπορεί να συνέξει για την ανατροπή της βαρβαρότητας μια στοιχειώδης παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από ένα δημοκρατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Γι΄αυτό πολεμούν ό,τι καλύτερο έχει ο Λαός μας Την Ανάσταση και την Ανάταση με τους τόσους συμβολισμούς. Χτυπάμε την Ανάσταση για να χτυπήσουμε την επανάσταση που «σαν νέας Ανάστασης χτυπάει η καμπάνα».
Κλείνοντας λοιπόν θέλω να δώσω μια αγωνιστική ευχή για το Άγιο Πάσχα που έρχεται.

Καλή Ανάσταση!
Καλή Ανάσταση και πτώση των δυνάμεων που θέλουν να κρατούν αλυσοδεμένο στο σκοτάδι της μοιρολατρείας το Λαό μας. Καλή Λευτεριά από τη μαφία των ψυχοπαθών ψευδοδιανοούμενων που προσπαθήσει να μας κρατήσει πίσω, στο χθές, στο σκοτάδι, στη σκλαβιά. Αυτή η τόσο ύπουλη λογική που ταμπουρώνει τη βλαστήμια πίσω από την σπουδαρχιδική ψευτοευγένεια πρέπει να τσακιστεί πολιτικά όπου σηκώνει κεφάλι.

Καλή Ανάταση του Λαού μας !
Ελπίζω, οι αναστάσιμες ημέρες να φέρουν σύντομα την απαλλαγή από αυτό το τόσο ζοφερό και καταθλιπτικό χθες. Και με την Αγάπη που εξασφαλίζει το Φως της γνώσεως της Αλήθειας να προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο κόσμο.
Ο Λαός μας μπορεί να μη γνωρίζει πολλά. Την Αγάπη εν τη Αληθεία όχι μόνο την γνωρίζει, αλλά και τη διδάσκει καθημερινά.
Δεν χρειάζεται κανένα να του κάνει μαθήματα κουνώντας του το δάχτυλο !

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μία Απάντηση

  1. Περί Φλόγας
    Ο Νίκος Δήμου μίλησε με την γλώσσα της ΛΟΓΙΚΗΣ !
    Προσπαθεί να βοηθήσει τους αληθινούς πιστούς που αρνούνται να είναι θύματα μιας θεωρίας που δεν έχει καμία βάση είτε επιστημονική είτε θρησκευτική. Δεν καταλαβαίνει η εκκλησία ότι αυτή η ιστορία με την ιερή Φλόγα μόνο σκέψεις προκαλεί στους σκεπτόμενους πολίτες ; Πως είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσης να πληρώνονται μεγάλα ποσά για να έρθει η φλόγα όταν :
    1. Ακόμα και να ήταν αλήθεια πετάμε χρήματα σε κάτι που δεν βοηθάει κανένα
    2. Δεν φτάνει ποτέ σε όλη την Ελλάδα
    3. Δείχνει μια χώρα που δεν θέλει να είναι στην οικογένεια των προηγμένων χωρών
    Γιατί δεν δίνει η πολιτεία τα χρήματα που κοστίζει η μεταφορά στην ίδια την εκκλησία να βοηθήσει τους χιλιάδες πάσχοντες από την αμείλικτη κρίση ;
    Πως συμβιβάζονται όλα αυτά με την διδασκαλία του Χριστού ;
    Παρατηρητής

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου