ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Μοίρασε το

Ζούμε σε μία χώρα όπου η κυρίαρχη λογική είναι η παράνοια. Δεν είμαι υπέρ της φορομπηχτικής λόγικής. Αλλά κάνοντας μια υπόθεση εργασίας ότι για να επιζήσουμε ήταν απαραίτητη η οικονομική γενοκτονία που ζούμε . Δεν θα ήταν καλύτερο να εκμεταλλευτούμε τις θυσίες του Λαού , αντί να τροφοδοτούμε τον πιθάρι των Δαναΐδων ?
Παράνοια είναι το ότι κανείς δεν μας εξηγεί, τί ακριβώς έχεις επιτύχει ο Ελληνικός Λαός μέσα σε λιγώτερο από 3 έτη .

Με τα μέτρα που παίρνει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Τρόικα , θα έχουμε ένα άθροισμα 75 δισεκατομμυρίων ευρώ που φεύγουν από την πραγματική οικονομία μέσα σε 3 χρόνια. 75 Δις ήταν , αν θυμάστε το ποσό που ΘΑ παίρναμε πριν το πρώτο μνημόνιο , και ποτέ βέβαια δεν πήραμε για τί ήμασταν κακά παιδάκια . Το ποσό που θα μας ισορροπούσε χωρίς το κούρεμα .

Αν αυτά τα 75 δις αντί να τα δώσουμε για να πάρουμε αέρα κοπανιστό ( όπως το μοναδικό στην Παγκόσμια Οικονομική Ιστορία κούρεμα , που αντί να μειώσει αύξησε το δημόσιο χρέος ) τα επενδύαμε εντός της Ελληνικής Αγοράς , με μία συνετή μόχλευση 1 προς 10 , θα είχαμε στην 3ετία ένα τζίρο 750 δις , ο οποίος θα έδινε έσοδα μόνο από το ΦΠΑ πάνω από 150 δις ευρώ. Και η ανάπτυξη θα ήταν πραγματικότητα , αφού θα ήταν άθικτες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του κράτους , ενώ το κράτος θα αποκόμιζε τεράστια προστιθέμενη αξία από τις κρατικές επιχειρήσεις . Αν κρατούσες τα μισά έσοδα από το ΦΠΑ για να τα επανεπενδύσεις , θα τροφοδοτούσες και πάλι την αλυσίδα της ανάπτυξης .

Δεν θα μιλάγαμε για επανεκκινήσεις , θα μιλάγαμε για ταχεία Ιαπωνικού τύπου που τρέχει με 300 χλμ την ώρα . Και θα έδινες και στους δανειστές σου τόσο μεγάλο μέρος από τα χρήματά τους που δεν θα το είχαν ονειρευτεί , και αποπληρώνοντάς το ταχύτερα θα μπορούσες να κουρεύεις από μόνος σου τα ομόλογα , όπως έκανε κάποτε ο Μάνος .

Ο κόσμος θα έβλεπε ότι η οικονομική γενοκτονία , συγγνώμη «δημοσιονομική προσαρμογή» , έχει αντίκρυσμα . Θα εισέπραττε το αντίδωρο της θυσίας του και θα είχε βεβαιότητα για τη μελλοντική αποκατάσταση του βιωτικού του επιπέδου .
Και όλα αυτά έχοντας άθικτη τη Δημόσια Περιουσία , τις Πλουτοπαραγωγικές Πηγές ( υδρογονάνθρακες , αιολική ενέργεια , ηλιακή ενέργεια κ.λπ. ) τα οποία , θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς και να οικονμάς της Παναγιάς τα μάτια μετά από κάποιο καιρό .
Αυτό τον καιρό θα μπορούσες να τον αγοράσεις με τη φορομπηχτική πολιτική , τις περικοπές . Που μόνο έτσι θα είχαν νόημα .
Δεν θα έπαιρνες βέβαια δόσεις .

Αλλά χρειάζεται η δόση όταν η Ελληνική Κοινωνία μπόρεσε εντός της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης να εξοικονομήσει ήδη 50 δις Ευρώ ( το 1/3 του χρέους του 2009) , και να οδεύει προς το πρωτογενές πλεόνασμα ?
Και τούτο παρά την ύφεση και την υστέρηση των εσόδων
Η Χώρα φέτος υποδέχτηκε 17,5 εκατομμύρια τουρίστες . Φανταστείτε , αν δεν δεσμευόμαστε από την ΚΑΠ , και τα 50 δις αυτά είχαν πέσει στην αγροτική παραγωγή . Αν μπορούσαμε να παράγουμε όσο μπορούμε να παράγουμε , αν μπορούσαμε να εξάγουμε ( εκτός Ε.Ε. ) αυτό που μπορούμε να παράγουμε .

Ας κάνουμε λοιπόν το σκατό μας παξιμάδι , αλλά ας το κρατήσουμε για εμάς και τα παιδιά μας , όχι για τους τοκογλύφους . Και αν αυτά τα 17,5 εκατομμύρια τουρίστες είχαν δημιουργήσει θέσεις εργασίας , και όχι θέσεις για «μαθητεία» Κιργίσιων και Αζερμπαϊτζανών , όπως στη Ρόδο , με μεροκάματα 6 ευρώ , από τα οποία τα 3 πηγαίνουν στην τσέπη του μάνατζερ που προμηθεύει τα ξενοδοχεία .

Βεβαίως ο Λαός θα ήταν αρνητικός τα χρήματα που έχουν βγει από την τσέπη του να κατευθυνθούν προς το Τραπεζικό σύστημα . Αυτό όμως πιθανότατα να έδινε το έναυσμα στην ΕΚΤ να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα και να δουν λύση .
Κύριοι , αν επιμένετε στη λογική των μέτρων και πείτε ευθαρσώς . Ελληνικέ Λαέ θα πάρουμε μέτρα , αλλά δεν θα πάρουμε δεκάρα από τα 31,5 δις της δόσης . Θα μάθουμε να ζούμε χωρίς δανεικά με τις δικές μας δυνάμεις . Επανεπενδύοντας τις θυσίες και αναδιανέμοντας τον Πλούτο .
Ελπίδα υπάρχει , βούληση δεν υπάρχει .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου