ΑΓΙΟΙ….

Μοίρασε το

Ο Γέροντας Παΐσιος είναι μια μορφή για την οποία δεν υπάρχει ομοφωνία , ούτε για το αν πρέπει να αγιοκαταταχθεί, ούτε για το τί ακριβώς έχει αφήσει ως παρακαταθήκες, ούτε για το αν είχε πράγματι διορατικό χάρισμα, ούτε για το αν όλα τα όσα έχει πει είναι σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Παράδοση.

Θυμίζω έτσι χάριν παραδείγματος ότι ο Εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος δεν έχει ακόμη αγιοκαταταχθεί, όπως δεν έχει αγιοκαταταχθεί ο επίσης διορατικός λαϊκός άγιος της Πελοποννήσου Παπουλάκος .

Επίσης να θυμίσω ότι ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης , μόλις προσφάτως το 1992 αγιοκατατάχθηκε , όπως λίαν προσφάτως έχουν αγιοκταταχθεί ο μέγας Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς , ο Εθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Εφραίμ .

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τις «προφητείες» του Παΐσίου , τον οποίο έχουν αναδείξει σε ένα είδος Έλληνα Νοστράδαμου , τον οποίο επικαλούνται επί παντός επιστητού .

Βρέθηκε λοιπόν κάποιος blogger και ανέβασε μια σελίδα «ο Γέρων Παστίτσιος» , όπου ουδόλως αναφέρεται στο πρόσωπο του συχωρεμένου του Παΐσιου , αλλά στηλίτευε με σατυρικό τρόπο όλα τα εσχατολογικά , έως χιλιαστικά , τα οποία προβάλλουν οι θιασώτες της Παΐσιακής διορατικοτητας , ερμηνεύοντας κατά τα δοκούν τα όσα υποτίθεται ότι προέβλεψε ο Παΐσιος , δεν είναι και δύσκολο αυτό στον ηξεις αφ ηξεις , προφητικό λόγο.

Πληροφορούμαι λοιπόν ότι ο κατά τόπον αρμόδιος Εισαγγελεύς άσκησε ποινική δίωξη , και ότι ο blogger συνελήφθη για βλασφημία .

Λεπτομέρεια βασική , ο Παΐσιος δεν έχει αγιοκαταταχθεί επισήμως , άρα δεν εντάσσεται στα πρόσωπα η καταφρόνηση των οποίων πληροί την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της βλασφημίας .
Δεν περιγράφω άλλο

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου