ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Μοίρασε το

Ηλιού του Προφήτου σήμερα Χρόνια πολλά. Μαζί με τα χρόνια πολλά, είναι ημέρα μνήμης. Είναι η ημέρα που ο τούρκος εισβολέας, με πρόφαση τις εγκληματικές και παιδαριώδεις ενέργειες της Χούντας, πάτησε το πόδι στην Κύπρο. Η Κυπριακή Τραγωδία είναι ένα διαρκές έγκλημα με ονοματεπώνυμο.

Το ονοματεπώνυμο ποτέ δεν απεκαλύφθη. Δεν αποδόθηκαν ποτέ ευθύνες. Η ανομία της μεταπολίτευσης κάλυψε και την προδοσία. Παραμένει πάντα σαν στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι αγνοούμενοι αγνοούνται ακόμη. Οι πρόσφυγες περιμένουν την επιστροφή στις εστίες τους. Και σήμερα στο ψευδοκράτος που με το σχέδιο Ανάν θα γινόταν νομιμοποιημένο αυθαίρετο θα γίνουν παρελάσεις. Φαντάζει λοιπόν αστείο τουλάχιστον, όταν η ανομία έχει συγκαλύψει και την προδοσία , να υπάρξει περίπτωση να αποδωθούν κάποτε ευθύνες για το οικονομικό έγκλημα που από το 2009 έως σήμερα συντελείται με συνθήκες γενοκτονίας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα , πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν παραδόθηκαν στην Κύπρο. Δεν εγκατέλειψαν αμαχητί. Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου έχουν αναδείξει πάρα πολλούς Έλληνες ΗΡΩΕΣ . Στην Κερύνεια (ναυτικό και το 251 του ήρωα Κουρουπή) το ΚΙΟΝΕΛΙ, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στο Αεροδρόμιο της Λευκωσίας η 1η ΜΑΛ, στον Κοτζάκαγια, στη Μακεδονίτισσα, στην ΄Ασπρη Μούτη και στον Άγιο Ιλαρίωνα.( η 31 , 33 και 35 ΜΚ ) 

Αν οι Αμερικάνοι είχαν τις μισές πράξεις ηρωισμού το Χόλυγουντ θα γύρναγε ακόμη ταινίες . Εμείς τους γράψαμε όλους στα παπάρια μας . Κανείς δεν θυμάται το Μανουρά ( που είχα την ευλογία και την τύχη να πάρω τις πτέρυγες του Αλεξιπτωστιστή από τα χέρια του , όταν ήταν υποστράτηγος και διευθυντής ΔΕΔ το 93 ) , τον Αβραμίδη , τον Παπαμελετίου , τον Κουρουπή , τον Τσομάκη , τον Βερύκιο , τον Μπλέτσα , το Δελλή , το Σταυριανάκο , τον Κουτρούλη και τόσους άλλους . Τους σκοτωμένους από τα φίλια πυρά αλεξιπτωτιστές της 1ης ΜΑΛ , που μετά υπεράσπισαν το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας και το κράτησαν
Κανείς δεν θυμάται τον ήρωα καταδρομέα Μανόλη Μπικάκη που με ένα ΠΑΟ του Β παγκοσμίου πολέμου των 90 χιλιοστών κατέστρεψε ΕΞΙ άρματα Μ 47 των Τούρκων. Τους Ήρωες αυτούς ποτέ δεν τους τιμήσαμε όπως έπρεπε . Ένα Κωλομετάλλιο τους δώσαμε 25 χρόνια μετά , σε μια παράτα μπούφα στη Σχολή Ευελπίδων στη Νέα Μάκρη προ ετών .
Και κλείνω.

Κλείνω με τη φωτογραφία του Καταδρομέα Αλεξιπτωτιστή Μανόλη Μπικάκη με το φονικό ΠΑΟ των 90 mm 

Γιατί καλό είναι να θυμόμαστε τους Ήρωες .
Τους Ήρωες που δεν μας τέλειωσαν το 1940 . Τους Ήρωες που μπορεί να ήταν οι πατεράδες μας και οι Θειοί μας .
Τους Ήρωες που ζουν ανάμεσά μας ξεχασμένοι .
Τους Ήρωες που αν δεν ήμασταν τόσο κοπρόσκυλα , θα μπορούσαμε ίσως να τους μοιάσουμε και να μην είμαστε σήμερα οι υποτελείς , οι εθελόδουλοι, ο λαός των σκλάβων , τα αναδράποδα της Τρόικας και των ντόπιων compradores.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου