- ΤΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ “ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ” ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
- ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ NINJA
- ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ… ΚΑΣΟΝΙΑ ΜΠΥΡΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Σχέδιο πρόληψης των επιθετικών διαθέσεων των νεαρών Βρετανών στα ελληνικά νησιά έχει καταστρώσει η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της να περιορίσει τα αυξανόμενα περιστατικά απρεπούς συμπεριφοράς, αιματηρών συμπλοκών αλλά και ατυχημάτων νεαρών Βρετανών τουριστών στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο και αλλού σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα“. Η ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Η άλλη πλευρά του Παραδείσου» έχει στόχο τους 18ρηδες Βρετανούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις διακοπές ως ευκαιρία ακραίας εκτόνωσης (όχι πως στη χώρα τους συμπεριφέρονται πιο κόσμια, αλλά εκεί έχουν γνώσιν οι φύλακες: υπάρχουν κλούβες και ασθενοφόρα έξω από τα κέντρα διασκέδασης).
Η καμπάνια προβλέπει τη διανομή φυλλαδίων, καρτών αλλά και παιχνιδιών για την παραλία στους νεαρούς βρετανούς τουρίστες. Με το φρίσμπι λοιπόν θα απασχοληθεί ο νεαρός Βρετανός, ο οποίος αναμένεται να χάσει την αίσθηση του χρόνου από το πολύωρο παιχνίδι στην αμμουδιά και να γυρίσει αποκαμωμένος στο δωμάτιο του να κοιμηθεί σαν πουλάκι, περιμένοντας εναγωνίως το ξημέρωμα της επομένης για να συνεχίσει το τουρνουά. Κάπως έτσι, ειρηνικά και αναίμακτα, θα περάσουν οι μέρες και θα γυρίσει στην πατρίδα του. Βέβαια, με λίγη ακόμα φαντασία πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν έτσι ώστε και ο μικρός Βρετανός barbarian να διασκεδάσει όπως θέλει βρε αδερφέ, και ο κοινωνικός ιστός να μη διαταράσσεται από τη διασκέδαση του, και έσοδα να έχουν οι δήμοι! Συγκεκριμένα:
Ο κάθε Δήμος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με νεαρούς τουρίστες-ninja μπορεί να φροντίσει για τη διοργάνωση ετήσιων εαρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπου θα αξιοποιείται το τουριστικό δυναμικό της περιοχής προς όφελος του δήμου ενώ παράλληλα θα διασκεδάζει! Ξεκινώντας από την ονομασία των εκδηλώσεων, αυτή μπορεί να ποικίλει από Δήμο σε Δήμο π.χ. ‘Μαλιοκούβαρα 2009’ για τα Μάλια, ‘Φαληρίστες 2009’ για τη Ρόδο κ.ο.κ.
Στις εκδηλώσεις που θα έχουν το χαρακτήρα πανηγυριού, θα δηλώνουν συμμετοχή νεαροί τουρίστες που θέλουν να διαπρέψουν στα αγαπημένα τους καλοκαιρινά σπορ. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι Βρετανοί και όχι μόνο τουρίστες θα επιδίδονται στα αγαπημένα τους αθλήματα, ενώ το φιλοθεάμων κοινό θα μπορεί να στοιχηματίζει στο δικό του τουρίστα-γκανιάν.
Για παράδειγμα, σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα ή γούρνα (άδεια για ευνόητους λόγους) θα μπορούν να πίνουν τον αγλαίωρα, όπως συνηθίζουν, και να διαγωνίζονται για το ποιος θα πέσει τελευταίος (διαδοχικά σε ζευγάρια ή και ομαδικά). Νικητής θα αναδεικνύεται ο λιγότερο μεθυσμένος και θα κερδίζει ένα κασόνι μπύρες.
Μια άλλη εξίσου καλή και προσοδοφόρα ιδέα είναι η διοργάνωση (στα πλαίσια των εκδηλώσεων) αγώνων ταχύτητας με γουρούνες σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με εμπόδια, και σε απόσταση ασφαλείας από τους θεατές, οι οποίοι θα στοιχηματίζουν για τον πιο γρήγορο. Τα εμπόδια θα μπορούσαν να είναι μεθυσμένοι τουρίστες κατάχαμα (δεξαμενή εμποδίων μπορεί να είναι η παραπάνω γούρνα). Επειδή πολλοί θα ενοχληθούν από την ως άνω ιδέα, εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συμβατικά εμπόδια, ενώ ο νικητής θα κερδίζει ένα κασόνι μπύρες.
Απαραίτητοι θεωρούνται οι αγώνες μποξ, εφόσον είναι αγαπημένο άθλημα των Βρετανών νεολαίων. Θα απαγορεύονται οι σουγιάδες και τα λοιπά αξεσουάρ που κουβαλούν μαζί τους όταν τριγυρνούν ελεύθεροι, ενώ ο νικητής θα κερδίζει ένα κασόνι μπύρες.
Άλλη μια ιδέα που θα ξετρελάνει τους νεαρούς επισκέπτες από τη Βρετανία, είναι ο διαγωνισμός αποκριάτικης στολής τύπου ‘summer halloween’, όπου θα μπορούν να διαγωνιστούν ελεύθερα για το ποιος είναι ο καλύτερος αρχαίος Έλληνας, χαβανέζα, Ρωμαίος αυτοκράτορας κλπ. Εννοείται πως έπαθλο θα είναι ένα κασόνι μπύρες.
Οι αθλοπαιδιές θα ξεκινούν με το κλασσικό σύνθημα ‘ευ αγωνίζεσθαι’, ενώ μπορούν να την πλαισιώνουν και άλλες εκδηλώσεις όπως συναυλίες-καραόκε, εκθέσεις (από αστυνομικά δελτία) πεπραγμένων παλαιότερων Βρετανών τουριστών, κ.ο.κ.
Κάπως έτσι, μπορούν οι Δήμοι να κρατήσουν τέτοια φαινόμενα υπό τον έλεγχο τους, να έχουν έσοδα από τις εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα και οι κάτοικοι θα διατηρήσουν την ησυχία τους και οι τουρίστες θα κάνουν το κέφι τους!