ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Μοίρασε το

Νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Βρετανικού λαού προς τη Βουλή, μετά το σκάνδαλο του Μαΐου με τις βουλευτικές δαπάνες, προωθεί η κυβέρνηση Μπράουν. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τον επόμενο μήνα, θα προβλέπει επιβολή προστίμου ή και 12μηνη φυλάκιση για τους βουλευτές που ξοδεύουν προς ίδιον όφελος το δημόσιο χρήμα. Έχει την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στη Βρετανία και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2010.

Ο κώδικας δεοντολογίας για τους Βρετανούς βουλευτές φοράει για πρώτη φορά νομικό μανδύα. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση της Χάριετ Χάρμαν, αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Εργατικών: «Ο κόσμος θέλει να μπορεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Οι βουλευτές επίσης πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα, το σύννεφο της αμφιβολίας να διαλυθεί και η φήμη της Βουλής να αποκατασταθεί».

Το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες συγκλόνισε τη Μ. Βρετανία και οδήγησε σε ντόμινο παραιτήσεων (ακόμα και τρεις σε μια μέρα!) των εμπλεκόμενων βουλευτών, υπουργών, συμβούλων και του προέδρου της Βουλής. Ο Βρετανικός λαός δεν ανέχτηκε να τον κοροϊδεύουν οι εκλεγμένοι του. Και οι εκλεκτοί, παραιτήθηκαν χωρίς πολλά λόγια και με χαμηλά το κεφάλι (η πλειονότητα τουλάχιστον).

Πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση στη χώρα μας.. Σκάνδαλα που χρονίζουν χωρίς καμία διαλεύκανση, λυμαίνονται την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Και οι δικοί μας εκλεκτοί και εκλεγμένοι  ..πέρα βρέχει, πέρα φυσά. Εμπλεκόμενα σε αυτά πολιτικά πρόσωπα που δεν ξέρουν, δεν είδαν και για όλα φταίνε οι άτιμοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι παπαγάλοι, οι στρατηγοί, το θέλημα του Θεού, η κακιά η ώρα κ.ο.κ. Για όλα φταίει η παθογένεια του συστήματος, μας λένε. Τι σύστημα κι αυτό! Σίγουρα πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, γι’ αυτό και επιτίθεται έτσι στον εαυτό του. Αντέχει όμως το άτιμο. Έχει καλούς γιατρούς και νοσηλευτές βέβαια.. εκλεκτούς!

Φταίνε όμως μόνο οι εκλεκτοί για την απώλεια της εμπιστοσύνης μας στα πρόσωπα τους; Μάλλον όχι. Φταίμε κ εμείς και το ξέρουμε. Και οι λόγοι είναι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι. Οι Βρετανοί δεν το ανέχτηκαν, εμείς γιατί το ανεχόμαστε; Έτσι μας μάθανε θα μου πείτε, και δε θα ΄χετε και άδικο..

Κι απου κοπελομάθει, δε γεροντοξεχνά, που λένε και στα μέρη μου..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου