ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ

Μοίρασε το

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συναισθηματικές σχέσεις και στην προκειμένη περίπτωση ο γάμος, είναι η έλλειψη της εποικοδομητικής– ουσιαστικής επικοινωνίας .

Η ποιότητα του γάμου αντικατοπτρίζει και εξαρτάται από τη ψυχοσύνθεση των συντρόφων, από τις πεποιθήσεις τους, από το αξιακό τους σύστημα.

Πάνω απ όλα θα πρέπει να διαθέτουν αυτογνωσία και ανοιχτή καρδιά προς την αληθινή αγάπη!

Τι θέλουν και τι δεν θέλουν από τον σύντροφο τους, τι αναζητούν, τι προσδοκούν.

Για να ισορροπήσουν και να ενισχυθούν ως ζευγάρι, το οικοδόμημα του ζωντανού αυτού οργανισμού που ονομάζεται γάμος, οφείλουν να το κτίσουν πάνω σε στέρεες, ακλόνητες βάσεις.

Με θετική πρόθεση, με διάθεση για ουσιαστικό-ευγενικό διάλογο, με αλήθεια και καθαρότητα ψυχής και από τις δυο μεριές.

Για να έχουν καλή συναισθηματική ζωή, θα πρέπει να εκφράζουν ελεύθερα την αλήθεια τους ο ένας προς τον άλλον, χωρίς φόβο, κριτική και επίκριση. Με εμπιστοσύνη, με σεβασμό, με εκτίμηση, αλλά και με αποδοχή στη διαφορετικότητα του άλλου.

Εποικοδομητική-ουσιαστική επικοινωνία, σημαίνει μιλάω μεν, αλλά κυρίως ακούω τον άλλον με διάθεση να τον κατανοήσω, να αφουγκραστώ τις εσωτερικές του ανάγκες.

Του αφήνω ζωτικό χώρο να εκφράσει τις σκέψεις του, τους βαθύτερους προβληματισμούς του, ίσως και ανασφάλειες, μέσα στη σχέση.

Κάθε τι που ομορφαίνει τον εσωτερικό τους κόσμο.

Αλλά και αυτά που ενοχλούν (παράπονα, αδυναμίες) ώστε να δώσουν άμεσα λύση, να μετουσιωθούν καταστάσεις που εγκλωβίζουν την ομαλή ροή της σχέσης.

Η σιωπή σχεδόν ποτέ δεν βοήθησε, τουλάχιστον στο να έρθουν πιο κοντά ψυχικά οι δύο σύντροφοι, απεναντίας τους οδήγησε σε συναισθηματική απομάκρυνση, κυρίως μοναξιά και απογοήτευση.

Μοίρασμα είναι η επικοινωνία . Μοίρασμα σκέψεων, λέξεων. Μοίρασμα συναισθημάτων, επιθυμιών και ονείρων.

Αμεσότητα θέλει στο λόγο, θετική ενέργεια, να προσεγγίσεις το σύντροφο σου ως κομμάτι του εαυτού σου, ως αδελφή ψυχή σου, ως φίλο σου, συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο ζωής σου.

Ποτέ ως αντίπαλο, ποτέ ως εχθρό, αλλά ενωμένοι μαζί, για το κοινό καλό του γάμου, για την ευημερία, την ευδαιμονία , για την ανώτερη εξέλιξη και πρόοδο του.

Αλλά και ο μεθυστικός-αξιόπιστος έρωτας μαζί με την τρυφερότητα και τη στοργικότητα είναι στοιχεία ποιοτικής επικοινωνίας.

Οι ερωτευμένοι μιλάνε με τα μάτια, εκπέμπουν φως μαγικό, με κωδικούς μυστικούς και γλώσσα ανώτερη, γνωρίζουν πότε ο σύντροφος τους χαίρεται, λυπάται.

Μια Θεϊκή ενέργεια, γιατί εδώ υπάρχει η ένωση δυο ψυχών.

Όταν η δοτικότητα και η γενναιοδωρία των συντρόφων πρυτανεύει μέσα στο ιερό μυστήριο του γάμου, ο δρόμος για την συνεχή ευτυχία είναι μονόδρομος.

Η αμοιβαία αφθονία και η ευημερία των καλών-θετικών συναισθημάτων μαζί με την πίστη, καταφέρνουν να φέρουν σε μεγάλο βαθμό την αρμονία στο ζευγάρι.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται» και όπως σε όλα τα πράγματα, επιβάλλεται να κοπιάσεις για να έχεις το ποθητό –υψηλό αποτέλεσμα που επιθυμείς, την ουσιαστική επικοινωνία με τον σύντροφο σου. Τίποτα δεν χαρίζεται από το σύμπαν χωρίς σεβαστή προσπάθεια.

Η άρνηση του εγώ, ξεκλειδώνει τις κλειστές πόρτες της καρδιάς και ευφραίνεται στο εμείς.

Εσύ κι Εγώ, γίνεται Εμείς μαζί.

Όλα είναι θέμα θέλησης, εσωτερικής δύναμης και σταθερής αποφασιστικότητας.

Τολμώ και επιλέγω να διεκδικώ τα καλύτερα στη ζωή μου, γιατί τα αξίζω.

Τολμώ και επιλέγω να Αγαπώ με Αλήθεια.

Και όπως αναφέρει  ο Λέο Μπουσκάλια «η αγάπη δεν είναι δρόμος, είναι συμμετοχή και μοιρασιά. Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής».

Ας επικοινωνήσουμε όλοι μας με αγάπη και με τρυφερότητα, με καλοσύνη και με εμπιστοσύνη.

Ας μοιράσουμε Πνοή Ζωής.

Αγάπη και Φως παντού!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου