ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο υπέροχος Γιάννης Μόρτζος, ως Ελευθέριος Βενιζέλος καταφέρνει χωρίς βερμπαλισμούς και φανφάρες να αποδώσει με πιστότητα το ρόλο του. new deal Βίκυ Τσίγγα

Μοίρασε το

Κάθε φορά που παρακολουθώ μια θεατρική παράσταση νιώθω μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη για τη δεξιοτεχνία των ηθοποιών να με συγκινούν ποικιλόμορφα. Έτσι έγινε και όταν βρέθηκα πριν λίγες ημέρες στο θέατρο Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος και είδα τη θεατρική παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» η οποία συνεχίζεται από πέρσι με επιτυχία και φέτος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Με κύριους πρωταγωνιστές το δάσκαλο όπως τον αποκαλούν δικαίως, Γιάννη Μόρτζο στο ρόλο του Ελευθέριου Βενιζέλου και την εξαιρετική για μια άλλη μια φορά Γιούλη Ζήκου στο ρόλο της Έλενας Βενιζέλου.

ΕΛΕΥΘΈΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ ΩΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

Πρόκειται για ένα έργο όπου ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος εύστοχα με λιτό και αποκαλυπτικό τρόπο μπόρεσε να μεταφέρει στο θεατή εκτός τη σημαντική και επιβλητική παρουσία του Ελευθέριου Βενιζέλου ως Έλληνα πολιτικό, αλλά και την ανθρωπινή πλευρά του, ως άνδρας και σύντροφος, μέσα από ένα πέρασμα επί σκηνής με πάντρεμα πολιτικών και προσωπικών του στιγμών.

Ο υπέροχος Γιάννης Μόρτζος με πιστότητα στο ρόλο του χωρίς βερμπαλισμούς και φανφάρες, καταφέρνει να είναι απολαυστικός μαζί με την εξίσου απολαυστική Γιούλη Ζήκου.

Τη θεατρική ομάδα πλαισιώνουν με σειρά εμφάνισης οι, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Εμμανουήλ Κεπέρης και Τιτίκα Μαρίνου που πραγματικά ταιριάζουν και δένουν έξοχα οι ενέργειες τους.

Η σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μόρτζου φανερώνει τον σεβασμό προς τον Έλληνα πολιτικό.

Τα κουστούμια και τα έπιπλα από την Λαμπρινή Καρδαρά όπως χρειάζονται, λιτά και απέριττα .

Ο Φίλιππος Περιστέρης έγραψε θαυμάσια μουσική, Τα video της Χρ. Οικονόμου, οι φωτισμοί του Τάκη Ποδαρόπουλου επίσης δένουν αρμονικά.

Λίγα λόγια για το έργο

Μέσα από μια αναμέτρηση με το χρόνο, η μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου περνά από σκηνή σε σκηνή φωτίζοντας γεγονότα, συμβάντα και άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Εξελίσσονται στο έργο, ιστορικά γεγονότα της δύσκολης περιόδου του 1920 που οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή. Τις κρίσιμες αποφάσεις που πήρε ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκείνη την περίοδο και γεγονότα που αφορούσαν στην προσωπική του ζωή.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά – κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Video – οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Ασπιώτης
Γραφικά: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Παίζουν με σειρά εμφάνισης :
Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Κανατάς, Βασίλης Σαμαριτάκης, Ελεάννα Πουλίδα, Μανώλης Γεραπετρίτης, Εμμανουήλ Κεπέρης και Τιτίκα Μαρίνου

Διάρκεια : 1 ώρα και 40 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Εισιτήρια: 15, 10 και 7 ευρώ

Θέατρο Τέσσερις Εποχές- Γιάννης Μόρτζος
Μοσχονησίων 36 – Πλ. Αμερικής
Τηλ: 210- 8812289

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο της Βίκυ Τσίγγα στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου