ΦΙΛΙΑ Η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Μοίρασε το

Είναι Θείο Δώρο να πορεύεσαι στη ζωή με εκλεκτούς φίλους. Αρχικά εκλεκτούς γιατί εσύ τους επέλεξες και κατά δεύτερο γιατί ο ρόλος τους στην καθημερινότητα σου, είναι σημαντικός.

Μπορεί να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, μπορεί δύο, ίσως κι ένας, αλλά επί της ουσίας φίλοι.

Ανεκτίμητη φιλία, ποιότητα ζωής!

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας Ανεκτίμητης φιλίας:

Παρατηρεί και όχι επικρίνει, είναι υπερήφανη/νος για σένα. Θαυμάζει τον άνθρωπο εσένα. Αποδέχεται και αναγνωρίζει την ελευθερία της ύπαρξης σου, τα θέλω και τα όνειρα σου.

Είναι πάντοτε δίπλα σου σε χαρές αλλά κυρίως σε λύπες. Είναι το «χέρι βοήθειας» όταν «πέσεις να σε σηκώσει». Είναι η ευγένεια προσωποποιημένη, μέσα από τον υποστηρικτικό λόγο, με τις θετικές σκέψεις, με την πνευματικότητα, την καλλιέργεια της ψυχής, με τις καλοσυνάτες πράξεις.

Εμπνέει εμπιστοσύνη, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για αρμονία και ισορροπία στη σχέση-φιλία. Είναι η ήρεμη-δύναμη, η φωνή της καλογνωμίας. Προβάλλει τα προτερήματα σου, όσα λάθη κι αν έχεις κάνει.

Ανοίγει τον δρόμο για την ανοδική πορεία σου, υποστηρίζει και σέβεται το είναι σου. Δίνει χώρο και χρόνο στην ανεξαρτησία σου. Σε βοηθά και σε υποστηρίζει ποικιλόμορφα. Ευφραίνεται η καρδιά της/του με την ευτυχία σου.

Σκέπτεται και πράττει με ανιδιοτελή αγάπη, με συμπόνια, με εγκαρδιότητα. Προσφέρει τον καλύτερο της/του εαυτό. Προικίζει τη σχέση-φιλία με πραότητα, γαληνή ψυχής. Στηρίζει και ενθαρρύνει τις αποφάσεις σου, ανεξάρτητα αν δεν συμφωνεί.

Επιθυμεί να χαμογελάς.

Όλες οι γνήσιες σχέσεις στηρίζονται πάνω σε γερές-υγιής βάσεις, στην άνευ όρων αγάπη και στον αμέτρητο σεβασμό. Πρώτα φυσικά ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό και ύστερα στους συνανθρώπους μας.

Μέσα από την αυτογνωσία, τη διάκριση, την κατανόηση και την αγάπη φανερώνεται πλούτος συναισθημάτων.

Να πορεύεσαι και να συνταξιδεύεις με ανθρώπους που καθρεπτίζουν τον καλύτερο σου εαυτό.

Σπουδαίος λοιπόν ο ρόλος της Ανεκτίμητης Φιλίας.

Χρυσή αξία, είτε την προσφέρουμε, είτε μας δωρίζεται.

Ευλογημένοι όσοι τη βιώνουν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου