ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μοίρασε το

Ανήκει στα λεγόμενα super foods. Υπερτρόφιμο με όλη τη σημασία της λέξης για.. super υγεία. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη. Ο θρύλος λέει ότι ο ο Τζεγκινς Χαν και ο στρατός του έπιναν το χυμό του προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή τους και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους. Το Ιπποφαές σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ένας δυναμίτης υγείας αφού συγκεντρώνει πάνω από 190 για την υγεία μας πολύτιμες ουσίες.

Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν την εποχή των παγετώνων. Σχετικές αναφορές υπάρχουν στα κείμενα του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη. Το όνομά του όμως, το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του, ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν μεγαλύτερη δύναμη και το τρίχωμά τους γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν Ιπποφαές, που σημαίνει, στα ελληνικά, λαμπερό άλογο. Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Προσφέρει στον οργανισμό ένα πλήθος βιταμινών, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που δρουν προληπτικά κατά της γήρανσης, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Από τις 190 πολύτιμες που περιέχει οι 106 έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του, γι αυτό και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής.

Το ιπποφαές όπως και η σπιρουλίνα, η αλόη, το τσινσενγκ και άλλα πολλά βότανα   συμπεριλαμβάνονται σε μια καινούργια κατηγορία ευεργετικών για τον ανθρώπινο οργανισμό, τροφίμων των υπερτροφών.
Πρόκειται για έναν ψηλό και σκληρό θάμνο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 μέτρα που η καλλιέργειά του είναι πάρα πολύ εύκολη. Ουσιαστικά είναι ένα φυτό που μεγαλώνει μόνο του χωρίς να χρειάζεται απολύτως τίποτα, ιδανικό για τις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας.

Τα συμπληρώματα διατροφής βοηθούν τον οργανισμό πάντα σε συνδυασμό  με μια ισορροπημένη διατροφή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πανάκεια. Στην αγορά μπορείτε να το βρείτε, είτε αποξηραμένο σε καταστήματα που πωλούν βότανα, για να φτιάξετε έκχυμα ή αφέψημα, είτε ως έλαιο που χρησιμοποιείται κυρίως για δερματικές παθήσεις και πληγές, είτε σε κάψουλες  στα φαρμακεία…είτε και σε ..πατατάκια.

Το ιπποφαές περιέχει 39 από τα 50 καροτένια που χρειάζεται ο οργανισμός για να ζήσει καθώς και λικοπένιο γνωστό για την αντικαρκινική του δράση. Προστατεύει την καρδιά, μειώνει τα τριγλυκερίδια, κάνει καλό στην όραση, την επιδερμίδα, αποτοξινώνει τον οργανισμό. Το ιπποφαές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ασιακής φαρμακευτικής. Στη Ρωσία χρησιμοποιείται  εδώ και πολλά χρόνια ως συστατικό της διατροφής των αστροναυτών. Τη δεκαετία του 70 συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Ρωσία και την Κίνα και τα επόμενα χρόνια συμπεριλήφθηκε και στους επίσημους φαρμακευτικούς καταλόγους των χωρών όπου καλλιεργείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου