ΤΟ LIFE COACHING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μοίρασε το

Φράσεις – μότο για κάποιους ανθρώπους είναι κάποιες σαν αυτή του Πάολο Κοέλιο Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις” ή αυτή η παροιμία των Γάλλων “Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω”. Πόσες φορές, όμως, έχετε καταφέρει να πετύχετε πραγματικά αυτό που θέλετε; Πόσες φορές, αλήθεια, δεν έχετε αφήσει εξωτερικούς παράγοντες να επηρεάσουν αυτό που θέλετε; Πόσες φορές δεν απογοητευτήκατε από μια λάθος επιλογή και δεν συμβιβαστήκατε με κάτι λιγότερο από αυτό που θέλατε; Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βρει κάποιος την δύναμη να αλλάξει την δουλειά του ή την κατεύθυνση της ζωής του ή μια προσωπική επιλογή του, υπάρχουν οι ειδικοί στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί για καθοδήγηση. Αναφερόμαστε στους Personal Life Coaches και ένας τέτοιος επαγγελματίας είναι η Νικόλ Βουρβουριώτη, κάτοχος διπλώματος Personal Coaching με σπουδές στο Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις από το London City College και το Leicester University.

H Νικόλ καταφέρνει και συνδυάζει τον δυναμισμό της Personal Life Coach με μια απίστευτη γλυκύτητα μαμάς. Έχει βρει το στοιχείο της και η δουλειά της, που τόσο αγαπά, προάγει τις προσωπικές της αξίες και έχει γίνει προέκταση του εαυτού της. Όπως λέει η ίδια “δεν χρειάζεται να πάρεις από κάπου αλλού δύναμη για να συνεχίσεις την κάθε μέρα γιατί η δύναμη βρίσκεται μέσα σου. Δεν θα ήμουν η γυναίκα που είμαι χωρίς την οικογένειά μου. Το μικρό μου γιο και τον σύντροφό μου, που καθημερινά με στηρίζουν και με ενθαρρύνουν να συνεχίσω”. Είπαμε πολλά με κάποια από αυτά να είναι τα μικρά μας μυστικά. Τα υπόλοιπα σας τα αποκαλύπτει η ίδια παρακάτω …

  • Νικόλ και Coaching

Πριν από μερικά χρόνια ζούσα την κάθε μου ημέρα σε εξαιρετικά έντονους ρυθμούς. Αγωνιζόμουν καθημερινά από το πρωί που ξυπνούσα μέχρι και αργά το βράδυ που επέστρεφα σπίτι μου, εξαντλημένη, να τα προλάβω όλα. Ένιωθα συνεχώς αγχωμένη και έβαζα την προσωπική μου φροντίδα και τα θέλω μου, πάντα, στο τέλος της λίστας με τα όσα “έπρεπε” να κάνω κάθε μέρα. Μέχρι που μια μέρα είπα “ως εδώ, τέλος” και μέσα σε λίγες μέρες άφησα τη δουλειά μου ως Marketing Manager σε ένα μεγάλο Digital Agency και ξεκίνησα να εργάζομαι (part time) ως Freelance Consultant.

Κάπως έτσι, τα τελευταία 7 χρόνια, δημιούργησα στη ζωή μου το χρόνο για να μελετήσω, να πειραματιστώ και να δοκιμάσω νέους τρόπους και τεχνικές για να φέρω περισσότερη ισορροπία στη ζωή μου. Γράφτηκα σε μαθήματα, διάβασα βιβλία, πήγα σε retreats, δοκίμασα πνευματικές και σωματικές πρακτικές που υπόσχονται δυνατές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και βιώνουμε την καθημερινότητά μας και τα αγάπησα όλα! Από το νευρογλωσσικό προγραμματισμό και το διαλογισμό μέχρι τη yoga και το reiki.

Το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης με συνεπήρε, όμως δεν είχα βρει τον τρόπο να “παντρέψω” όλη αυτή την πληροφορία και να τα βάλω όλα σε μια σειρά. Τότε εμφανίστηκε μπροστά μου το coaching, ξανά μετά από αρκετά χρόνια, και έγινε μέσα μου το μαγικό κλίκ. Ξαφνικά είχα στη διάθεσή μου ένα δομημένο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούσα να τοποθετήσω όλη τη γνώση που είχα αποκομίσει με τρόπο που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα κάθε πρακτικής.

  • Τo Coaching στην Ελλάδα

Σίγουρα δεν είναι τόσο διαδεδομένο εδώ όσο στο εξωτερικό. Συχνά ο κόσμος το μπερδεύει με κάποιας μορφής θεραπεία, που φυσικά δεν ισχύει. Είναι δηλαδή διστακτικός μιας και δεν υπάρχει αρκετή ενημέρωση για το πως το coaching θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον.

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια που δραστηριοποιούμαι ενεργά στο χώρο έχω διαπιστώσει ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που δοκιμάζουν, έστω και πειραματικά, το coaching. Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή καθημερινά με ακόμα περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να είναι ενεργά εμπλεγμένοι στο πως θα διαμορφώσουν το μέλλον τους και πως θα σχεδιάσουν μια ζωή που θα ταιριάζει στα δικά τους θέλω.

  • Νικόλ και Inspired For Life

Το Inspired For Life είναι ένα ομαδικό coaching πρόγραμμα που απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες θέλουν να διαμορφώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως είναι η ζωή τους αυτή τη στιγμή και να ανακαλύψουν τις ανάγκες τους. Επίσης, να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τις επιλογές τους, δημιουργούν τις σχέσεις τους, θέτουν στόχους και βιώνουν την καθημερινότητά τους.

Δημιούργησα το πρώτο version του Inspired for Life, όταν είδα τη ζωή μου να αλλάζει και τον τρόπο που βιώνω την καθημερινότητά μου να μεταμορφώνεται. Ουσιαστικά μέσα στο πρόγραμμα έχω συγκεντρώσει όλες τις τεχνικές και τα πιο αγαπημένα μου coaching & NLP εργαλεία. Τα έχω, μάλιστα, συνθέσει έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία, ένα χάρτη αλλαγής, θα έλεγα. Κάθε ολοκληρωμένος κύκλος IFL αποτελείται από 6, δίωρες συναντήσεις. Η ομάδα περιλαμβάνει 4 – 6 (maximum) γυναίκες με τις οποίες συναντιόμαστε δύο φορές το μήνα. Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε αν η συμμετέχουσα είναι ακόμα “φρέσκια” στο στίβο της προσωπικής ανάπτυξης να μπορεί εύκολα να ακολουθήσει την απλή και βήμα προς βήμα μεθοδολογία του IFL. Αν ασχολείται ήδη καιρό, να έχει την ευκαιρία να εσωτερικεύσει την πληροφορία που έχει ήδη συλλέξει και να την τοποθετήσει σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο που θα τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει την ουσιαστική αλλαγή.

  • Συμμετοχή και Inspired For Life

Είναι τόσο δυνατή η εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομάδα IFL που οι σχέσεις που δημιουργούνται μέσα στο πρόγραμμα, σχεδόν πάντα, συνεχίζονται και μετά από αυτό. Μέσα από το πρόγραμμα κάθε συμμετέχουσα κερδίζει και κάτι διαφορετικό. Πολλές φορές η αλλαγή τόσο στην ψυχολογία όσο και στην καθημερινότητά της ξεκινά μεν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αλλά συνεχίζει για μήνες αφού το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Το υλικό και η μεθοδολογία μένουν για πάντα στη διάθεση των συμμετεχουσών οι οποίες μπορούν να επιστρέψουν σε αυτό ξανά και ξανά, ώσπου σταδιακά ο τρόπος που γίνονται οι επιλογές τους αλλάζει. Υπάρχουν παραδείγματα γυναικών που έκαναν το hobby τους επάγγελμα μετά το IFL ή που ασχολήθηκαν με την τέχνη ή τον αθλητισμό μετά από χρόνια άρνησης. Γυναίκες που βελτίωσαν σημαντικά τη σχέση τους με το σύντροφο και τα παιδιά τους και γυναίκες που αναγνώρισαν στον εαυτό τους το δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά.

Oι άνθρωποι που επιλέγουν το coaching είναι, στην πλειοψηφία τους, δραστήριοι και δημιουργικοί. Είναι άνθρωποι που θέλουν να εμπλακούν ενεργά στη δημιουργία μιας καθημερινότητας που θα τους κάνει να χαμογελούν. Και είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν μέσω αυτού.

  • Γυναίκες υπαίθρου και Coaching

Είτε ζούμε στην πόλη είτε στην ύπαιθρο, είμαστε όλες γυναίκες. Γυναίκες με έμφυτη την ανάγκη να φροντίσουμε, να προσφέρουμε, να υπηρετήσουμε και να μοιραστούμε. Και πολλές φορές αυτό το κάνουμε σε βάρος του πιο σημαντικού ανθρώπου στη ζωή μας, του εαυτού μας. Μέσα από το IFL δημιουργούμε το χρόνο που μας χρειάζεται για να δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κατόπιν να ονειρευτούμε τη ζωή μας στα καλύτερα της και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά είναι αυτό που θέλουμε περισσότερο. Έπειτα να μπούμε σε δράση θέτοντας στόχους και κάνοντας μικρά βήματα για να τους πετύχουμε.

  • Νικόλ και 2016

Το 2016 θέλω να επικεντρωθώ στη δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών για τους ανθρώπους που με επιλέγουν ως coach. Μου αρέσει να τους καλομαθαίνω και γι’αυτό ό,τι οργανώνω είναι και μια μικρή γιορτή των αισθήσεων. Τρώμε γλυκά, παίζουμε παιχνίδια, ακούμε μουσική ή ζωγραφίζουμε. Για τη νέα χρονιά λοιπόν προβλέπονται πολλά IFL, αρκετά workshops και retreats που θα γεμίσουν το πρόγραμμά μου αλλά και την καρδιά μου!

Ενδεικτικά:

9 Ιανουαρίου Polestar Workshop: 5 ώρες βιωματικό εργαστήρι για να βρούμε το σημείο αναφοράς για το 2016.

13 Ιανουαρίου Inspired for Life: Νέος κύκλος ομαδικού coaching προγράμματος για να ξεκινήσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Η ευχή μου για το 2016; Να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η ζωή βρίσκεται μπροστά μας και έχουμε τη δύναμη να κάνουμε το οτιδήποτε για να τη διαμορφώσουμε όπως εμείς θέλουμε. Σε όποια φάση της ζωής μας και αν βρισκόμαστε εξακολουθούμε να έχουμε όλοι ένα κατάλευκο και αστραφτερό μέλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου