ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Μοίρασε το

Τα βότανα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και θεραπευτικά. Περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά, φυτοχημικές ουσίες, φλαβονοειδή, ισοφλαβόνες, διάφορα φαινολικά οξέα, καροτενοειδή, λιμονοειδή, φυτοστερόλες, κ.α.

Η παρουσία αυτών των χημικών ενώσεων στα φυτά, τους επιτρέπει να έχουν ευεργετική δράση για τον οργανισμό στην ομοιοστασία και στην αυτοθεραπεία του. Επιπλέον, προάγουν την υγεία, βοηθώντας το σώμα να αποτοξινωθεί. Ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και της άμυνας του οργανισμού, βελτιώνουν την ψυχική διάθεση, μειώνουν το στρες και αποκαθιστούν την ισορροπία και τη ζωτικότητα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων εξάλλου ήταν ήδη γνωστές στην αρχαιότητα και πολλά σύγχρονα φάρμακα έχουν ως πρώτη ύλη τα βότανα.

Πριν η σύγχρονη Ιατρική εστιάσει στην παρασκευή χημικών φαρμάκων, η βοτανοθεραπεία αποτελούσε την παραδοσιακή μορφή αντιμετώπισης των ασθενειών παγκοσμίως και ακόμα και σήμερα το 80% των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση στη δυτική Ιατρική, ακολουθεί αυτή τη μορφή θεραπείας με βότανα. Καθώς η ανησυχία για τις παρενέργειες πολλών χημικών φάρμακων έχει αυξηθεί, πάνω από το ένα τρίτο των λαών της Δύσης έχει στραφεί και πάλι στη θεραπεία με βότανα για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Αν και η συμβατική Ιατρική κι η βοτανοθεραπεία έχουν άμεση σχέση, η τελευταία στηρίζεται σε πολυσύνθετες φυσικές ουσίες που δρουν σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Αντίθετα, οι φαρμακευτικές χημικές ουσίες εστιάζουν σε συγκεκριμένα συμπτώματα των ασθενειών και ως εκ τούτου δημιουργούν παρενέργειες, καθώς στερούνται την πολυπλοκότητα των φυσικών προϊόντων, που παρέχουν μια πιο ευρεία και αργή δράση.

[quote text_size=”small”]

Τα περισσότερα βότανα περιέχουν ουσίες που επιδρούν σ’ όλο τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν δρουν όμως τα βότανα αμέσως, όπως κάνουν τα φάρμακα.Ελάχιστα βότανα έχουν αποτελέσματα από την πρώτη φορά που θα τα πάρουμε, ενώ σχεδόν όλα έχουν αποτελέσματα μόνον όταν τα παίρνουμε καθημερινά και για αρκετές βδομάδες.

[/quote]

Όσο αργά όμως κι αν δρουν τα βότανα, η δράση τους είναι λιγότερο βίαιη από τα φάρμακα και έχει μονιμότερα αποτελέσματα. Άλλωστε, το σπουδαιότερο που προσφέρουν τα βότανα είναι ότι βοηθούν το σώμα μας να θεραπευθεί μόνο του.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος, η καθιστική ζωή, το άγχος και η ελλιπής και επεξεργασμένη διατροφή προκαλούν κόπωση και τοξίνωση στο σώμα μας. Πολλές φορές ο οργανισμός μας νιώθει την ανάγκη να αποτοξινωθεί και να αναγεννηθεί.

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των βοτάνων για να ρυθμίστε το βάρος σας. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια και ρύθμιση του βάρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου