ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΟΥΣΣΗ: Ο ΜΥΘΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟ

Μοίρασε το

O κόσμος τις αποκαλεί ‘’γλάστρες’’. Είναι εκείνες οι ψιλόλιγνες όμορφες κοπέλες που κοσμούν πλατό, πασαρέλες, εξώφυλλα περιοδικών και όχι μόνο. Θεωρούνται διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν βάση στο περιτύλιγμα και από περιεχόμενο… μηδέν. Κάπως έτσι δημιουργούνται οι μύθοι και τα στερεότυπα. Το στερεότυπο θέλει κάθε όμορφη κοπέλα να μην έχει μυαλό, ούτε φραγμούς, ούτε αισθήματα.

Οι μύθοι όμως δημιουργούνται όταν τα στερεότυπα καταρρέουν…

Ο λόγος για την Χριστιάνα Μούσση που, για όσους δεν την γνωρίζουν, είναι η ‘’γλάστρα’’ στο πλατό του ΜΕGA κάθε πρωί.

[quote text_size=”small”]

Φυσικά αυτό εκ πρώτης όψεως, γιατί αν κάποιος θέλει να δει πέρα από αυτό θα καταλάβει πως για τη Χριστιάνα το modeling δεν είναι η εξιδανίκευση της ζωής αλλά ένα μέσο για την κατάκτηση της.

[/quote]

‘’Τα στερεότυπα και οι μύθοι για το modeling έχουν δημιουργηθεί δεκαετίες πριν, στην χρυσή εποχή του. Όταν οι δηλώσεις από τα top models ότι δεν σηκώνονται από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 $ σόκαραν την κοινή γνώμη! Τότε τα μοντέλα είχαν τεράστια δύναμη και έτσι το επάγγελμα αυτό παρέπεμπε σε καλοπέραση, κοσμικά πάρτι, drugs! Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει για όλα τα επαγγέλματα όπως και για το modeling. Και ως επάγγελμα έχει κι αυτό τις δυσκολίες του. Ένα μοντέλο καλείται να φωτογραφίζεται με μαγιό σε θερμοκρασία -5 βαθμούς, να έχει acting skills, να πληρώνεται ελάχιστα και πάνω απ’ όλα να τρέχει όλη μέρα σε κάθε γωνιά της πόλης για τα λεγόμενα castings – ευκαιρίες, που είναι όλο και λιγότερες και ειδικά στην χώρα μας. Επιπλέον αν αναφερθούμε στον τρόπο διατήρησης τους, ένα μοντέλο για μένα δεν είναι αυτό που λιμοκτονεί με ένα φύλλο μαρουλιού όλη την ημέρα, αλλά εκείνο που κοιμάται αρκετά, γυμνάζεται και τρέφεται σωστά, οι “προικισμένες” από τον Θεό και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλές!’’

Η Χριστιάνα έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και σχέδιο μόδας στην σχολή Pansik. Η καριέρα της ως μοντέλο ξεκίνησε το 2008 με σταθερά και πετυχημένα βήματα και πλέον όχι μόνο είναι μόνιμη συνεργάτιδα του MEGA αλλά σχεδιάζει και ράβει τα δικά της ρούχα και σύντομα θα απολαύσουμε το δικό της Fashion blog.

Σίγουρα θα θυμάστε εκείνο το όμορφο κορίτσι που πρωταγωνιστεί στο video clip του Νίκου Γκάνου “Last Summer” που απέσπασε 5.000.000 views παγκοσμίως! Τη Χριστιάνα είδαμε και στα φετινά Madwalk στην παρουσίαση ρούχων της γνωστής αγγλικής εταιρείας Top shop. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, φωτογραφίσεις της έχουν θαυμάσει και στη Γαλλία στο μουσείο Grand Palais σε μια συνεργασία με τον Γερμανό φωτογράφο Kim De Molenaer και στην Κωνσταντινούπολη όπου ήταν το πρόσωπο μεγάλης καμπάνιας επώνυμης εταιρείας εσωρούχων. Η Χριστιάνα επιλέχτηκε και για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ιμπιζα για το Martini Royal Casting.

Όλα αυτά για μια συνομήλικη της θα φάνταζαν ως μεγάλες επιτυχίες. Η ίδια ωστόσο το φιλοσοφεί με μετριοπάθεια και με μια διάθεση …νουθεσίας.

“Οποιαδήποτε και να είναι η θέληση τους δεν πρέπει να πάψουν να πιστεύουν σ’ αυτό. Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα έχουν κάνει τους περισσότερους νέους να συγκεντρώνονται στα προβλήματα τους με αποτέλεσμα να παρατάνε αυτό που πραγματικά θέλουν. Αν βάζαμε όλη την δύναμη και συγκέντρωση σε εκείνα που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε, τα πράγματα για τον καθένα από εμάς θα ήταν καλύτερα. Και αν δεν μπορούμε μόνοι μας να φτάσουμε τον στόχο τότε μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους γύρω μας και την ομαδικότητα, στην Ελλάδα το φοβούνται αυτό, είναι καιρός να το ξεπεράσουμε!

[quote text_size=”small”]

Αν κάνουμε αυτό που πραγματικά μας χαροποιεί δουλειά μας, τότε δεν θα χρειαστεί να δουλέψουμε ούτε μια μέρα στη ζωή μας!’’…

[/quote]

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου