ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ…

Μοίρασε το

«Αν κοιμηθείς με στραβό, το πρωί αλληθωρίζεις», μου είπε ένας φίλος.

Με έβαλε σε σκέψεις..

Έχω νιώσει τη δύναμη της φιλίας. Το πόσο σημαντική είναι και πόση δύναμη παίρνεις όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που δεν είναι αίμα σου κι όμως σου στέκονται σαν να είναι. Έχω νιώσει όμως και πως είναι τώρα πια που οι άνθρωποι έπαψαν να θαυμάζουν και άρχισαν να ζηλεύουν. Δεν έχει σημασία το πόσο ψηλά έχεις φτάσει, αν έχεις κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο ή όχι, πάντως εκείνοι οι άνθρωποι που θα βρουν κάτι με το οποίο θα νιώσουν μειονεκτικά απέναντί σου, υπάρχουν. Είναι γύρω σου και είναι καταστροφή.

Μπορεί να μην τους καταλάβεις αμέσως αλλά την στιγμή που θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος θα φανούν τα πρώτα σημάδια. Με ρώτησαν: «Tι κάνεις σ’ αυτή τη περίπτωση;». Και σκέφτηκα…

Αν οπωσδήποτε θέλεις ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σου ή είσαι ένας αδύναμος χαρακτήρας που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση τότε το μυστικό, για μένα, είναι ένα.

[quote text_size=”small”]

Κάνε τον να πιστέψει πως μπορεί και εκείνος να γίνει σπουδαίος, πως μπορεί και εκείνος να φτάσει τους δικούς του στόχους. Μην υποβιβάζεις τα δικά του όνειρα και μην υπερηφανεύεσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται για τις δικές σου επιτυχίες.

[/quote]

Μην προκαλείς. Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις στην επιτυχία κάποιου δεν είναι κακό να είσαι εσύ η αιτία που θα προσπαθήσει γι’ αυτό που έχει ονειρευτεί.

Αν πάλι έχεις προσπαθήσει και δεν οδηγεί πουθενά, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πάρεις απόφαση πως με κάποιους ανθρώπους πρέπει να χαράξεις διαφορετική πορεία γιατί από ενάρετους ανθρώπους μπορείς να πάρεις μαθήματα αρετής αλλά αν συναναστρέφεσαι κακούς ανθρώπους θα χάσεις και το μυαλό που έχεις, έλεγαν οι σοφοί.

Πρέπει να προσέχεις συνεπώς, τους ανθρώπους που επιλέγεις να έχεις στο πλευρό σου γιατί παίζουν κι εκείνοι το ρόλο τους στην δική σου πορεία. Αφού έχεις το δικαίωμα της επιλογής, γιατί να μην κάνεις την σωστή;

Καλημέρα !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου