ΦΑΙΔΩΝΑΣ, Ο ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟΣ

Μοίρασε το

Οι καλές πράξεις δεν σταματούν ποτέ να μας κάνουν περήφανους. Γι’ αυτό κι εμείς εντοπίσαμε μια ξεχωριστή παιδική παράσταση που κάθε μικρός και μεγάλος θεατής αξίζει να παρακολουθήσει.

“Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός”, ονομάζεται η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Αιβάζης, σε μια μεταφορά του βιβλίου της Έλενας Τασιοπούλου, υπό την αιγίδα της UNESCO και χορηγό το MAKE A WISH, με θέμα μια ευτυχισμένη οικογένεια που στη ζωή της έρχεται ένα παιδάκι διαφορετικό από τα άλλα, ένα παιδάκι με κάποιες ιδιαιτερότητες. Βλέπουμε τα στάδια που περνάει ολόκληρη η οικογένεια και τους τρόπους αντιμετώπισης προκειμένου να φτάσει στο τελικό που είναι η αποδοχή του.

Η Σοφία Παρικάκη πρωταγωνιστεί στο ρόλο της μαμάς και αν και έχει τελειώσει την δραματική σχολή Αθηνών Θεοδοσιάδη αλλά και το τμήμα Φ.Π.Ψ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι η πρώτη φορά που έχει έναν τέτοιο ρόλο.

“Είναι μεγάλη μου τιμή που ο Γιάννης Αιβάζης μου εμπιστεύτηκε αυτό το ρόλο και νιώθω πραγματικά χαρούμενη που συνεργάζομαι με πολύ αξιόλογους ανθρώπους για έναν τέτοιο σκοπό. Ο ρόλος της μητέρας με προβλημάτισε στην αρχή και λόγω του ότι είμαι 24 αλλά και επειδή αυτή η γυναίκα δεν είναι απλά μια μάνα αλλά έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα έχει αυτισμό και θέλει ιδιαίτερη φροντίδα”.

[quote text_size=”small”]

Η έννοια του διαφορετικού και ειδικότερα τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την κατανόηση και την αποδοχή από τον κοινωνικό περίγυρο αλλά πολλές φορές και το οικογενειακό περιβάλλον.

[/quote]

“Συχνά η ίδια η οικογένεια δεν θέλει να παραδεχτεί το γεγονός και έτσι το πρόβλημα μεγαλώνει. Μέσω της παράστασης προσπαθούμε να δείξουμε τρόπους αντιμετώπισης τόσο από την πλευρά των μεγάλων όσο και από τους μικρούς μας φίλους σε άτομα που ίσως έχουν λίγο περισσότερο ανάγκη τη προσοχή μας. Καθετί διαφορετικό από εμάς δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος”, τόνισε η νεαρή Σοφία.

Η Σοφία συμπρωταγωνιστεί με τους Λεονάρντο Σφοντούρη, Γιώργο Γεροντιδάκη, Πέτρο Ιωάννου, Μαίρη Δεντοπούλου, Αρετή Κυπραίου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Αιβάζη. Τα σκηνικά είναι του David Negrin και οι χορογραφίες της Αναστασίας Δρακά.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 11:30, στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΪΗ, Πατησίων & Αγίου Μελετίου 61Α (Στοά), Αθήνα , Τηλ.: 210 8620231

x14

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου