ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ

Μοίρασε το

Με πυξίδα τους τη φωτογραφική μηχανή, όπως δηλώνουν, 15 διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι προσπαθούν να βρουν την πορεία τους στη σημερινή αχαρτογράφητη εποχή μας. Η Φωτογραφική Ομάδα Φίλων της Τέχνης του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων διοργανώνει μέχρι τις 28 Ιουνίου έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “No Signal” στο κτίριο “Ευτυχή” στις Αρχάνες. Σε αυτήν συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αϊβαλιώτης, Λευτέρης Βαγιωνάκης, Νεκτάριος Βουμβουλάκης, Δήμητρα Γενετζάκη, Βαγγελιώ Καρακατσάνη, Γιάννης Κορτίδης, Γιάννης Λουτράρης, Νίκος Μαρκοδημητράκης, Κώστας Μορφιαδάκης, Ευφροσύνη Ουστομανωλάκη, Ελπίδα Πετράκη, Παντελής Σακκαδάκης, Λευτέρης Σοφρωνάς, Νίκη Ταβερναράκη και Χρήστος Τσουμπλέκας. Η Ομάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία δυο χρόνια και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους καλλιτέχνες. Έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις στην πόλη του Ηρακλείου και σε διάφορα festivals.

Η έκθεση “No Signal” διαιρείται σε ενότητες με εικόνες που αφορούν τοπία με αισιόδοξα χρώματα, τοπία μελαγχολικά, δραστηριότητες από την καθημερινότητα των ανθρώπων, γεωμετρικά σχήματα και πρόσωπα. Χρώματα ζωντανά, σκιές επιβλητικές, πρόσωπα έντονα, τοπία με προοπτική. Κάθεμια φωτογραφία θα σου ενεργοποιήσει διαφορετικά συναισθήματα και σίγουρα δεν θα σε αφήσει αδιάφορο.

Στα έργα τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Λουτράρη, προσπαθούν να αποτυπώσουν το στίγμα της εποχής. Μιας εποχής χωρίς σήμα στον πολιτισμό, στην οικονομία, στην πολιτική, στην κοινωνία. Διέξοδος έκφρασής τους είναι η φωτογραφία και πιστεύουν πως η τέχνη και ο πολιτισμός είναι πρωταρχικά και πρωταγωνιστικά στοιχεία της χώρας μας τα οποία ούτε πωλούνται ούτε αγοράζονται. Επόμενος στόχος τους είναι να καθιερώσουν μια έκθεση που θα διατρέχει όλα τα γραφικά σοκάκια των Αρχανών με έργα δικά τους και γνωστών καλλιτεχνών.

Η καλή φωτογραφία χρειάζεται εκτός από γνώσεις σύνθεσης και χρώματος, σίγουρα πάθος”, σημειώνει ο δάσκαλος της Ομάδας κ. Χρήστος Τσουμπλέκας. Ο τίτλος “No Signal” προέκυψε, όπως δηλώνει, από την τωρινή κατάσταση στην οποία όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε απομονωθεί στις σκέψεις μας, στα προβλήματά μας και προσπαθούν με τη δουλειά αυτή να δώσουν το ερέθισμα για ελπίδα και αισιοδοξία.

Γιατί διάλεξαν να εκθέσουν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες; Τι σημαίνει για τον καθένα αυτό που φωτογράφισε; Υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο; “Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω μα πίσω δε γυρίζω”, σύμφωνα με τη Νίκη Ταβερναράκη, ένα από τα μέλη της Ομάδας. Οι απαντήσεις στο κτίριο “Ευτυχή”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μέχρι τις 28 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου