ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ’21

Μοίρασε το

Εν μέσω της Δικτατορίας και παρ’ ότι γυρισμένη με την συμμετοχή ολόκληρων μονάδων του Ε.Σ., δεν διστάζει να πει μεγάλες αλήθειες, δεν αγιογραφεί κανέναν, αλλά δίνει το μέτρο της πραγματικότητος, παρουσιάζοντας τους αγωνιστές ως αυτό που όντως ήταν: άνθρωποι με πάθη, μίση, φιλοδοξίες, ελαττώματα, αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωποι αποφασισμένοι να πεθάνουν αν δεν μπορέσουν να ζήσουν ελεύθεροι

Αυτή είναι η έννοια του ηρωισμού: η υπέρβαση του εαυτού, η έξοδος από την καθημερινότητα για ένα μεγάλο ιδανικό, εν προκειμένω για την ελευθερία του Έθνους!

Οι οπλαρχηγοί και οι ήρωες της Επαναστάσεως δεν ήταν άγγελοι, αλλά άνθρωποι όπως εμείς. Όμως, είχε φθάσει η στιγμή που έκριναν πως είτε θα κέρδιζαν την ελευθερία τους είτε δεν άξιζε να ζουν! Δεν έχουν σημασία τα κίνητρα, υλικά ή ηθικά, είναι το αποτέλεσμα που μετράει! Δεν έχει σημασία η ηθική υπόσταση και το παρελθόν των αγωνιστών, αλλά η συνεισφορά τους στον Αγώνα! Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ελεύθερη Ελλάδα και γι’ αυτό τους τιμούμε σήμερα.

Σήμερα, που, παρ’ ότι ελεύθεροι παραμένουμε σκλάβοι των παθών μας και συνεχίζουμε να πολεμάμε, αλλά όχι τον κατακτητή, αλλά τον ίδιο μας τον εαυτό, τον κακό μας εαυτό, τον τούρκο που έχουμε βαθειά μέσα μας ριζωμένο! Ο Αγώνας για την Ελευθερία δεν σταματά ποτέ

 

Ως φόρο τιμής, αξίζει να θυμηθούμε τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής ταινίας:

– Συμπαραγωγή της Finos Films και του Τζέημς Πάρις. Στοίχισε 12.000.000 δραχμές, ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη και ανάλογο ξένων παραγωγών.

Σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, σενάριο Πάνου Κοντέλη, σκηνικά-κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου και μουσική Κώστα Καπνίση.

– Πρωταγωνιστούσαν οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Πολίτης, Φερνάντο Σάντσο και Στέφανος Στρατηγός, Θεόδωρος Μορίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Κατράνης, Ηλίας Λογοθέτης, Σταύρος Ξενίδης, Έλεν Τσαλδάρη, Δημήτρης Ρέππας και πολλοί άλλοι, ίσως το μεγαλύτερο καστ πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου!

– Στο ρόλο του Παπαφλέσσα ένας εξαιρετικός Δημήρης Παπαμιχαήλ ενώ στην καλύτερη αναπαράσταση του Κολοκοτρώνη ο Δημήτρης Ιωακειμίδης!

Φωτογραφία από εδώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου