ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ

Μοίρασε το

Τα “Παιδικά Όνειρα “ της διακεκριμένης ζωγράφου Ζαχαρούλας Bongard είναι γεμάτα φως και χρώμα.

Είναι όταν:

“H τέχνη της δημιουργού με απόλυτα προχωρημένη και ουσιαστικά νεωτεριστική εικαστική διείσδυση εντρυφά στον ψυχικό κόσμο της παιδικής αθωότητας και συνυπάρχει με τη βιωματική πραγματικότητα που κυριαρχεί συνειδησιακά και δρα καταλυτικά, σαν αγωγή ψυχικής αγνότητας. Η καλλιτέχνιδα με τις αισθαντικές συνθέσεις της αναζωογονεί θέσεις και οπτασίες πλασμένες με φως και χρώμα, τονίζοντας τα καίρια σημεία μιας ανατομίας που αποκαλύπτει με αλήθεια τις υδρίες ενός πνεύματος ανάτασης και διόρασης με έντονα γήινο παράστημα…” Αυτά επισημαίνει ο Θεωρητικός -Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς για τη παρούσα εικαστική εργασία της ΖαχαρούλαςBongard και συνεχίζει: “Στο πέλαγος των αποκαλυπτικών συνειρμών και των τάσεων που επιφυλάσσει η τεχνική της φανερώνει τα μυστικά από ένα σαγηνευτικό ταξίδι με συνέχεια. Στα δημιουργήματα που παρατίθενται στη συγκεκριμένη έκθεση-κατάθεση υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που απογειώνεται και ταυτόχρονα γαληνεύει, ενώ υπαινίσσεται το κάλλος της γραφής. …”

Η έκθεση παρουσιάζεται στην EnigmaGallery την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στις 8μμ την έκθεση της Zacharoulas Bongard με τίτλο “Παιδικά Όνειρα” και θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 23 Μαΐου, 2015.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για Το Χαμόγελο Του Παιδιού.

Η Ζαχαρούλα Bongard γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε ναυτιλιακά στο St.George’s University of London. Για δύο χρόνια έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο εργαστήριο του Δ. Τηνηακού και για τέσσερα χρόνια μαθήτευσε στην σχολή εικαστικών τεχνών Γλυφάδας. Το 2001 παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής στο Saint Martin’s College of Fine Artsand Design του Λονδίνου. Το 2006 παρακολούθησε μαθήματα τοιχογραφίας (fresco) στο Βενάκιο. Το 2009 παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας και χαρακτικής στην σχολή Scuola Internationale di Grafica Venecia. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα με ειδικές γνώσεις στο digital art. Όλες οι σπουδές ολοκληρώθηκαν με βαθμό Άριστα.

Έχει συμμετάσχει σε 6 ατομικές και σε 17 ομαδικές εκθέσεις. Έχει παρουσιάσει αρκετές φορές έργα της στην Ελλάδα και εξωτερικό, σε γκαλερί, σε διεθνές φεστιβάλ, σε διαγωνισμούς στο Ντουμπάι, σε ινστιτούτα, πινακοθήκες, στην Αθηναΐδα, και στα Ποσειδώνια. Στις 20 Μαρτίου 2015, πήρε την 3η τιμητική διάκριση με τίτλο ‘War I’ για το διαγωνισμό Stop Syria War Art Contest. Έργα της υπάρχουν σε συλλογές ιδιωτών στην Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιαπωνία και στην Ναυτιλιακή λέσχη του Πειραιά.

Η Bongard ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνα και Ντουμπάι.

BongardEnigmaFinal b w

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου