ΟΣΑ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ

Μοίρασε το

Ένα ταξίδι ζωής προς τον έρωτα που μετουσιώνεται σε ιδανική αγάπη. Μια βιωματική ιστορία απο την συγγραφέα Μαρία Αλεξανδροπούλου του πρώτου της βιβλίου “Οι Κυράδες του Μοριά”.

Εικόνες του χθες και του σήμερα, δυό τόποι διαφορετικοί και συνάμα συμπληρωματικοί. Το πολυαγαπημένο Αίγιο καταγωγή της τρυφερής συγγραφέας ,έγινε η αφορμή να “φωτίσει” την ζωή της στην Βόρεια Γαλλία. Κι εκεί που γεννιέται ο έρωτας, και δοκιμάζεσαι απο την ζωή, “απενεργοποιώντας” το εγώ σου, τελικά ανακαλύπτεις πόσο εφήμεροι είμαστε εδώ στην γη, αλλά και πόσο ανθρώπινοι και ταπεινοί οφείλουμε να βαδίζουμε. Είναι η στιγμή που αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, μέσα απο τον δρόμο της αυτογνωσίας.

Με αυτόν τον γλαφυρό και παραστατικό τρόπο, είχαμε την χαρά να ακούσουμε, να αισθανθούμε, όσοι βρεθήκαμε κοντά στην παρουσίαση του βιβλίου, τῆς Μαρίας Ἀλεξανδροπούλου, (εκδόσεις ΦΕΡΕΝΙΚΗ) , απο τους εκλεκτούς ομιλητές χθες βράδυ στήν αἴθουσα «J Hall» τοῦ Ξενοδοχείου The Margi, Βουλιαγμένη.

“Στίς μοναχικές κορυφές τῶν ἀναζητήσεων, στίς ἀνεμοθύελλες τῶν ἀμφιβολιῶν μας, χρειαζόμαστε τήν ἀσφάλεια τῆς ἀποδοχῆς καί τῆς ἀγάπης γιά νά εὐδοκιμήσουμε, νά γαληνέψουμε, νά δυναμώσουμε. Ἅλλά όλα αὐτά, εἶναι μονάχα τ΄ἀρχικά ἐφόδια∙ αὐτά μέ τά ὁποῖα ξεκινᾶμε. Καί εἶναι ἀρκετά. Ὃλα ὃσα ἀπομένουνε νά ἀποκομήσουμε, τά βρίσκουμε μονάχοι. Σά μοναχοί”

Το βιβλίο προλόγισε ο Πρόεδρος του «Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ» τ.Ὑπουργὀς Πέτρος Δούκας, ακολούθησαν οι καταξιωμένοι, η Ντόρα Κατσωνοπούλου, Δρ. Ἀρχαιολόγος, η Νατάσα Ράγιου, τ. Βουλευτής και ο Πέτρος Καψάσκης, ὑποψ. Δρ. στήν Πολιτισμική Διπλωματία που για μιά άλλη φορά μας εντυπωσίασε με την ανάλυση του.

Φίλοι και γνωστοί αγκαλιάσαμε με αγάπη την πρώτη συγγραφική δημιουργία της Μαρίας Αλεξανδροπούλου, μεταξύ των οποίων ήταν και η Βούλα Σαραντάρη ιδρύτρια της Λέσχης Lions Πολιτείας, και Ευαγγελία Κοπανάκη ιατρός- αναισθησιολόγος ,Πρόεδρος της Επιτροπής των “Νέων Γιατρών” του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Απο καρδιάς καλοτάξιδο.

20150528_202512~2 20150528_203454~2~2~2

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου