ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ..

Μοίρασε το

…Είμαι ένας γελοίος… Οι άλλοι βέβαια με λένε τρελό τώρα… Αυτό θα ήταν μια αναβάθμιση, μια προαγωγή, αν δεν ήμουνα γι’ αυτούς το ίδιο γελοίος όπως και πριν. Όμως τώρα δεν θυμώνω μαζί τους, τώρα τους αγαπάω όλους, κι όταν γελάνε μαζί μου, τους αγαπάω περισσότερο κι ας μην ξέρω το γιατί. Θα γέλαγα μάλιστα κι εγώ παρέα μ’ αυτούς – όχι πως θα κορόϊδευα τον εαυτό μου, μα γιατί τους αγαπάω. Αλλά θλίβομαι τόσο κοιτάζοντάς τους. Θλίβομαι γιατί δεν ξέρουν την Αλήθεια… ενώ εγώ την ξέρω. Αχ τι αβάσταχτο που είναι να ξέρεις μόνο εσύ την Αλήθεια..

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η εξαιρετικότατη θεατρική παράσταση “ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ”, ένα αριστούργημα, ένα πραγματικός θησαυρός του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ.

Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες…

Το κείμενο της παράστασης είναι από τη υπέροχη απόδοση-μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, η πολύ καλή σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει μοναδικά ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα καταπληκτικό ντουέτο με την σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου, που παίζει φλάουτο και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.

Ένα πνευματικό έργο, που σε καθηλώνει η συγκλονιστική ερμηνεία του Δημήτρη Βερύκιου, μονόλογος μια ψυχής που επικοινωνεί χαρισματικά με το κοινό, εκπέμποντας την συμπαντική μία αλήθεια, πως ό,τι χρειαζόμαστε σαν άνθρωποι ,είναι να δίνουμε και παίρνουμε μόνο αγνή- εξαγνιστική αγάπη.

Το “Όνειρο ενός γελοίου” είναι όνειρο όλης της ανθρωπότητας, γιατί η αληθινή αγάπη ενώνει όλους τους ανθρώπους, σαν ‘Ενα. Είναι ένας ύμνος στη Ζωή και την Αγάπη, αφυπνισμένο πάνω στους συμπαντικούς νόμους της Αληθινής Ζωής!

Κι αυτή η υπέροχη αίσθηση μετά το τέλος της παράστασης, να νιώθεις πιο πλήρης και ευτυχισμένος!

Εύγε!!!

Ταυτότητα της παράστασης

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ
Από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος
Συμμετέχει η σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου (φλάουτο και τραγούδι)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή ώρα 9:00μμ.,
Από Σάββατο 9/5/2015 έως Κυριακή 7/6/2015

Εισιτήρια:
12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 7 ευρώ (μειωμένο), ατέλειες δεκτές.

Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό Κεραμεικός
τηλ κρατήσεων: 210-3425.637

20150530_223649

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου