ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΕ “ΘΑ” ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ!

Μοίρασε το

Η ψευδεπιγραφή στροφή της Κυβέρνησης στο ρεαλισμό έφτασε στο τέλος της. Ο Έρπης του λαϊκισμού ξαναφουντώνει και αναμένονται στην πολιτική σκηνή, αρχής γενομένης από τη Δ.Ε.Θ., νέας κοπής επικοινωνιακά παραφερνάλια, λάσπη ακόμα και περιττώματα στον ανεμιστήρα για πρόωρες εκλογές με άρωμα το πιθανότερο σενάριο.

Στις νέες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια νέα μέθοδος πιστοποίησης ικανότητας ψηφοφόρων και υποψήφιων πολιτικών. Να γίνει υποχρεωτική η κατάθεση πιστοποιητικού ψυχικής υγείας πριν ασκηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Από όλους τους ψηφοφόρους και το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εξουσίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγαμε κάθε είδους αυταπάτες, φούμαρα, δουλέματα και ψευδαισθήσεις από τους εκάστοτε σωτήρες του έθνους. Με καθημερινές ανεύθυνες αρλουμπολογίες, μεγαλοστομίες και αγωνιώδεις προσπάθειες διατήρησης της πολυπόθητης «καρέκλας», με μαξιμαλιστικές και μη εφικτές υποσχέσεις έχουν γίνει αναξιόπιστοι και κανένας πλέον δεν τους πιστεύει. Οι πολίτες χόρτασαν και σε πολλές περιπτώσεις αηδίασαν με την «σανοτροφή» που τους ταΐζουν χρόνια τώρα οι κάθε είδους κυβερνήσεις.

Η άλλοτε κραταιά μεσαία τάξη, ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας, όπως την είχαν αποκαλέσει, έχασε «και τα αυγά και τα πασχάλια», τα τελευταία χρόνια από την φτωχοποίηση που υφίσταται καθημερινά από το νέο πολιτικό σύστημα της πρώτης φοράς αριστερά. Τα κλισέ της ανάπτυξης και της εξόδου από το τούνελ, που ίσως ακουστούν τον επόμενο μήνα στη Δ.Ε.Θ., δεν είναι αποδεκτά πλέον από κανέναν. Αντίθετα χλευάζονται και θεωρούνται ως παρηγορητικός πολιτικός λόγος από σημαντική μερίδα των άλλοτε ψηφοφόρων τους.

Φυσικά, σημαντικό μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση φέρνει και η μεσαία τάξη που με την τιμωρητική ψήφο της από τη μια και τη χωρίς δεύτερη σκέψη, υιοθέτηση του περιβόητου αλλά και μη ρεαλιστικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε τη νέα γενιά των “νεόπτωχων”. Μπαίνουμε στο Φθινόπωρο και στον πρώτο μήνα ο οποίος είθισται να κατακλύζεται από πρωτοβρόχια ευχολογίων κατά τη διάρκεια των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Δ.Ε.Θ. Θα ακούσουμε για επιθέσεις στη διαπλοκή, για αναπτυξιακά προγράμματα, για έξοδο στις αγορές, για δίκαιη κατανομή του πλούτου, για νέες μεταρρυθμίσεις, για, για, για……… Παραστάσεις εντυπωσιασμού σε μια κοινωνία αποχαυνωμένη από τα απανωτά χτυπήματα των φοροεπιδρομών και της μείωσης των εισοδημάτων. Όπλα αυτεπίστροφα, μπορεί να γίνουν οι νέες εξαγγελίες των πολιτικών για αυτό… ας προσέξουν!

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου