ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

arkas-Αρκάς-μεσαία τάξη Συνειδητά η κυβέρνηση εξοντώνει την μεσαία τάξη. Να την ωθήσει σε κοινωνικό περιθώριο, και να της προσφέρει ξεροκόμματα βοήθειας new deal Γιάννης Σαμέλης

Μοίρασε το

Τις προηγούμενες ημέρες, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, τόσο ο Κος Τσακαλώτος, όσο και ο Κος Χουλιαράκης συνομολόγησαν ότι εξόντωσαν φορολογικά την μεσαία τάξη. Και μάλιστα αυτό έγινε συνειδητά.

Στην συνέχεια, προσπάθησαν να ανασκευάσουν τις εντυπώσεις. Πλην όμως, όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα επιβεβαιώνουν τους αρχικούς κομπασμούς του οικονομικού επιτελείου για την επίθεσή του στην μεσαία τάξη. Δηλαδή την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, στο όνομα μιας υποτιθέμενης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, για τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρούς επιχειρηματίες, όσους έχουν ένα κατάστημα, η επιβάρυνση σε φόρους και εισφορές φτάνει μέχρι και το 70% του εισοδήματος, πάντα στο όνομα της προστασίας των πιο αδύναμων.

Στην πατρίδα μας σήμερα, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που εργάζονται στο δημόσιο, και σε αυτούς που εργάζονται για να χρηματοδοτούν το δημόσιο.

Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν εμφανίστηκε κυβέρνηση που να επιτίθεται σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Και δη στην πολυπληθέστερη. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, προσπαθούσαν να εκπροσωπήσουν το σύνολο του ελληνικού λαού. Και δεν δημιουργούσαν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και ταξικής σύγκρουσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως, και με τις πράξεις της στρέφεται ευθέως εναντίον της μεσαίας, αστικής και μικροαστικής τάξης. Και με το ιδεολογικό της στίγμα στοχοποιεί ως δήθεν «κακομαθημένη ελίτ» και «κοινωνικούς εχθρούς», αυτούς που κινούν την οικονομία. Τα υποζύγια πάνω στα οποία επιβάλλει τα βάρη της.

Τολμά μάλιστα να μοιράζει ένα επίδομα σε μερίδα του πληθυσμού, στηριγμένο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση και στην ύφεση που η ίδια προκαλεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω του υπερπλεονάσματος από την φορολογική εξόντωση το 2016 η χώρα διατηρήθηκε στην ύφεση. Ούτε και ότι το 2017 η πραγματική ανάπτυξη υστερεί κατά μία και πλέον μονάδα των προβλέψεων για τους ίδιους λόγους.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ

Αποτελεί άλλωστε κοινή πεποίθηση ότι αυτή η πολιτική είναι συνειδητή επιλογή της αριστεράς. Όμως, δεν νομιμοποιείται να κρύβεται πίσω από τις επιταγές του μνημονίου που συμφώνησε, και τις ξεπερνά κατά πολύ.

Συνειδητά η κυβέρνηση εξοντώνει την μεσαία τάξη. Να την ωθήσει σε κοινωνικό περιθώριο, και μετά να της προσφέρει ξεροκόμματα βοήθειας ως δήθεν κοινωνικό, αριστερό μέρισμα.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Έλληνες δεν θέλουν επιδόματα που παίρνετε από τους μεν, για να δώσετε στους δε. Θέλουν δουλειές, ηρεμία, κανονικότητα, ανάπτυξη, επενδύσεις. Αυτά εσείς δεν μπορείτε και δεν θέλετε να τα φέρετε. Όσο και αν προσπαθείτε να απομακρύνετε το πολιτικά μοιραίο, η μεσαία τάξη θα απαντήσει. Όπως προκύπτει από κάθε κάλπη που στήνεται, είτε πρόκειται για την κεντροαριστερά, είτε για σωματεία και επιστημονικούς συλλόγους, το μήνυμα είναι σαφές:

Η μεσαία τάξη, αυτοί που εργάζονται σκληρά από το πρωί έως το βράδυ, σας περιμένουν να σας δώσουν την σκληρή απάντηση στην επίθεση που τους κάνετε. Η άμμος στην πολιτική σας κλεψύδρα τελειώνει, και όποτε και εάν στήσετε κάλπη η απάντηση θα είναι η ίδια: πηγαίνετε σπίτι σας.

* Το σκίτσο είναι του Αρκά

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ιωάννη Σαμέλη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου