«ΕΠΙ ΡΩΜΗ MΗ ΚΑΥΧΩ…»

Μοίρασε το

«Προσέχετε λοιπόν πώς να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ’ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, διότι αι ημέραι είναι πονηραί. Δια τούτο μη γίνεσθε άφρονες…» ( Εφεσ. ε΄ 15-17 ).  Στην Αγία Γραφή, η λέξη  «προσέχετε»  είναι το ηχηρό μήνυμα που προειδοποιεί  για  τους κινδύνους που  κρύβονται  στην πορεία που διανύει ο πιστός.

Στην πραγματική ζωή, τέτοια μηνύματα δεν  στέλνει κανένας. Στο πλαίσιο της επιβίωσης όμως, οφείλουμε να τα αποκωδικοποιούμε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Και εδώ είναι το πρόβλημα, διότι οι γραμμές είναι πολλές, μπλέκονται και οι μέρες είναι πονηρές.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον «Ε.Τ.»-όχι τον εξωγήινο ΕΤ όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν όλο το στόρι- αλλά την εφημερίδα με τους 450 και πλέον εργαζόμενους που βρίσκονται στον δρόμο. Τα μηνύματα ερχόντουσαν, όμως όλοι αντιδρούσαν δια του εξορκισμού…τι άλλο να κάνουν;  Μήπως υπήρξε αντίδραση από την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να χτυπήσει τις πόρτες της ιδιοκτησίας  για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις τους;

Είναι σαφές, και σε αυτό συμφωνούν όλοι ότι η κ. Γιάννα δεν μπήκε στα ΜΜΕ  για να βγάλει χρήματα. Στο ερώτημα γιατί το έκανε οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι πολλές. Άλλες πειστικές, άλλες όχι. Σημασία έχει ότι αυτό που επεδίωκε δεν της βγήκε και άλλαξε πορεία.

Πάντως με τα «μήπως», τα «εάν», τα «εφόσον» τα «έτσι και τα αλλιώς» δεν γίνεται δουλειά όπως και με τα «αέρια» δεν βάφονται αβγά. Μας πήραν είδηση. Με την κρίση να γκρεμίζει πλέον  την πόρτα μας θα πρέπει ίσως για πρώτη φορά να  μιλήσουμε σοβαρά. Να απαιτήσουμε έστω και τώρα  να μπουν κανόνες…που θα εφαρμόζονται. Να σταματήσουν τα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια και τα παραγοντιλίκια της πλάκας και να περάσουν  από την θεωρία στην πράξη.

Όποιος δεν έχει περάσει από την ανεργία δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε στο ελάχιστο το πως νοιώθουν οι συνάδελφοι  του «Ε.Τ» αλλά και όλους αυτούς  που  εδώ και κάμποσα χρόνια απαρτίζουν την περίφημη «ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ» . Η ανεργία  δεν θέλει οίκτο, θέλει και απαιτεί δράση.  Μακάρι να έρθουν όλα βολικά. Ποιος ξέρει…. λένε πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου