ΚΥΡΙΑΚΟ ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!

Μοίρασε το

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε, θα πρέπει να αναρωτιούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης από το έγκριτο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μετά βίας φτάνουν το είκοσι οκτώ τοις εκατό, ποσοστό που είχε πάρει το κόμμα σε έντονη μνημονιακή περίοδο.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να χτυπάνε «σαραντάρια» με τα αμέτρητα καθημερινά ολισθήματα και αυταπάτες της κυβέρνησης. Άξιος ο μισθός, κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου εκεί στην Πειραιώς και περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Με τον αραμπά να προχωράτε επικοινωνιακά και με δηλώσεις όπως πορεία στο λαό, οξυγόνο στην οικονομία και άλλα επικοινωνιακά τετριμμένα και πολυφορεμένα.

Δεν «ακούν» τους πολίτες που ζητάνε ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές. Πορεύονται κατά το δοκούν, φοβούνται να «σπάσουν» αυγά και γράφουν αζιμούθια εσωστρέφειας.

Ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι πολλοί πρωτοκλασάτοι του κόμματος θα ήθελαν να κερδίσει ο νέος αρχηγός. Πρώτα η δική τους πολιτική επιβίωση και μετά κόμμα, πολίτες και χώρα.

Οπότε, όνειρο θερινής νυκτός είναι η απαλλαγή της χώρας και ημών των κατοίκων της από το ψυχόδραμα στο οποίο έχουμε καταδικαστεί από τον εσμό των αποτυχημένων πολιτικών που επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν.

Ακόμη και σήμερα κατάκοπη και απηυδισμένη η κοινωνία μας είναι έτοιμη να στραφεί στην αποχή ή στη χειρότερη των περιπτώσεων σε όποιον δώσει και πάλι εξωπραγματικές υποσχέσεις. Η Δ.Ε.Θ. είναι κοντά!

Είναι μεγάλος ο κίνδυνος να καταδικαστούμε ως λαός, να ζήσουμε το αιώνιο μαρτύριο του Σίσυφου!

Οι ζοφερές εικόνες υπερφορολόγησης ευπαθών ομάδων, οι αργοί ρυθμοί της ανάπτυξης και των επενδύσεων, η λιμνάζουσα αλλαγή της Δημόσιας Διοίκησης, η κρίση αξιών, τα χιλιάδες λουκέτα των επιχειρήσεων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό, στη χρεοκοπία της χώρας.

Η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης, η δίψα για παραμονή στην εξουσία, ο υπέρτατος λαϊκισμός της, οι ανακολουθίες λόγων και έργων, η ανυποληψία, έχουν απαξιώσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να πολεμήσει την κυβέρνηση με το αφήγημα της απαλλαγής από όλα αυτά.

Η στρατηγική της συνεχούς υπενθύμισης για τα ψέματα της κυβέρνησης δεν αρκεί να την φέρει στην εξουσία.

Οι πολίτες θέλουν σιγουριά, ασφάλεια και ανάταση της οικονομίας. Και θα πρέπει να σταματήσει η πορεία της παρακμής, πριν ο άνεμος της χρεοκοπίας σαρώσει κάθε ελπίδα.

Οι πολίτες θέλουν νέες ιδέες, νέα μυαλά, «φρέσκες» πολιτικές και το κυριότερο ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ προσωπικό στο κόμμα. Όταν παρελαύνουν στις τηλεοράσεις και στα ψηφοδέλτια οι ίδιο και οι ίδιοι, που στα μάτια των ψηφοφόρων έχουν αρνητικό πρόσημο, τότε η εξουσία θα παραμένει αυταπάτη!

Κυριάκο, ξεκόλλα από το παλιό αστικό κόμμα που κέρδισες με εκλογές και άλλαξε το «εκ βάθρων» αν θέλεις να κερδίσεις και την εξουσία. Διαφορετικά…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου