Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μοίρασε το

Οι επιθέσεις κατά κρατικών υπαλλήλων είναι απολύτως απαράδεκτες είτε είναι αστυνομικοί είτε εφοριακοί ή ότι άλλο. Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά και κάνουν κατάχρηση εξουσίας ή παρανομούν εφαρμόζοντας αντισυνταγματικές διατάξεις δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η αυτοδικία. Υπάρχει η νόμιμη οδός, δηλαδή μήνυση -με τη διαδικασία του αυτοφώρου- και αγωγή αποζημιώσεως αν κάτι τέτοιο στοιχειοθετείται. Αυτά επί της αρχής.

Εν τοις πράγμασι, τα καθημερινά επεισόδια εξαγριωμένων πολιτών που χειροδικούν εις βάρος κρατικών -και όχι δημοσίων- υπαλλήλων, όπως αυτό που συνέβη σε Δ.Ο.Υ. των Χανίων, όσο λυπηρό και απαράδεκτο φαινόμενο και αν είναι, δυστυχώς ούτε ανεξήγητα ούτε αδικαιολόγητα είναι.

Ως συλλογικότητα, οι κρατικοί υπάλληλοι (κράτος, ο.τ.α., ν.π.δ.δ. & δ.ε.κ.ο.) εξάντλησαν κάθε δυνατότητα πολιτικής πιέσεως και απεργιακού εκβιασμού για να εξασφαλίσουν οικονομικά και άλλα προνόμια καθώς και την αέναη αναπαραγωγή και επαύξηση της αριθμητικής τους δυνάμεως με συνεχείς διορισμούς. Οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποί μετεβλήθησαν στους πραγματικούς διευθύνοντες των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας το ατιμώρητο κάθε παρατυπίας ή παρανομίας των μελών τους. Πολλά άξια και ικανά στελέχη που δεν συμβιβάσθηκαν με την συνδικαλιστική φαυλοκρατία λοιδορήθηκαν και διώχθηκαν αλύπητα! Συλλογικώς, αλλά και ατομικώς, οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την συνολική κρίση που διανύει η χώρα. Ανήκουν σαφώς σε αυτούς που «τα έφαγαν» έστω και αν οι πολλοί δεν ενέχονται σε χρηματισμούς. Η ψήφος υπέρ φαύλων συνδικαλιστών, η ρουσφετολογική πρόσληψη και η υπηρεσιακή ανεπάρκεια είναι μακράν χειρότερα αδικήματα…

Ως το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος, αλλά και των οργανωμένων κομματικών μελών, οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν ευθύνη και για τον κοινωνικό χυλό του λαϊκισμού και της τυφλής οργής, αυτόν που ζητούσε λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες, αυτών που αποκαλούσαν τη Βουλή μπουρδέλο και απαιτούσαν να καεί! Τώρα, αυτός ο εξαγριωμένος, αλλά και προδομένος από τους εκλεκτούς του, όχλος θα στραφεί εναντίον τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος. Εφοριακοί και αστυνομικοί θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν θα αργήσουν και άλλες κατηγορίες να στοχοποιηθούν.

Ας θυμηθούν -και όσοι δεν το γνωρίζουν ας το μάθουν- ένα σοφό ρητό των αμερικανών: a taste of their own medicine!

Υ.Γ. Την Παρασκευή υπήρξα αυτόπτης μάρτυς αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αστυνόμος Α΄ συνοδευόμενος από Αρχιφύλακα έκαναν έλεγχο δικαιολογητικών σε εργαζομένους σε καφετέρια τουριστικής περιοχής. Υπάλληλος, που εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα πλέον της 10ετίας, απειλήθηκε με σύλληψη λόγω απείθιας, επειδή επισήμανε στον κ. Αστυνόμο ότι αφού διέθετε άδεια εργασίας δεν είχε υποχρέωση να του επιδείξει πιστοποιητικό υγείας, αφού αυτό είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση της αδείας εργασίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος! Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση των οργάνων χωρίς να πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Δεν ξέρω αν θα είχαν παρόμοια συμπεριφορά σε υπάλληλο που δεν έδειχνε γεννημένη στην Αλβανία… Αξίζει να σημειωθεί ότι τις άδειες αυτές εκδίδει η ΕΛ.ΑΣ. ενώ στοιχηματίζω ότι το Τμήμα Ασφαλείας διαθέτει –και ορθώς πράττει- πλήρεις φακέλους των προερχομένων από την αλλοδαπή έστω και αν διαθέτουν ελληνική υπηκοότητα ως γεννηθέντες εν Ελλάδι!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου