ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Μοίρασε το

Πριν από έναν χρόνο, τον Κυριάκο Mητσοτάκη δεν τον εξέλεξαν, στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, ούτε οι τοπικές μικροβαρωνίες των ταυτισμένων με τον φαβοριτισμό και την αδιαφάνεια «κομματαρχών» ούτε οι συσχετισμοί, τα πολιτικά πονταρίσματα και οι παλινωδίες που συντηρούν και αναδαυλίζουν έναν κατ´ επιφάνεια ανακαινισμένο παλαιοκομματισμό.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εξέλεξε η αυθόρμητη και ακαθοδήγητη, ευρεία κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κομματική βάση επανεγκαθίδρυσε, με τη μαζική συμμετοχή της στις Προεδρικές Εκλογές της ΝΔ, την υγιή σχέση της Παράταξης με την κοινωνία. Η σχέση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή στην πολιτική νέων και άφθαρτων προσώπων τα οποία έχουν καταθέσει τα επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και δημιουργικά τους διαπιστευτήριά στην κοινωνία. Πρόσωπα όπως τα 15 στελέχη που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με το πέρας της πρώτης φάσης της «Ανανέωσης- ananeosi.nd.gr».

Μιας ανοικτής και διαφανούς διαδικασίας που αιμοδοτεί καθημερινά τη Νέα Δημοκρατία με νέα, δημιουργικά πολιτικά, τεχνοκρατικά και ιδεολογικά κύτταρα δυναμικών, καθαρών και επιτυχημένων, στον τομέα τους, ανθρώπων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο προ ενός έτους κάλεσμα του Προέδρου για «οξυγόνο» νέων, αντικειμενικώς αξιολογούμενων και επιλεγέντων στελεχών στον κομματικό ιστό της Νέας Δημοκρατίας και για άνοιγμα της πολιτικής στην κοινωνία, μέσα από την ανοικτή διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζί με τον παλμό ανανέωσης που έφερε η, πριν από έναν χρόνο, επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις  εσωκομματικές εκλογές απέδειξε και το υψηλό πολιτικό του IQ, σε συνδυασμό με τη φυσική του αποστροφή προς τον λαϊκισμό, καθώς τον είδαμε να καταφέρνει, με τον συνεπή και ειλικρινή πολιτικό του λόγο, την αποτελεσματικότητα και την ιδεολογική του σαφήνειά να μετατραπεί από outsider σε αρχιτέκτονα μιας μεγάλης προσωπικής αλλά και συλλογικής νίκης. Μιας νίκης που προσδιόρισε και προσδιορίζει τη συνεκτική και δυναμική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, το κυρίαρχο μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τόσο κατά την πρώτη Κυριακή της 20ης Δεκεμβρίου του 2015, όσο και κατά τη δεύτερη Κυριακή της 10ης Ιανουαρίου του 2016, απετέλεσε, πάνω από όλα, ένα μήνυμα νίκης και προοπτικής για τη Νέα Δημοκρατία και κατ´ επέκταση για ολόκληρη τη χώρα.

Γιατί, πλέον, τα ψέματα έχουν τελειώσει, τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες. Γιατί πλέον όλοι, ακόμη και οι οδυνηρώς εξαπατηθέντες από τις αυταπάτες ή τον πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, συμπολίτες μας, έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν ότι μόνον μέσα από συνετή και ειλικρινή διακυβέρνηση μπορεί, η Ελλάδα μας, τελικώς, να ανακάμψει.

Αυτά τα συνθετικά χαρακτηριστικά μεταρρυθμιστικής τόλμης και κοινωνικής ενσυναίσθησης, συγκεντρώνει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο συνδυασμός τους εγγυήθηκε, πριν από έναν χρόνο, την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας την οποία βλέπουμε, πλέον, να κερδίζει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών, με τη «Συμφωνία Αλήθειας» που συνάπτει και τιμά καθημερινώς μαζί τους. Με τον ίδιο τρόπο εγγυάται προοπτικές επανάκαμψης και για τη χώρα, στο τιμόνι της οποίας θα βρεθεί, σύντομα, ο Κυριάκος ως ο επόμενος Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός που θα σπάσει την αντιαναπτυξιακή αλυσίδα των μνημονίων. Ο Πρωθυπουργός της ανάπτυξης και της ανάκαμψης όλων των Ελλήνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου