ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ

Μοίρασε το

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του Πρωθυπουργού Κου Τσίπρα, ας μου επιτραπεί να του ευχηθώ υγεία για αυτόν και την οικογένειά του και να του ζητήσω ένα δώρο, απευθυνόμενος όχι στον διχαστικό πολιτικό Τσίπρα, αλλά στον Πρωθυπουργό, θεωρητικώς, όλων των Ελλήνων.

Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ, σας ευχόμαστε τα καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σας ζητάμε να επαναπροσδιορίσετε την πολιτική σας στάση, να ξεφύγετε από τα διχαστικά στεγανά της παράταξής σας, και να συνειδητοποιήσετε ότι εδώ και 2,5 χρόνια δεν είστε μόνον πολιτικός αρχηγός, αλλά επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων, όλων των Ελλήνων, ακόμα και ημών που δεν θέλετε να βλέπετε, αλλά μόνον να εισπράττετε το αποτέλεσμα των κόπων μας.

Σας μεταφέρω λοιπόν τα «Χρόνια Πολλά» και από τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους δεν χάνετε ευκαιρία να λοιδορείτε εσείς και οι πολιτικοί σας ακόλουθοι όταν δεν συμμεριζόμαστε την υπερφορολόγηση που μας επιβάλλετε, παρά το γεγονός ότι αποτελούμε την ατμομηχανή της οικονομίας ως προς την παραγωγή του ΑΕΠ και βάσιμα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αποτελούμε την αιχμή της ελληνικής οικονομίας στους τομείς της επιστήμης, της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών.

Σας μεταφέρω τα «Χρόνια Πολλά» και από τους εμπόρους και καταστηματάρχες, που επίσης δεν αρκείστε να τους υπερφορολογείτε, αλλά τους καθυβρίζετε κιόλας ως παρανόμους και φοροκλέφτες, αλλά δεν βρίσκετε μία κουβέντα συμπαράστασης, όταν καίγονται τα καταστήματά τους από αντιεξουσιαστές, των οποίων την παράνομη δράση αδυνατείτε [ή μήπως δεν θέλετε;] να καταστείλετε. Άλλωστε, όπως είπατε προ ημερών στην Βουλή «τι κακό έχουν οι μολότοφ;», πολλώ δε μάλλον όταν εκτοξεύονται στα μαγαζιά των «ταξικών εχθρών» σας.

Σας μεταφέρω τα «Χρόνια Πολλά», ως δικηγόρος, και από όλους όσοι δραστηριοποιούμαστε στην Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτηρίζετε ως «θεσμικό εμπόδιο», επειδή δεν ικανοποιεί το πολιτικό σας σχέδιο. Φυσικά, σε πλήρη αντίφαση με την προγραμματική σας υπόσχεση ότι «θα αποτελείτε κάθε λέξη του Συντάγματος». Εάν αυτό το ταλαιπωρημένο μας Σύνταγμα το είχατε απλώς ξεφυλλίσει, κάτι θα είχατε ακούσει για την διάκριση των εξουσιών, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης [και από παλληκάρια που ξέρουν άλλα μονοπάτια], για το πώς αναθεωρείται αυτό, για το πραγματικό περιεχόμενο της Δημοκρατίας, και τα θεσμικά αντίβαρα στην εκτελεστική εξουσία, που με άγαρμπο τρόπο θέλετε να ασκήσετε.

Τέλος, σας μεταφέρω τα «Χρόνια Πολλά», και από όλους εκείνους τους αστούς, τους επιχειρηματίες, τους σκληρά εργαζόμενους που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ και στενάζουν από τα βάρη φόρων και εισφορών που επιβάλλατε, και ακόμη επιμένουν να βρίσκεται η Ελλάδα στο κλαμπ των πιο προηγμένων χωρών του Δυτικού κόσμου. «Χρόνια πολλά» από τους «μενουμευρώπηδες» και τους «βαστασοιμπλέδες» που συντηρούν με βαρύ κόστος τον κρατικό προϋπολογισμό, για να παριστάνει τον υπουργό υβρίζοντάς τους ο κάθε Πολάκης.

«Χρόνια Πολλά» και του χρόνου εύχομαι να έχετε άπλετο χρόνο να αφιερώνετε στην οικογένειά σας.

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου