Νέο κοσκινάκι η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση

Το «καινούριο κοσκινάκι», η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση της απλής αναλογικής  άνοιξε στον ασκό του Αιόλου και αναμένονται οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο DNA της αυτοδιοίκησης στις επόμενες εκλογές. new deal Θανάσης Παπαμιχαήλ

Μοίρασε το

Μετά τους βλαχοδήμαρχους τώρα αγάδες, μπέηδες, βαρώνοι της διαπλοκής και κομμάταρχες που πολιτεύονται με κριτήρια κομματικής επικράτησης. Αυτοί είναι μερικοί από τους ευφάνταστους και πρωτότυπους χαρακτηρισμούς που απευθύνθηκαν από τον πρωθυπουργό μας στους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες.
Και το αξιοπερίεργο είναι πως τον χειροκρότησαν άπαντες οι παρευρισκόμενοι αυτοδιοικητικοί!
Αμφισβήτηση στο ρόλο, περιφρόνηση στο αξίωμα και απαξίωση στο θεσμό είναι η γενικότερη αίσθηση που εξέπεμψε για την τοπική αυτοδιοίκηση όπως λειτουργεί σήμερα.
Στόχος η υπεράσπιση της απλής αναλογικής και των αλλαγών με τον Κλεισθένη 1 που διχάζει αυτοδιοικητικούς και Υπουργείο. Μακροχρόνιος στόχος η τηλεοπτική κυριαρχία το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών με την επικράτηση του «ροζ» χρώματος σε όλες τις αποχρώσεις τακιμιάζοντας με το «πράσινο», το «κόκκινο», ακόμη και με το «μαύρο» σε περιοχές όπου η αντιπολίτευση υπερτερεί. Η συσπείρωση και διατήρηση της κομματικής κυριαρχίας στον αυτοδιοικητικό γεωγραφικό χάρτη.
Φυσικά θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να περιμένει κανείς από τους «θιγόμενους» και μέχρι τώρα «τοπικούς άρχοντες και μικρούς πρωθυπουργούς» να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση το νέο κοσκινάκι

Το «καινούριο κοσκινάκι» της απλής αναλογικής άνοιξε στον ασκό του Αιόλου και αναμένονται οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο DNA της αυτοδιοίκησης στις επόμενες εκλογές.
Προς το παρόν αναμένονται οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των ΟΤΑ δεδομένου ότι ο πόλεμος ξεκίνησε και θα τον κερδίσει όποιος πάρει με το μέρος του την κοινή γνώμη. Ποιος θα πείσει τους πολίτες για του λόγου του το αληθές!
Αποφεύγοντας τους μελοδραματισμούς που θα ακουστούν εκατέρωθεν είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι η αλλαγή εκλογικού συστήματος σηματοδοτεί αποφυγή επερχόμενης βαριάς ήττας και άμεση χειραγώγηση μηχανισμών της πολιτικής.
Σίγουρα δεν είναι το πέρασμα στην κανονικότητα όπως διατυμπανίζεται και η αλλαγή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου