ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ

Μοίρασε το

Δυστυχώς κανένας πάλι δεν κατάλαβε τίποτα. Κανένας δεν διδάχτηκε από τα όσα τραγικά έγιναν το καλοκαίρι του 2007, τότε που θρηνήσαμε περί τους 80 νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές.

Είναι τραγικό, μια οργανωμένη  Πολιτεία, να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα για το πώς χάθηκε η Πάρνηθα, για το πώς οι φλόγες κατάπιαν την Ηλεία.

Τότε επιστρατεύτηκε ο «Στρατηγός Άνεμος» και κάποια απίθανου τύπου συνομωσιολογικά σενάρια, ότι μας έκαψε π.χ η CIA , ή η Αλ Κάϊντα , γιατί τα «βρήκαμε με τους Ρώσους για τους αγωγούς» και άλλες τέτοιου τύπου φαιδρότητες.

«Τώρα μας καίνε οι βροχές». Γιατί οι φωτιές στην Γλυφάδα, την Βούλα, την Ριτσώνα και αλλού που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και βάση οργανωμένου σχεδίου και με χρήση επαρκών εναέριων μέσων, κατέκαψαν ότι μπορούσαν γιατί «μέχρι χθες έβρεχε στην Βόρεια Ελλάδα» και άρα δεν χρειάζονταν να είναι διαθέσιμα πέραν των 2 πυροσβεστικών ελικοπτέρων, εκ των οποίων το ένα στην ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια του αρμόδιου πολιτικού.

Δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό για κανένα από τους πολιτικούς υπεύθυνους που υποστήριξαν όλες αυτές τις κοινοτυπίες .
Υπάρχει όμως μια ολόκληρη κοινωνία , που δεν μπορεί πλέον να δικαιολογεί τους πάντες και τα πάντα.
Δεν μπορεί να δικαιολογεί και να επιβραβεύει άλλο ,ένα πολιτικό προσωπικό, που είναι αδύναμο  να διεκπεραιώσει τα στοιχειώδη για την αντιπυρική προστασία.

Δεν μπορεί, να βλέπει άλλο να σπαταλιέται έτσι άδικα και να επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον.

Δεν μπορεί να ανέχεται άλλο τα παιχνίδια των οικοπεδοφάγων και των ισοπεδωτών του πράσινου.

Όμως δίπλα στο παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό, που αδυνατεί να διαχειριστεί τα στοιχειώδη ακόμα και μια σωστά οργανωμένη εκμετάλλευση των πτητικών μέσων πυρόσβεσης , φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν και οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες.

Δεν κατάλαβαν και συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν πως έχουν ευθύνες για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ειδικά σε περιόδους, όπως η σημερινή που η κεντρική εξουσία είναι αποσυντονισμένη και αποδιοργανομένη , χρειάζεται να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες . Να τρέχουν για τις αντιπυρικές ζώνες , να εποπτεύουν αποτελεσματικά ευαίσθητα τμήματα που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις ή δάση, ή είναι διεκδικήσιμα από οργανωμένα κυκλώματα οικοπεδοφάγων.

Το να κάνουν μόνιμα μπαλάκι τις ευθύνες στην κεντρική εξουσία, δεν λύνει το πρόβλημα.

Οι κοινωνίες ωριμάζουν ταχύτερα από τους πολιτικούς διαχειριστές τους. Αν δε η Πολιτική Εξουσία συνεχίζει να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει ή συνεχίζει να σέρνεται ανίκανη και αποδιοργανωμένη, τότε πολύ φοβάμαι πως τα μηνύματα και οι τάσεις που υπήρξαν στις Ευρωεκλογές, θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και θα στείλουν πολλούς στα σπίτια τους να φορέσουν παντόφλες και πυτζάμες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου