ΟΤΑΝ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ…

Μοίρασε το

Ακούω και βλέπω, την δημόσια συζήτηση που φούντωσε τις τελευταίες ώρες, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το πιθανότερο ελέω ποσοστών του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη. Σίγουρα η ασφάλεια του πολίτη είναι ένα από τα μέγιστα αγαθά. Ως λαός και φιλόξενοι είμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κανένας μετανάστης, αφού πολλοί από τους παππούδες μας ή και τους μπαμπάδες μας ακόμα, βρέθηκαν σε δύσκολα χρόνια στην ξενητειά για να επιβιώσουν οικονομικά.

Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώνεται σε γκετοποιημένες πλέον γειτονιές όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, είναι το λιγότερο απαράδεκτη και εκρηκτική. Το φαινόμενο αυτό, δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με διαγράμματα επί διαγραμμάτου, ούτε με πολύωρες συνεδριάσεις Κυβερνητικών ή Κομματικών οργάνων. Όταν το σπίτι σου «μπάζει νερά», πρέπει αμέσως να βουλώσεις τις τρύπες, γιατί όσο και αν αδειάζεις με τον κουβά ή με αντλίες τα νερά, αυτά συνεχίζουν να εισρέουν. Το ουσιαστικό λοιπόν μέτρο είναι: αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων. Αποτελεσματική αστυνόμευση των σημείων εισόδου λαθρομεταναστών, με παράλληλη επαναπροώθηση όσων έχουν εισέλθει λαθραία στην χώρα, πλην ανθρωπιστικών περιπτώσεων και πολιτικών προσφύγων που χρήζουν ασύλου.

Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα και ίσως επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Και τα σύνορα τα επιτηρείς πρωτίστως εσύ ο ίδιος και καλείς ταυτόχρονα και την Ε.Ε να συνδράμει. Είναι σαφώς ένα θέμα που πρέπει να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της Εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά πρέπει κατ’ αρχήν να κάνουμε κάτι και μόνοι μας. Είμαστε οργανωμένο κράτος με θεσμούς και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά και φωνάζουμε και ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Το θέμα είναι γνωστό και παλιό. Αντί λοιπόν για τόσες χιλιάδες αγροφύλακες που προσλήφθηκαν θα μπορούσαν κάλλιστα , να διατεθούν δυνάμεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης των συνόρων. Ωστόσο ως κοινωνία οργανωμένη και πολιτισμένη, οφείλουμε να ενσωματώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσους μετανάστες νομίμως ζουν στην χώρα μας και να δώσουμε στα παιδιά τους, όλες τις δυνατές ευκαιρίες για να πάνε μπροστά.

Αν μάλιστα υλοποιηθούν και δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν για τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα, τότε αρχίζεις να κάνεις θετικά βήματα για την ενσωμάτωση των μεταναστών που μπορεί να συνοδευτούν στην πορεία και με χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

5 Απαντήσεις

  1. allison,sicuramente ci sono i presupposti per svariati reati, tra cui anche quello (oltre a vilipendio dello stato e molti altri), ma c’è anche il rischio di dare autorevolezza a una bufala.non attende altro che una denuncia per poter fare la vittima: si è visto benissimo dalle sue dichiarazioni. penso che se i nostri soldi devono essere spesi per cotanti perdenti della società, che siano spesi con profitto.

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου