Η ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Μοίρασε το

Χάσαμε πάλι την ουσία, συζητώντας πάνω στο «θέαμα» των σκανδάλων και όχι στα σοβαρά και τα μείζονα που έχουμε μπροστά μας, από την Δευτέρα το πρωί, όταν θα έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι.

Πετώντας συστηματικά την «μπάλα στην εξέδρα»  το πολιτικό προσωπικό και πρωτίστως αυτό της Συντηρητικής Κυβερνώσας Παράταξης, καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο,  «μπλόκαρε» ουσιαστικά κάθε σοβαρή σε συζήτηση και αντιπαράθεση.Και αυτό, σε μια συγκυρία βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά και γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας και στην Ελλάδα και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ενώ είμαστε στην τελική ευθεία για τις κάλπες, έχει μεταβληθεί σε «αρένα», όπου εκτοξεύεται λάσπη, ανταλλάσσονται βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και συνολικά η αντιπαράθεση οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς, με αιχμή τα σκάνδαλα και πρωτίστως αυτό του «σήριαλ» της Siemens.

Μια υπόθεση που μπορούσε να έχει «εκκαθαριστεί» και δικαστικά και πολιτικά, χωρίς να δηλητηριάζει περαιτέρω την πολιτική ζωή. Όμως «εκκαθάριση» δεν έγινε και η Siemens είναι η «ατραξιόν» των Ευρωεκλογών. Ένα «θέαμα» για την τρέχουσα ατζέντα και την εξυπηρέτηση μόνο προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Γιατί είναι αστείο να πιστεύει κανείς, πως πετώντας στον αέρα – και μάλιστα από επίσημο Κυβερνητικό βήμα- ονόματα ή κάποιες κοινωνικές συναναστροφές – ενδυναμώνεις τους θεσμούς της διαφάνειας ή διευκολύνεις με σοβαρά στοιχεία την δικαστική έρευνα, που για σημαντικό χρονικό διάστημα κινούνταν με αργούς ρυθμούς. Όπως εκφεύγει της συμβολής για θεσμική «εκκαθάριση» της Siemens, η επίκληση κάποιων φωτογραφιών που ελήφθησαν δημόσια για δημόσιες σχέσεις, με κορυφαίο Κυβερνητικό παράγοντα δίπλα σε «φυγά» για την όλη υπόθεση ή δίπλα σε πρωταγωνιστή του άλλου ηχηρού σκανδάλου, αυτού του Βατοπεδίου.

Βέβαια το ότι μέχρι σήμερα η πολιτική ζωή είναι όμηρος της Siemens και της κάθε Siemens, βαραίνει πρωτίστως την Κυβέρνηση, υπό την έννοια πως πίστευε ότι με αυτή την υπόθεση θα κρατούσε σε ομηρία διαρκείας το ΠΑΣΟΚ, λόγω των εμπλοκών – που φέρεται ενδεχομένως να είχαν στο παρελθόν- στελέχη του.
Μόνο που αυτές οι καταστάσεις δεν είναι απλές, καθώς τα «μαύρα ταμεία», συνέχιζαν την δουλειά τους κανονικά και στην «μετά ΠΑΣΟΚ» περίοδο.

Τώρα και αφού έκλεισε, όπως έκλεισε η Βουλή και αφού η δικαστική διερεύνηση πήγε με αργόσυρτους ρυθμούς και αφού βασικοί ύποπτοι της υπόθεσης διέφυγαν ήδη στο εξωτερικό, η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε βάρος της ουσίας των Ευρωεκλογών. Όπως για το αν θα υπάρξουν ή όχι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, εν μέσω μάλιστα μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τους πάντες. Ποια θα είναι η συλλογική απάντηση και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την ανάκαμψη. Να στηριχθεί ή όχι η επανεκλογή Μπαρόζο – ένα θέμα που πήρε ενδιαφέρουσες διαστάσεις μετά και την έκκληση οκτώ Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (πρώην Πρωθυπουργών και Αρχηγών Κρατών) που είναι υπέρ μιας εναλλακτικής υποψηφιότητας απέναντι στον νυν Πρόεδρο της Κομμισιόν ; κ.α

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

5 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου